VISITA A FABRA I COATS

El passat dimarts vam anar a visitar Fabra i coats que és el lloc on la nostra artista l’Irma Marco crea els seus projectes, ara mateix fa aquí el nostre projecte de ” En Residència”.

Primer vam donar una volta per on estaven ubicades les oficines, després pujant un pis estaven els estudis/tallers  dels artistes com l’Irma que fan els seus projectes , allà ens vam trobar a un grup d’estudiants que estaven preparant una creació entre tots.
Aprofitant el lloc vam gravar uns vídeos amb les nostres frases, utilitzant un esbós que havia fet l’Irma pel seu compte.
Per acabar vam estar veient una exposició d’un altre artista que estava expossada en un altre espai.

QUÈ ERA FABRA I COATS ?

La Fabra i Coats era una fàbrica de la companyia
Anònima Filatures de Fabra i Coats Successora de
Fabra i Portabella amb el grup britànic J&P Coats
Ltd, convertint-se en la primera inversió estrangera
en l’economia industrial a Catalunya.

LOCALITZACIONS

L’Irma ens va ensenyar un esborrany de la seva idea sobre el collage en un powerpoint

Com no ens va acabar d’ agradar l’idea vam proposar caviar-ho una mica i fer-ho més a la nostra manera.

L’Irma ens va proposar anar al pati per buscar llocs que ens agradés per posar el futur collage.

Anem fent fotos quan veiem una paret interessant !!

PARAULES TÈCNIQUES

Estem treballant paraules bastant tècniques dins del món de l’art. A continuació us direm el seu significat:

Pachwork: teixit fet per la unió de petites peces de teixit cosides per les vores entre sí; amb ell es confeccionen cobrellits, tapissos, catifes, etc…

Collage: tècnica pictòrica que consisteix a enganxar sobre una tela, paper, o altre superfície d’altres materials, com paper, tela, fotografies…

Coloredself: de un sol color, i es natural o original, com tela.

Creació col·lectiva: creació col·lectiva es el nombre donat a la obra, muntatge, posta en escena o espectacle que no firma un autor sinó un grup de creadors y com fruit del seu treball en col·laboració.

Work in progress:el work in progress fa referència al propi procés de creació d’un producte o servei als clients o usuaris dels mateixos.

Site especific: l’art específic del lloc és una obra d’art creada per existir en un lloc determinat. Típicament, l’artista té en compte la ubicació mentre planeja i crea l’obra d’art .

Ens diuen que és interessant tenir vocabulari nou, nosaltres no ho tenim tan clar que aquestes paraules les fem servir.🤔

GRAMÀTICA MUSICAL 2

Vam continuar buscant localitzacions pel projecte, encara que tenim més clar que farem, una mena de mural/collage en una paret.

Per començar la sessió vam fer la dinàmica d’activació que va ser en parelles, consistia en un massatge amb bosses d’aigua. L’objectiu era relaxar al company encara que no va sortir molt bé, necessitàvem silenci i no vam aconseguir-lo. El riure ens acompanyava continuament.

La següent activitat consisteix a fer 3 frases i passar-les a estil musical, però amb una condició, utilitzar dues de les paraules que ens donaven, una era més difícil que l’altre, llavors havíem de buscar el significat per quan formem la frase tingui sentit.

El primer grup d’en Dario, Noelia, Joana, Razvan i Lucas tenia com a paraules, apropiació com a paraula fàcil i metadades com a paraula difícil. Que és una metadada? “datos acerca de los datos”. Les 3 frases finals van ser:

Un dato de la mayonesa es que es blanca, y un dato de ese dato es que es un color, toma metadato!

Apropiandome de ti desde 2005 bb.

Se tu Instagram sin filto.

La van representar amb alguna decoració com ulleres i fotos en el movil.

El grup format per l’Irene, la Nayat, el Sergio, el Raul i la Judith van tindre com a paraula fàcil col·lectiu, i com a difícil Reconeixement facial. Que es Reconeixement facial? És la funció moderna del mòbil, que consisteix en el fet que per desbloquejar-ho et reconeix la cara. Van sortir aquestes 2 frases:

El col·lectiu de l’amistat és més fort que cap fet.

El teu reconeixement facial no t’amagarà tota la vida.

Ho van representar amb una escena de baralla en la que van sortir les dues frases.

Per finalitzar l’activitat el grup de la Laia, Marc, Sheyla i Andrew. Els va tocar com a paraula fàcil “internet contamina” i com a paraula difícil “codi obert”. Que és “codi obert”? És un model de desenvolupament de software basat en la col·laboració oberta. Va sortir com a frases:

Si el internet contamina deberia decirle inter-brut.

El internet contamina el planeta i tu.

El codi obert es accesisble a tot arreu.