SESSIÓ 11- 11 Des 2018

Avui hem anat d’excursió a la Fundació Vila Casas, a veure una exposició d’art contemporani.

Hi havia quadres molt diversos: des de les d’un grafiter a una d’Antoni Tapies.

També el Bruno té allà exposada alguna de la seva producció. Ens ha agradat veure-ho, perquè a classe ens havia ensenyat una fotografia i ens havia explicat la història que hi havia darrere: en quin moment personal s’hi trobava, d’on va treure els materials…

Tot i que volien que fos una sorpresa, la veritat és que ja ens esperàvem que hi fos l’obra del Bruno.

La Diana, la guia del museu, ens va explicar moltes coses interessants dels quadres i també vam poder esbrinar dubtes que teníem, com per exemple saber quin és el preu de les obres.

Ara, reflexionant, veiem que el preu de les coses depèn de molts factors com els materials o el renom de l’artista i no tant de si és més bonic o no.

Aquí us deixem una petita tria amb alguns comentaris.

SESSIÓ 9 – 27 Nov 2018

Avui el Bruno tenia un regal per a nosaltres: una llibreta molt xula! Però l’objectiu no era que el que contingués fos res perfecte, sinó més aviat que ens servís com a espai on perdre la por i poder escriure i dibuixar qualsevol cosa.

L’hem estrenat fent uns exercicis: hem escrit el nostre nom de diverses maneres (en gran, en petit, amb la mà esquerra, amb alguna part del cos que no fos la mà…); hem dibuixat una espiral que ocupava tota la pàgina, amb molta calma i una altra mentre caminàvem cada cop més ràpid.

També hem fet un joc força divertit: un company agafava un paperet que tenia una paraula i, amb els ulls tapats, l’havia de dibuixar perquè els altres l’endevinessin.

I quina millor manera per valorar aquesta sessió que escrivint paraules en la nostra llibreta! Això és el que ens passa pel cap:

dav
dav
dav
dav

SESSIÓN 8 – 20 Nov 2018

Por primera vez nos han dejado escoger dónde queremos ir de excursión, pero había tres condiciones: se tenía que poder llegar a pie, por lo tanto no podía ser un sitio que estuviera demasiado alejado del instituto; el sitio tenía que ser interesante para nosotros; y la ruta tenía que estar bien hecha. Así que hemos decidido ir al Turó de la Peira para descubrir rincones y poder intervenir en el entorno.

Cuando llegamos, subimos a la cima de la montaña e hicimos grupos. Durante un buen rato tuvimos tiempo para ir por la zona escribiendo palabras con unas plantillas que hicimos en la sesión pasada. Las palabras tenían que estar relacionadas con el paisaje y/o el entorno. Como siempre, tenían que ser palabras que sirvieran de reflexión al que las observase.

Cuando acabamos, salimos del parque y fuimos a otro sitio para poner en común lo que habíamos hecho, pero no nos dio tiempo ya que empezó a llover…

SESSIÓ 7 – 13 Nov 2018

Hoy hemos salimos a la calle y hemos hecho un montaje con los papelitos pintados de la sesión anterior. Los hemos colgado al lado de nuestro instituto, en el muro exterior. Los hemos dispuesto unos al lado de los otros, creando un efecto degradado muy interesante.

Dejamos pasar unos días para ver qué ocurría con nuestra obra. Entre la lluvia y la gente que pasaba por allí se ha quedado así:

Y, una semana después, prácticamente ya no queda nada.

Todo es efímero y queda afectado por el paso inexorable del tiempo.

Marta

SESSIÓ 6 – 6 Nov 2018

En primer lloc, ens vam reunir per grups de quatre persones que va escollir el Bruno Ollè i ens va donar uns qüestionaris perquè nosaltres féssim una reflexió sobre la pel·lícula que ens va posar la setmana anterior.

Després, vam posar les taules en cercle i ho vam posar en comú entre tots.

Finalment, ens va donar sis paperets a cadascú de nosaltres, i ens va dir que ho pintéssim tot amb llapis, i cada cop teníem menys temps. Per exemple vam començar amb cinc minuts de temps, després dos… I així fins a arribar a un segon. I així vam acabar l’activitat.

 

Alejandro

SESSIÓ 5 – 30 Oct 2018

Comencem amb un joc on havíem de contar quantes passes feia l’equip blanc. Abans de continuar llegint, proveu vosaltres també.

En vam comptar 14, però el vídeo tenia un altre sentit. No ens n’havíem adonat que a la meitat sortia una persona disfressada de goril·la. Això ens ho van posar perquè ens adonéssim que no només ens hem de fixar sempre en el que ens diuen.

Després ens va donar un paper amb una figura que havíem de retallar, i una vegada retallada, la vam haver de doblegar i enganxar per tal que agafés la forma d’un bol de crispetes.

Això va ser per veure un documental que ens va posar sobre gent que busca coses al carrer: fins i tot menjar!

Creiem que el documental tenia una idea una mica repetitiva i es va fer un pèl llarg.

SESSIÓ 4 – 23 Oct 2018

Esta semana hemos tenido una misión: dejar nuestras palabras en diferentes lugares de la ciudad para provocar la reflexión de los que la encontrasen. Esta es una pequeña muetra:

En cuanto a la sesión de ayer, día 23 de octubre, Bruno Ollé nos enseñó en clase diferentes artistas y sus sorprendentes obras que jugaban con las palabras y los puntos de vista.

Más tarde nos mostró unos vídeos. Nos llamó la atención la del artista David Singley ya que transmitía el siguiente mensaje: “Tienes que estar contento con tu obra ya que si a los demás nos les gusta, al menos te gusta a ti.”

Bruno también nos quiso explicar que vivimos en una sociedad de consumo. Hicimos la reflexión a partir de otro un pequeño vídeo.

Por otra parte, nuestro artista nos trajo unos objectos que se había encontrado por la calle y algunos intentamos hacer una construcción (otros se negaron a tocar “basura”). Nos ha parecido interesante ya que a veces las cosas que tiramos no son basura, pueden tener otra vida y no somos conscientes de ello.


En esta sesión ha habido multitud de opiniones de los alumnos, pero todos nos hemos quedado sorprendidos por lo transgresor de algunas obras.

 

SESSIÓ 3 – 16 Oct 2018

Durante la primera hora de esta sesión cada uno explicó por qué había hecho el dibujo de la sesión anterior. Antes de ponerlo en común, cada uno pensó y escribió las ideas detrás de su dibujo. Después, mostramos el dibujo que habíamos hecho a partir de una palabra y explicamos por qué dibujamos eso o qué es lo que queríamos transmitir.

Cuando hubimos acabado, salimos al patio con los dibujos y unas plantillas con las palabras. Con un spray pintamos la palabra en el dibujo. Después de esto, con tizas y con la plantillas, las pintamos el patio.

Como dificultades encontramos que pintar con el spray era mucho más fácil y rápido que con la tiza. Por otro lado, nos gustó salir de clase, fue agradable y divertido, sobre todo porque no solemos hacer actividades de este tipo en otras asignaturas.

Saioa y Paula

 

SESSIÓ 2 – 9 Oct 2018

1. El Bruno va seleccionar unes paraules tretes del qüestionari de la sessió 1.
Exemple: imaginació, amor, ocult, desconnexió, tot, idea, etc.

2. Vam fer un dibuix a partir d’una reflexió inspirada en una de les paraules

3. Vam retallar les paraules per fer unes plantilles, perquè a la següent sessió poguéssim pintar amb aerosol a sobre dels nostres dibuixos.

La sessió ens ha resultat inspiradora, però ens faltava bon material per exemple cúters o punxons.

Ens va agradar més la part de dibuixar que la de retallar, hi havia gent que li va estressar i gent que li va relaxar.

L’artista Bruno ens va semblar molt simpàtic i alegre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA