Imatges

SORTIDA CAN BATLLÓ

El dijous 10 de novembre vam anar a l’espai veïnal de Can Batlló amb el Carles i el Lluc. Aquí vam aprendre sobre la seva història. Entre 1870 i 1940 va néixer la fàbrica cotonera i al 1960 aquesta empresa de la família Batlló va fer fallida. Al 2009 els veïns van decidir entrar a l’ajuntament per comunicar-los que volien l’espai de la fàbrica per què tothom hi pogués entrar.

Finalment el 11 de juny del  2011 la “Plataforma Can Batlló és pel Barri” va fixar aquesta data per què l’Ajuntament iniciés el procés de transformació del polígon per què aquest estigués obert al barri. Llavors es van cedir unes naus anomenades Bloc 11 creant així nous espais.

El nostre recorregut va començar al barri de Sants i vam acabar a la Bordeta.  El Carles i el Lluc, membres de LaCol, ens van explicar com van escoltar les necessitats dels veïns del barri per tal d’ajudar-los a dissenyar els espais. Van decidir, per exemple, que volien tenir un bar, una biblioteca, una fusteria i un espai per reunions.

A Sants, en primer lloc, vam visitar el bar, on cridava molt l’atenció la fusta de la fàbrica reutilitzada per fer la barra, taules i cadires.

Seguidament vam anar cap a la biblioteca, plena de llibres catalogats, i de nou més materials reutilitzats com a les taules i unes prestatgeries fetes per ells de fusta i pintades de vermell que ens van agradar molt.

Després vam pujar a la primera planta i vam descobrir un petit gimnàs i un rocòdrom fet amb la mateixa fusta del bar.

A la Bordeta, ens vam assabentar de nous espais interiors i exteriors. Als interiors hi havia una petita guarderia i una fusteria. A l’exterior havien fet un camp de futbol, de bàsquet i de voleibol. Caminant una mica més ens vam trobar un hort i jardí ple de flors precioses.

Finalment, aquesta lluita social d’anys als barris de Sants i Can Batlló ha portat a molt bon terme. Nosaltres vam reflexionar sobre el concepte d’espai per tothom i com la gent és molt capaç de fer coses interessants pel barri quan se’ls hi permet.

Ara ens toca a nosaltres pensar què ens agradaria construir al nostre solar a l’institut!

16111015 16111013 1611104 1611105 1611106 1611107 16_11_10_canbatllo_68 16_11_10_canbatllo_62 16_11_10_canbatllo_28 16_11_10_canbatllo_23 16_11_10_canbatllo_18 16_11_10_canbatllo_11

TREBALLEM AMB EL CARLES I EL LLUC

A la primera sessió amb el Carles i el Lluc hem après a considerar l’arquitectura com a art, donat que aquest no només té una fita utilitària de crear edificis i diferent elements constructius. Ens han comentat que ells com a arquitectes han de pensar també en el confort de la gent, en la bellesa i en fer-nos la vida més agradable. Realment, ens ha sobtat una mica aquesta distinció a molts de nosaltres.

El que LaCol ha fet a Can Batlló, dissenyant els espais mirant sempre per les necessitats de la gen al barri, amb en Carles i en Lluc ho farem al nostre solar de l’Institut. Per això, els hem mostrat els diferents espais, la nostra rutina aquí i hem arribat fins al solar!

A partir d’ara hem de treballar i reflexionar sobre què podríem construir en aquest solar, i tindrem el privilegi de contar amb l’ajuda dels arquitectes! El Carles i el Lluc ens guiaran però, serem nosaltres que haurem de detectar quines son les nostres necessitats i què ens agradaria tenir en primer lloc, per acabar concebent allò que realitzarem plegats.

A la següent sessió hem fet molt de treball de camp. El Carles i el Lluc ens ha posat per parelles i ens han encomanat la tasca de mesurar la distància dels quatre costats del solar. Com a instrument de mesura hem fet servir el nostre propi cos: mesura dels braços estirats i dels nostres passos. També hem fet servir un làser i una cinta mètrica per l’amidament de dos dels costats.

Al principi ens ha semblat una tasca força complexa, a causa de la vegetació sobre algunes parts del terreny. Finalment, hem descobert que ens havíem apropat força a la mesura real del solar, la parella formada pel Nail i el Didier han estat els que més s’han aproximat a la mesura real del solar (75/81 metres d’un cantó i 61/67 de l’altre, cada costat és diferent). En Rajan i la Micaela també han fet una gran aproximació!!!

A la propera sessió anem a Can Batlló!

EPSON MFP image
EPSON MFP image
EPSON MFP image
EPSON MFP image
EPSON MFP image
EPSON MFP image
EPSON MFP image
EPSON MFP image
EPSON MFP image
EPSON MFP image
EPSON MFP image
EPSON MFP image