Pensaments entre confeti

Confeetiii !!!

Una rebuda molt inesperada i sorprenent, però genial!

Una sala petita, amb una única cosa que cridava l’atenció: una taula fràgil plena de impresos i retalls sobre els pensaments dels museus, sota un punt de vista diferent, el d’un artista.

En aquesta sortida, vam aprendre moltes coses, però el que més ens quedà, va ser els dos tipus de museus que hi ha: museu temple i museu espectacle, cadascun amb les seves característiques.

El museu temple, és un tipus de museu més inactiu, però potser més educatiu. El museu espectacle, és més actiu i divertit, cosa que fa mirar les obres des d’un altre punt de vista.

D’aquesta obra, sortim amb preguntes ja resoltes, amb el concepte de museu canviat, però amb el que realment sortim, és amb un munt de confetii !!! 

Emma i Clàudia

Sobre com una expo es converteix en una festa o com oblidar-te les formes

Visitem l’exposició de Jordi Ferreiro per a entendre el gir del museu temple al museu experiencial de la mà de Frank Oppenheimer, fundador de l’Exploratorium de San Francisco.

I aquí deixo, mentres la Clàudia puja la seva entrada, unes fotos que ens han fet arribar …

Gràcies a Olivier Collet per les fotografies i a Homesession per l’increïble estona!

Visita a l’Automàtica

El passat divendres 18 de gener vàrem visitar l’Automàtica, una impremta com les d’abans. El Diego, un dels 10 membres de l’associació que gestiona la impremta, ens va fer una súper visita i ens va ensenyar molts dels secrets per fer bones impressions!!!

Vista general de la impremta

El Diego ens va explicar que la impremta era un negoci familiar (de fet té més de cinquanta anys) que estava a punt de tancar. Però ell i uns companys es van posar d’acord amb el propietari per fer-la funcionar de nou.

Durant la visita, vàrem tenir l’oportunitat de veure com es munten les composicions de peces en les rames, com s’insereixen els tipus mòbils i de quina manera s’ajusten a la rama.

Visió general de la rama i els components

El Diego ens va comentar que cal ser molt endreçat per poder trobar les peces en el seu calaix corresponent. Per això disposen d’una mena de mapes per saber en quin espai es guarda cadascun dels tipus ( lletres, símbols…)

Calaixos per guardar els tipus mòbils

Mapa dels calaixos

El Diego també ens va explicar quina és la mesura dels tipus mòbils. Els tipògrafs utilitzen el punt, per tant poden haver tipus de 6 punts, o 10 o més. Quan un tipus mesura 12 punts es diu que fa 1 cícero. L’instrument per mesurar els punts es diu tipòmetre.

Posteriorment, una vegada tindríem una rama muntada i un paper seleccionat i tallat a mida, prepararíem les tintes per a imprimir. Aquí un vídeo que ho mostra: