La Paula va portar una càmera endoscòpica i vam sortir al carrer per explorar tots els racons de la Fabra i Coats. La càmera és molt prima i llarga i té una entrada USB per veure el vídeo al mòbil.
Es pot ficar a molts forats, espais buits i obertures: des de l’escorça d’un arbre o formiguers fins al clavegueram i trobar molts tipus d’insectes i plantes.
És una experiencia interessant i divertida, tots volíem controlar i deixar caure la càmera entre les plantes i els formiguers.
Aquí hi ha alguns dels registres que hem fet en vídeo:
En tot moment hem estat observant, enregistrant i escrivint a la nostra llibreta personal.
Per acabar l’activitat vam escriure uns relats inspirant-nos en aquesta experiència. Aquests havien de tractar dels éssers vius no humans que vèiem a través de la càmera i ens havíem de posar en la seva pell.
En aquesta entrada us explicarem les nostres interaccions amb plantes que vam fer mentres estavem en època de confinament . Vam fer una video-classe amb tot el grup de “En Residència” més la Paula Bruna. Ella va tenir la idea de que podíem comunicar-nos amb les plantes durant aquells dies, i ens van sortir moltes més idees:
Parlar amb elles.
Tocar per a elles algun instrument com el violí, el piano, el baix elèctric, etc.
Dinar amb elles.
Llegir-les un conte.
Ballar amb la planta o al voltant d’ella.
Comunicar-nos a través del llum d’una llanterna.
La Paula ens va ensenyar unes quantes interaccions d’artistes per inspirar-nos, com aquesta que veiem a la foto, durant un concert al Liceu.
Les plantes al Liceu de Barcelona
El creador va ser Eugeni Ampudia. Aquest acte es va fer perquè estavem en temps de confinament i no podiem anar al teatre. Perquè les plantes aplaudisin van posar en marxa uns ventiladors i el so del moviment de les fulles imitava com si hi hagués gent aplaudint.
A continuació podeu veure quan tota la classe estava pensant idees per poder comunicar-se i interaccionar amb les plantes.
I, finalment, nosaltres interaccionant amb les plantes:
El Rubén tocava un piano de joguina, els llegia contes i regava cada dia.L’Aina li tocava el violí gairebé cada dia (i fins i tot sa germana la va acompanyar amb el violoncel) El Kevin al final del dia les hi explicava com li havia anat la jornadaLa Núria tocant el piano al seu cactus
L’Àlex cantava i ballava regaeeton!
La Nayara li llegia una novel·la d’en Sherlock Holmes amb el seu mòbil. Aquesta és la captura.
I en Pol li tocava el baix elèctric
Després de les interaccions vam anotar als quaderns les nostres sensacions i canvis que es produien a les plantes al llarg de les intervencions. Vam pensar que amb totes aquestes vivències farem un llibret recopilatori. Després de les vacances el maquetarem.