Cap a la presentació final

Ja hem fet la primera actuació en públic. El 13 de maig farem la presentació pública. Avui l’Helena ens ha comentat com va veure el que vam fer la setmana passada al festival, ho hem tornat a assajar, hem vist el vídeo que ens va gravar una alumna de 2n de batxillerat i ens ha dit que els de la Sala Beckett ens conviden a l’espectacle El pes del plom, del qual vam anar a veure l’assaig, però que calia que, qui volgués anar-hi, s’hi comprometrés.

Demà és Sant Jordi

Avui hem assajat la presentacció del que farem demà al Festival de Sant Jordi de l’institut. A la 1 han vingut els del crèdit variable de Música i cinema (que porta la Begoña Compañón, professora de música del nostre centre) que ens han acollit a la seva classe per assajar les cançons que l’Helena va demanar per a l’espectacle, durant tot un mes a la tercera hora. Demà actuaran amb nosaltres.

Preparant Sant Jordi

Avui l’Helena ens ha portat un resum del Faust amb un llenguatge modern i col·loquial, i una cartolina amb el títol de l’escena que cadascú explicarà al festival de Sant Jordi. Ens hem dividit en grups, i el Víctor, l’Helena i la Mercè ens han ajudat a llegir cada una de les escenes, torbar-li el sentit i marcar les paraules on hem de posar la força de la narració. Hem quedat que per Setmana Santa les aprendríem de memòria.

El pes del plom

Avui també hem fet una sortida. Hem anat a veure un assaig al Poble Sec. Es tracta d’una obra que s’estrenarà ala sala Beckett i que es diu El pes del plom, de l’Aleix fauro i l’Isis Martín. És una reflexió sobre el tràfic d’armes. Hem estat molt atents durant tota l’estona i després hem tingut un diàleg amb els actors. Ens ha fet molta il·lusió perquè a alguns els havíem vist actuar a la televisió o al cinema.IMG_5090

TNC

DSCF0018Avui hem anat al Teatre Nacional de Catalunya. Un dels directors artístics ens l’ha ensenyat. Hem anat a la Sala Gran, a Ikea (on guarden el mobiliari petit), a la Sala Petita,  ens ha explicat la història del teatre, qui el va dissenyar i els problemes tècnics que té i que han arregalt com poden. Com la Sala Petita la van fer uns altres arquietectes, la sala Tallers i la seva història…

Improvisant

Com cada dimarts, hem fet un exercici de concentració. Després hem llegit algun personatge i l’Helena ens ha donat instruccions perquè el féssim reaaccionar. Aquestes inprovisacions han estat molt divertides, ens ha agradat molt fer-ho.IMG_4960

Gravació

Avui hem fet la calsse a l’institut perquè la Mercè era de sortida i no ens podia acampanyar a l’Espai Jove. També faltaven alguns alumnes que havien anat a la sortida al Caixafòrum.

L’Helena ens ha estat preguntat sobre coses nostres, gustos, què pensàvem de certes situacions, etc, i ho ha gravat per tenir informació per als personatges de la seva obra.

Assajant

Avui hem anat a La Fontana com cada dimarts. A la primera hora hem estat fent exercicis de concentració. La segona hora l’hem dedicada a escoltar els personatges de l’Andrea i la Rocío i els hem preguntat dubtes iqüestions que no teníem clares sobre el seu personatge.

Després l’helena ens ha donat unes escenes del Faust perquè les llegíssim i les expliquéssim. Per acabar hem estat repassant la roba que portaria cada personatge per sif a algú li faltava alguna peça.

Gemma Munté

Primer día a l’Espai Jove La Fontana

A partir d’avui assajarem a l’Espai Jove La Fontana per tenir més espai per als exercicis teatrals. Quan hem arribat, hem fet exercicis d’escalfament. Després l’Helena ens ha posat a cantar la primera cançó que ens toca cantar a l’obra per comprovar com ho fem iveure com cantaria cadascú ficat en el personatge.

IMG_4965Al cap d’una estona d’assajar la primera cançó, hem començat a assajar la segona. Tots ens hem estirat al terra per poder estar amb l’esquena recta i relaxats mentre assajàvem.

En l’últim exercici l’Helena i la Mercè s’han allunyat i s’han posat d’esquena a nosaltres. Volien deixar-nos sols perquè ens adonèssim que estàvem cantan massa fluix i perquè ho fèssim en grup. Finalment, després de molts intents, hem aconseguit cantar més fort, tots junts.

Rocío Trujillo