La mirada

IMG_20160119_154814-1 IMG_20160119_155058 IMG_20160119_155148 IMG_20160119_155240

Al principi de tot, nosaltres no anàvem a fer el projecte juntes. Però, com les dos ens vam inspirar en el mateix, ens vam ajuntar per  fer un projecte molt divertit.  Consistia en projectar una fulla a unes escales i pintar-la. Així si no miraves per un lloc concret que ja havíem pensat, no es podia veure la fulla i les lletres perfectes. Però havíem de projectar la fulla perquè ens quedés bé.

Vam buscar unes bones escales i vam dissenyar la fulla. Només hi havia un inconvenient.  Per culpa de la llum solar la imatge projectada no es veia prou. Així que vam decidir fer un tendal amb cartró.

El següent  dia, vam anar a buscar les capses que havíem demanat a secretaria. I ens van donar només una capsa. La nostre sorpresa va ser quan el Pep ens va dir que aquella capsa era molt “bonica”. I ens va fer el repte que quan algú veiés la capsa per dins es sorprengues. Així que vam agafar la caixa de l’Abacus normal i corrent i vam fer  com s’hi s’hagués trencat la tapa. En realitat volíem fer amb tisores, però, com ens vam estressar perquè no podíem tallar el cartró, li vam començar a donar cops i la tapa es va trencar. I, com quedava bé, ho vam deixar com estava. Ha dins s’hi pot veure un edifici molt conegut anomenat Taj Mahal que vam fer nosaltres calcant des de l’ordinador de l’aula. Després el vam pintar amb els colors or, plata, blanc i negre.

Ara és una capsa amb un forat que permet veure un espectacular palau.

El procés ha sigut molt frustrant i cansat, ja que res del que volíem fer no s’ha complert i la feina feta no s’ha fet servir. En part ha estat divertit ja que estàvem juntes i això és millor que fer-ho soles.

Vam tardar molt. Primer es volia fer això, després els obstacles… Però al final ha valgut la pena el procés.

L’instrument de la planta

Agathe Casals Brodu 12/01/2016

El meu projecte: L’instrument de la planta

Jo vaig voler fer un projecte que era un tub molt gran amb ampolles d’aigua, tubs de paper de vàter i llaunes de refresc.
De materials vaig necessitar: ampolles d’aigua, llaunes de refresc, tubs de paper de vàter i cinta adhesiva.
Amb totes les ampolles, els hi vaig fer un forat al cul i els hi vaig treure el tap i les vaig enganxar totes amb les llaunes i els tubs de paper.
Per fer aquest projecte vaig trigar aproximadament tres sessions malgrat l’últim dia no vaig poder venir.
Algun problema que vaig tenir, va ser que amb les ampolles d’aigua, podia tallar-les amb tisores però les llaunes no, aleshores vaig pensar molt de temps, llavors vaig llimar el cul de les llaunes fins que es treies, i així vaig fer amb les altres.
Un altre dificultat que vaig tenir, va ser que quan intentava enganxar les ampolles, es trencaven i es deformaven i no s’enganxaven. Això em feia molta ràbia però gràcies a alguns voluntaris de l’optativa em van ajudar a enganxar-les.
El resultat del meu projecte ha sigut molt bo perquè he aconseguit el que volia.
El meu nivell de satisfacció ha sigut molt bo també perquè estic contenta del que m’ha sortit.

IMG_0266 (1)

Agathe Casals

Herbari fullejat

Jo he fet un projecte anomenat l’herbari fullejat. Consisteix en fer un muntatge de fulles de plantes diferents amb el seu nom. És tracta que la gent pugui tocar i veure totes les característiques sense que res li digui, i a més a més que et puguis imaginar coses sobre l’arbre que potser són veritat o potser no.
Els materials que he fet servir han estat, majoritàriament, fulles de plantes, cartolines i cola blanca.

IMG_0271

Procés
Vaig anar a buscar les fulles
Les vaig enganxar amb pega de dos amb dos perquè s’assequessin
Un cop seques els vaig posar el nom de la planta
Quan ja estaven totes les vaig exposar sobre una taula.

No vaig trigar gaire temps, aproximadament 4 sessions.
El primer problema va ser que les fules s’estovaven, vaig haver de posar un paper el mig de duies fulles.
Al principi volia fer un herbari com tots els altres, amb lletres, però vaig veure que no valia la pena , és millor que la gent descubreix-hi amb els altres sentits.
La veritat és que m’ho esperava molt diferent, pensava que seria molt diferent, que quedaria més diferent, m’ha quedat molt simple, jo ho volia aixì.

Captura-7

Laia Calzada Garrofé 12-1-2016

EXPERIMENT: Demostració de la fotosintesis

En que consisteix aquest experiment ?

Aquest experiment simplement consisteix a demostrar la fotosíntesi, i per fer-ho farem un experiment que consisteix en agafar:

-Una planta

-2 espelmes

-Un pot

-Un encenedor

I el que farem es:

-1r: Agafar una de les dues espelmes i ficar-la en un pot ella sola encesa i cronometrar quan de temps tarda en apagar-se.

-2n: Agafar l’altre espelma i ficar la en el pot amb la planta i també cronometrar-ho.

-3r: Comparar els dos temps que hem cronometrat i comparar-los. En teoria el cop que has ficat la planta i l’espelma tindria que durar mes.

A nosaltres ens ha donat  1,33 min sense planta i 3,23 min amb la planta .

I això es com demostrar la fotosíntesi. Perquè el que ha passat és que, com que la planta ha de fer la fotosíntesi desprèn oxígen i l’espelma és com un cotxe i hauria de consumir alguna cosa per a seguir funcionant i en aquest cas és oxigen i com que la planta desprèn oxigen hauria de ser capaç de mantenir la espelma encesa més temps i per això dura mes l’espelma amb la planta que sola.

Un volum per demostrar

El meu projecte va començar amb una cosa que tenia a veure amb un arbre, ja que el Pep estava molt interessat en que portéssim una planta i un llibre. Jo vaig decidir que volia que el meu projecte tingues a veure amb les plantes, cosa que al final no va resultar.

Tot va començar intentant representar un arbre amb l’ajuda d’un motlle de filferro i envoltant-lo amb fulles de diferents colors el tronc i la copa, després vaig pensar que si fos una esfera perfecta tindria més gràcia.

Al intentar-ho vaig poder comprovar que era molt difícil i que m’aportaria masses sessions. Aleshores vaig canviar el projecte seguint algunes idees originals.

Aquest nou projecte consistia en representar un volum que ja no hi era. Per fel-lo vaig necessitar el següents materials:

-Filferro

-4 Globus de diferents mides

-Alicates

Per realitzar el meu projecte final primer vaig inflar els globus de diferents mides i vaig començar a posar el filferro al seu voltant, de tal manera que si se’m petés, el filferro quedes mínimament representant el volum que tenia el globus. El primer globus se’m va petar, però els següents tres els vaig deixar que es desinflessin.

Jo crec que encara que al final no representes la meva idea inicial, m’ha agradat com m’ha quedat. I el fet de que no sigui com jo havia imaginat al principi no m’afecta gaire. Vaig trigar gairebé 3 sessions.

prensentacio_projecte

La nostra Màquina de Goldberg

El projecte va començar quan  la Lucia va tenir la idea de fer una cadena de dòminos, bales i altres obstacles.Volia fer una màquina de Goldberg.  Llavors, el Pep i l’Albert es van  voler afegir. La Lucia ens va dir que sí i vam començar a pensar.

Vam fer plànols del que volíem fer i després vam recordar que hi havia d’haver alguna cosa amb una planta. Vam decidir que posaríem la planta al final fent que  caigués una regadora amb aigua i regués la planta.

Foto Pep Albert i Lucia

Vam passar els plànols a l’ordinador i vam començar a construir.

Varem fer servir peces de dòmino, bales, tubs de cartró i altres coses.

A les sessions vam estar buscant maneres de fer el nostre circuit, fins que un dia vam trobar la manera definitiva, que seria la que faríem servir el dia de la presentació, encara que calia perfeccionar-ho

Cada dia teníem problemes, perquè algú podia tocar la taula i fer caure tot, la qual cosa ens obligava a començar des del principi. Però això també ens permetia afegir altres millores. El dia de la presentació estàvem una mica nerviosos perquè pensàvem que potser caurien les peces abans de poder-ho presentar. per sort no va caure res, però quan vam presentar el circuit se’ns va parar bastant, però va ser molt divertit de muntar.

Ens ho vam passar molt bé fent aquest projecte i vam poder fer molts circuits diferents.

Arbre de Nadal Antinatura

image image image image image

El nostre projecte era un arbre de Nadal antinatural. Els materials que vam fer servir van ser: pedres que vam recollir del pati, pintura verda, cola blanca, silicona, cartró i clips de colors. Els passos per fer-ho van ser els següents:

-Seleccionar les millors pedres
-Netejar-les
-Pintar-les amb pintura ver

-Vernisar-les

-Un cop seques enganxar-les amb súper Glue fent la forma d’un cactus que acabarà amb volum
-Treure la forma als clips i deixar-la amb forma de V
-Enganxar-los a les pedres.
-Posar-ho en test de plàstic

Hem utilitzat 4 setmanes, 8 hores en total, per finalitzar aquest projecte. Ens ven enfrontar al problema que el projecte no quedava com ens esperàvem i quan estàvem acabant ens vem donar compte que es semblava molt a un arbres de Nadal i com aquesta festa estava a la volta de la cantonada vem decidir transformar un cactus és un arbre de Nadal.
El resultat va ser un arbre de Nadal fet de pedres i decorat amb clips de colors amb una estrella a la punta. La cola blanca representava la neu. Finalment ens vem adonar que malgrat tot els inconvenients que ens havíem trobat per fer el projecte, va quedar un projecte satisfactori.