Inaugurem!_ dimecres 28 de maig

Hola, bona tarda.

Som els alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Infanta Isabel d’Aragó i avui presentem el projecte que hem estat realitzant durant tot el curs En Residència amb l’artista Antònia Del Río.

resized_14_05_28_inauguració_infanta_joanaustria_104 resized_14_05_28_inauguració_infanta_joanaustria_121

(Presentació conjunta amb el projecte En Residència de Montserrat Soto a l’Institut Joan d’Àustria)

resized_14_05_28_inauguració_infanta_joanaustria_132

El títol del nostre projecte és “ Arxiu_” aquest projecte es composa de tres obres que són:

–          Rastres i cicatrius

–          Subterfugis

–          Arxius [estructures del coneixement]

També exposem uns dibuixos de l’arxiu de la Fundació Tàpies, que no són una obra, però que formen part del procés.

Durant tot el  curs hem estat treballant sobre la memòria, al voltant del nostre institut, però també a nivell personal.

L’Antònia ens explicava que la memòria i el coneixement són construccions que fa la societat i en les sessions que em fet amb ella ens convidava a ser conscients d’això, buscant la forma en que això passa, com es construeixen les coses… em hagut de fer d’investigadors, com buscant les pistes o els rastres.

L’obra “Rastres i cicatrius” parla de la marca o empremta que han deixat els alumnes durant el pas del temps a les taules, cadires… hem buscat aquestes senyals a les nostres aules i també als espais que hem treballat durant el curs, ja que eren els més propers. Hem registrat aquestes marques amb la tècnica del frottage, que consisteix en fregar sobre amb un grafit una superfície per aconseguir la textura. Així hem construït aquest arxiu de rastres i cicatrius. Perquè aquestes ratllades, és com si fossin les “cicatrius de guerra”, del pas del temps.

resized_P1090051resized_P1090049  resized_P1090053 resized_P1090061resized_P1090062resized_14_05_28_inauguració_infanta_joanaustria_184

Amb l’obra “Subterfugis” el que hem fet és rascar els xiclets que hi havia a sota de les nostres taules. Els hem posat dins bossetes i els hem distribuït imitant cadascuna de les nostres aules.

Quan vàrem tenir la idea de fer aquesta obra ens va semblar molt divertit, però quan ens vam haver de posar a rascar de veritat, vam veure que era molt dura aquesta feina, i la veritat és que vam acabar una mica farts de rascar xiclets!

resized_P1090069

resized_P1090070resized_P1090077

L’obra “Arxius [estructures del coneixement] és un arxiu de fotografies que hem anat fent en diverses sessions durant el curs i que és un recull d’aquestes estructures o mecanismes que donen forma al coneixement i a la construcció de la història. Hi ha imatges d’altres arxius, de sistemes d’ordre i de senyalització, etc.

És una obra que no està acabada, és a dir que encara està en procés i encara s’hi poden anar afegint més imatges.

Ho trobareu en aquest enllaç

https://www.flickr.com/photos/117005895@N06/

Per fer aquest arxiu, vàrem anar un dia a veure l’arxiu de la Fundació Antoni Tàpies perquè ens expliquessin què era un arxiu, com s’organitza i per a què serveix… abans d’anar-hi però, l’Antònia ens va fer imaginar com seria aquell espai on s’emmagatzemaven tot de documents que explicaven la història de la Fundació i ho vam haver de dibuixar.

Aquest dibuixos que veieu aquí, són els que vam fer abans de visitar l’arxiu de la Fundació Antoni Tàpies.

resized_14_05_28_inauguració_infanta_joanaustria_199 resized_P1090041 resized_P1090075

 

Moltes gràcies a tots i totes per venir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *