Visita a l’exposició “A COP D’ULL” al PALAU DE LA VIRREINA

El dia 23 de gener vam anar de visita al Palau de la Virreina. L’exposició, amb el nom “A cop d’ull”, conté dues obres de l’artista Montserrat Soto.

Obres de la Montserrat Soto

Obres de la Montserrat Soto

Vam arribar i la guia ens va comentar la primera sala, on s’exposen fotografies en blanc i negre; dos llibres (Barcelona, 1954 de Francesc Català Roca i Barcelona en blanc i negre, 1964, de Xavier Miserach), a més d’imatges de xamfrans de l’Eixample.

En avançar pel recorregut vam poder veure diverses obres fotogràfiques d’artistes contemporanis: Joan Fontcuberta, Manuel Outumuro, Joan Morey i Jordi Bernadó entre molts d’altres.

Hem après molt sobre els diferents estils d’art fotogràfic i de la història de Barcelona a través dels anys.

Tania Rico, Sebas Quiña, Antonio Gómez i Laura Álvarez

14_01_23_Virreina_ACopdull_1414_01_23_Virreina_ACopdull_1114_01_23_Virreina_ACopdull_2014_01_23_Virreina_ACopdull_28

Visita a l’Arxiu de Sant Martí de Provençals

Els alumnes de QB vam anar el dia 4 de febrer a l’Arxiu Fotogràfic de Sant Martí de Provençals per buscar fotografies antigues per al nostre projecte.

Un arxiu és un lloc on es restauren i es guarden documents i fotografies per tal que les generacions futures puguin estudiar el seu passat.

El nostre guia, en Francesco, ens va explicar la història del nostre barri des de l’edat mitjana fins a l’actualitat. Després d’això vam fer un recorregut i ens va ensenyar com conserven les fotografies. Han d’estar a una temperatura i humitat determinades i en uns prestatges que protegeixen els documents de la pols, el foc, l’aigua, els rosegadors i els lladres.

Ens va impressionar la manera en què classifiquen els documents, ja que és molt precisa i polida. I també l’antiguitat d’algunes fotografies.

Ara sabem que, si necessitem algun document o fotografia per al nostre projecte, podem comptar amb l’arxiu del barri, i que demanant cita prèvia podem accedir-hi.

Antonio, Laura, Tania i Sebas

14_02_04_Arxiu_SantMarti0414_02_04_Arxiu_SantMarti31

14_02_04_Arxiu_SantMarti19