SESSIÓ 6/2/17 LA OBRA

Després de parlar sobre els diners decidim fer una obra com a crítica. Hem començat buscant jugadors del Barça (ja que tenim el Camp Nou al costat de l’institut) i les marques que anuncien i que els patrocinen.

20170130_09521520170125_142137

Durant la sessió amb el Víctor vam pensar com ho faríem i com ho exposaríem al públic.IMG_20170213_09562420170206_10131920170206_102720

L’exposició al vestíbul de l’institut

IMG_20170220_115141

IMG_20170220_114509IMG_20170220_114453

SESSIÓ 14/11/16: PARLEM SOBRE ELS DIBUIXOS DE LA GUERRA

 

Avui ha vingut el Victor i parlarem d’ interessants dibuixos amb un sentit metafòric que hem fet. El que explica es posa de peu i comenta la seva obra.

1-Bader i Jan : El seu dibuix representa  una ciutat en guerra per culpa d’en Donald Trump  i la gent ha de fugir per no morir entre terrible sofriment, en realitat han confessat que en Donald Trump  està perquè els hi sobrava un espai i no sabien que posar.

Algú ha preguntat quan podria valdre l’ obra, i en Víctor ha respost que quan estàs dibuixant és important que separis l’ art dels diners.

2-Fran: El que representa el seu dibuix és un camp de batalla amb diferents símbols i armes distintives de la guerra.

L’ha pintat i diu que no li ha agradat com queda pintat amb aquest tipus de retoladors.

Diu que significa que la guerra es fa ara i s’ha fet sempre.

En Víctor ( Jaenada ) li ha proposat que faci una obra de teatre perquè li sembla una escenografia perfecte perquè esta repartit l’espai d’una manera excel·lent.

En l’ obra també s’hi pot trobar noms de soldats.

A molts països hi ha gent patint per culpa de la guerra, i que fins i tot hi ha soldats bombardejant ciutats llunyanes, i en el propi país la gent de les seves ciutats ni se n’assabenten de perquè clar, com que són països rics doncs no els hi afecta i per tant no se’n ocupen.

Han esmentat que la seva obra era molt detallada.

4-Aron: representa la simplicitat de la guerra amb morts, sang i destrucció.

Diu que abans de fer l’ obra ja s’imaginava  un soldat mort i  un avió.

L’ obra encara no està acabada però explica que la vol posar-hi coses relacionades amb la mort. També ha esmentat que els nazis buscaven i encara busquen molta guerra.

5-Gissela i Ia: El seu dibuix és un fusell fet amb paraules relacionades sobre la guerra.

Les paraules les han buscat per Internet.

Primer ho van fer en llapis i després ho han pintat.

En Víctor ( Jaenada ) diu que aquest és un dibuix molt diferent als demés.

Les frases són:

34 paraules…

6-Miquel, Ignasi i Víctor ( Pinyana ): La idea de la obra és APOCALIPSYS ( now ).

Està compost per bombes nuclears i per les macabres idees d’en Donald Trump.

Els hi ha preguntat que perquè hi ha un arc de Sant Martí a la seva obra i han respost que representa la reacció de tot el que passa dins.

7-Claudia: Representa una bola amb foc cremant a una serp i amb un revòlver fora la bola.

Uns diuen que és una obra surrealista que sembla lògica però que al final te n’adones d’alguna incongruència, com per exemple un gatell al revés i altres diuen que és una obra de disseny gràfic.

8-Isabel: Aquest dibuix està en blanc i negre, o amb poc color quasi sense veure’s, amb un tanc i un senyor amb el cap amb un verd “fosforito” que segons la professora de filosofia representa que encara queda esperança.

A la Isabel no li agrada gaire.

El dibuix està copiat d’Internet.

9-Guillem: Representa refugiats que marxen del seu país per culpa de guerres i buscant un futur millor però quan arriben es troben amb un mur, visible o invisible, que no els deixa passar de cap de les maneres perquè al intentar-ho el maten a sang freda.

10-Pitarch: Diu que ‘a obra és una mica caòtica perquè hi ha tot de coses que tenen a veure amb guerres i situacions injustes actuals.

L’estrany d’aquest dibuix és que no l’ha començat des de zero, l’Aaron primer li va fer uns dibuixets i desprès ell els va continuar finalitzant aquesta obra amb tant dinamisme.

11-Òscar ( Jo ): eL meu dibuix engloba tot el que significa la guerra, també fa referències a moltes pel·lícules i guerres importants, la que mes la SEGONA GUERRA MUNDIAL.

SESSIÓ 3/10/16: PARLEM SOBRE LA GUERRA

Avui hem vist un documental sobre Esparta que ensenyava com preparaven als nens des dels 7 anys com a guerrers, per  parlar sobre la guerra a antiguitat. Desprès hem vist una presentació sobre la guerra de actualitat per comparar-les.

I hem començat un debat sobre la guerra: com ho passaven la gent al mig de la guerra, perquè els fotògrafs es fiquen a fer fotos al mig d’allà…

Hem comentat perquè els fotògrafs feien fotos per comunicar què passa als països.

Exemple: un nen s’ està morint i el seu pare l’ està abraçant i li fan fotos, nosaltres diem perquè no ploren o alguna cosa similar en contra de fer fotos i passar-les per xarxes socials.

Tampoc sabem per quin motiu son bombardejats paisos que no han fet res, que són pobres… Nosaltres pensem que els fotògrafs ho haurien de denunciar. La gent des fa molts anys a les fotografies es veu com pateixen molt pels seus fills o familiars.

La gent que està a Síria fuig d’ aquest país a altres i els estan envoltat de reixes o de cables elèctrics, els pares i les mares estan preocupats pels seus fills, és a dir, pateixen molt per a la família.

Una obra coneguda de Picasso, el Guernica, una denuncia de la guerra, concretament el bombardeig alemany sobre la població civil de Guernica. L’ hem interpretat i sembla que quan  la Guerra del Golf , hi havia una reproducció al passadís de la ONU, i el van retirar, perquè influïa sobre perquè els representants en els seus debats. També hem vist una altre obra de Picasso que és La Guerra de Corea, un afusellament contra unes persones embarassades, nens  i els seus homes…