Visita al Teatre lliure

El passat dimecres vam anar a visitar el Teatre Lliure. Un passeig per les sales, pels vestidors i camerins, pel magatzem. Ens van explicar com munten i desmunten les obres, i com conceben l’espai depenen del que s’hi ha de representar. També ens han explicat l’acústica de les sales.

Sorpresos de les dimensions de tot plegat i també per la distribució de les butaques a les sales. Una meravella d’espais!

Teatrelliure_4tESO(7) Teatrelliure_4tESO(3)

Teatrelliure_4tESO(5) Teatrelliure_4tESO(4)

Teatrelliure_4tESO

 

Anem a l’assaig de la Virgueria!

El passat dimecres 28 d’octubre vam anar a veure la seu de la companyia de teatre la Virgueria. Estaven assajant l’obra l’Snorkel que pròximamament s’estrenarà a la Sala Beckett. Primer ens va rebre l’Aleix Fauró i ens va explicar que veuríem un assaig tal i com es desenvolupa normalment.

DSC_0048

DSC_0049

Després vam veure una part de l’obra, un assaig real. Ens va sorprendre la posta en escena, la concentració dels actors i el poder de la il·luminació. Van repetir algunes escenes varies vegades.

DSC_0077 DSC_0083

DSC_0070 DSC_0063

DSC_0055  DSC_0051

 

Després diàleg en gran grup. Moment de preguntar dubtes, entendre de que va l’obra, la part d’escenografia…

Ens ho vam passar molt bé, ens agradarà anar a veure l’obra acabada.

DSC_0093

DSC_0095

 

 

Escoltem músiques i…

Hem fet una pràctica a partir de l’escolta de diferents composicions musicals.

Ens hem posat còmodes: estirats al terra, sobre les taules, asseguts… Hem escoltat les músiques, i després individualment hem pensat on ens transportava cada audició, que ens venia al cap… que ens imaginavem…

BROGGI_músiques P1190973

Després ens hem posat per grups i hem compartit el que havíem escrit individualment i hem creat una història col·lectiva.

Broggi_músiques P1190986

Hem acabat compartint les històries de cada grup.

Ens agradat molt l’audició, ha estat un moment de relax, un silenci que ens ha ajudat a imaginar moltes coses.

 

Un punt de partida per inventar històries!

Aquest dies el Gerard i la Montse ens proposen diverses activitats que ens fan imaginar, inventar situacions, crear històries. Primer vam partir d’una notícia d’un diari, a partir del titular inventem com continua, que ens suggereix el titular, on ens transporta…

Després ho exposem a classe.

Inventem històries_broggi P1190344

P1190346  P1190347

També hem fet una pràctica a partir d’un quadre de Joseph Whrigt “Experimento con un pájaro en una bomba de aire” 1768

800px-an_experiment_on_a_bird_in_an_air_pump_by_joseph_wright_of_derby_1768

Un quadre que ens inspira moltes coses. Treballem en grups, interpretem, ens imaginem l’escena i la història dels personatges. Qui són? quines converses tenen entre ells…? Per presentar les nostres idees podem fer-ho en diferents formats. I podem deixar volar la imaginació… Un grup grava un audio, un altre fa una presentació audiovisual, un altre inventa una història fins i tot un grup canta una cançó. El mateix punt de partida i moltes idees presentades de maneres diferents.

procés_4t_octubre (5) procés_4t_octubre (2)

procés_4t_octubre (4) procés_4t_octubre (3)