Carta enviada a Oscar Tusquets i resposta

Distingit Sr. Tusquets,

Som un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Montjuïc de Barcelona. Ens dirigim a vostè per tal de mostrar-li la interpretació −transformació− que hem realitzat del seus edificis COPISA i la Torre Auditori, recentment construïts al nostre barri.

Aquesta  reconstrucció, una maqueta de cartró a escala (veure document adjunt), forma part del projecte Derives arquitectòniques, que hem desenvolupat juntament amb l’artista Eduard Arbós en el marc de ‘Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona’, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.

Al llarg de tot el curs hem treballat amb Eduard Arbós, qui va ser convidat al projecte “EN RESiDÈNCiA” amb la proposta concebre i desenvolupar un projecte artístic propi en el marc del nostre institut. Amb ell, hem descobert l’estructura conceptual i formal de la seva obra i hem obtingut les eines per endinsar-nos i comprendre millor l’art contemporani.

En concret, “Derives arquitectòniques” s’ha centrat en l’anàlisi de les nostres maneres de percebre, aprehendre, representar i interpretar l’espai. El projecte proposa interrogar i qüestionar les relacions que mantenim amb el nostre entorn i, per tant, hem focalitzat la mirada en el nostre barri.

Finalment, volem destacar que la redacció d’aquesta carta no és un mer caprici formal, sinó un element més de l’entramat conceptual que conforma el propi projecte.

Presentarem “Derives arquitectòniques” el proper dijous 15 de maig a les 19h a la Biblioteca Francesc Candel (C. Amnistia Internacional, 10, Barcelona). Ens agradaria molt poder comptar amb la vostra assistència.

Agraïm sincerament l’atenció prestada i, sobretot, l’aportació que el seu treball arquitectònic ens ha proporcionat per poder dur a terme el nostre projecte.

Rebi una cordial salutació.

Ben atentament, 

 Mari Carmen Liarte,Guillermo Múñoz, Noelia Pardo, Qi Long, Carolina Serrano, Fidel Oyhenart, Maria Jesús López i Sebastian Caicedo

Resposta d’Oscar Tusquets:

Estimats alumnes.

Crec que els seus treballs han fet una interpretació brillant de dos edificis que, malauradament, no amaguen molts misteris.

Sento no poder assistir a la presentació a que tan amablement em conviden, rebin tanmateix la meva felicitació pel seu treball.

 Oscar Tusquets Blanca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *