16/11/2016 KI TI PASA? o COM S’ESCRIU UNA ESCENA.

7ª Sessió de treball.

Avui, els estudiants de 2on han de presentar i llegir les seves escenes. Han treballat durant la setmana per tal de crear i donar a llum la seva primera escena dramàtica… ja friso per sentir-los! Són uns cracks i de ben segur han fet coses molt i molt interessants!

Un cop superades les infortunes del destí: m’he deixat l’escena a casa, no l’he imprès, no tinc la llibreta perquè avui…Finalment la nostra biblioteca i les seves impressores, solucionen la malastrugança i el fatum i quan arriba l’Isra per començar la sessió, tot està a punt…UF! quins nervis…

Només començar, l’Isra reparteix els papers i els actors ocasionals es distribueixen per la sala i comencen a assajar.

img_0749

Em passejo entre els grups i la sensació es ben curiosa. Tots estan molt concentrats en la feina, es creuen molt el que estan fent,  i el resultat és un mosaic de temes dintre el meu cap, que sembla aquell es composicions que amb fotos petites fan un mural molt més gran…

picartia

Amors i desamors, baralla d’una parella per anar o no al cinema, muntanyes russes, em fa mal la cama, vols o no jugar al futbol amb mi?…

Comencen a llegir la primera escena. L’ha escrit en Gerard i es diu Mansión, perquè es desenvolupa en ella, la Laura farà de companya-actriu. Carai Gerard!… Tens unes expectatives vitals guais!

Ell vol anar al cinema, ella no vol i ell acaba utilitzant les seves dots persuasives per portar-la, això si, a veure la peli que ella vol i amb crispetes incloses! Qui guanya a qui?… Ai noi, ja veuràs amb l’edat qui té la paella pel mànec!

img_0745

L’Isra li proposa al Gerard i la Laura que busquin una possible escenografia: “Hay que pensar dónde pasa nuestra escena. Es importante”  i això serveix perquè el nostre director, els faci veure que no cal canviar l’escenari 30 vegades, que la mateixa cadira on conversen, col·locada d’una altra manera i fent veure que mengen crispetes, ens situa en el cinema… Shakespeare ho feia.

Ja sé que em toca fer la setmana vinent! Parlar d’escenografia i penso que si mirem junts Shakespeare in Love…entendran el que l’Isra els està explicant i també els recursos del teatre del XVII…més feina!

shakespeare-in-love

Una altra escena, l’Amine i el Jose…una discussió una mica especial, entre dos assassins a sou per jugar a futbol… bé,  desprès de llegir l’escena,  ens expliquen que són dos col·legues que s’estan “picant” per jugar junts a futbol… el cas és que s’han amenaçat de manera furibunda: “Que te rajo… pues yo te disparo…”

El que semblava una discussió dins el pati de la Presó Model, sembla ser una simple discussió entre amics del cole! Aquests nois no deixen de sorprendre’m!

img_0751

El millor de tot és que el text comença amb un significatiu “Ki ti pasa?” Que fa esclatar de riure a la parròquia. Sembla ser que aquesta expressió s’està posant de moda entre el jovent… és trending topic[1]oral…i jo al·lucino, entre trendings, hashtags, espoilers…i altres bèsties pardes…ens estem convertint en…en… bé millor callo i seguim…

“Ojo, no hay que frivolizar con el lenguaje. No podéis decir las coses como si no pasara nada. Os estáis insultando, amenazando y lo leéis como si no pasara nada… ¿Ke us pasa?” diu l’Isra. Els nois ho entenen i canvien l’interpretació…

I jo penso…Ki ti pasa? Fa gràcia…

L’Alba i en Dani ens transporten a una discussió de parella que disputen per les torrades i la melmelada, tot esmorzant, i entre mitges veritats i moltes mentides, acaben confessant infidelitats, odis amagats i decideixen separar-se.

img_0753

SONA EL TIMBRE!   S’acaba la classe, la setmana vinent més.

L’Isra i jo traiem conclusions de la lectura. Ens sorprèn, i molt, que les noies i nois de 2on d’ESO, no parlin de les seves coses, dels seus problemes, de la seva quotidianitat, i es posin en la pell de personatges adults que pot ser coneixen bé, però que són molt diferents d’ells… Per què?

Jordi Sánchez. Professor a l’INS. BARRI BESÒS.

[1] Un trending topic es una de las palabras o frases más repetidas en un momento concreto en una red social.

Acuñada por primera vez por Twitter, quien en la página de inicio muestra los diez más relevantes, pudiendo el usuario escoger el ámbito geográfico que prefiera, mundial o localizado, o personalizadas, en función además de a quién sigue el propio usuario. La gran repercusión que están teniendo en la prensa ha provocado que esta expresión sea utilizada también para denominar un tema de gran interés, esté o no siendo comentado en la red social.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *