11/1/2017, ANIMALADES

Comença un any nou 2017 que esperem ens porti a tots, molta felicitat i salut i diners i…molta merda (teatral, és clar)…bé, de tot una mica!

Avui ens faran la sessió dos actors de La Calórica: l’Ester i en Xavi, L’Isra està dirigint una peça que estrena avui a Tarragona. Molta merda Isra!

Tenim una novetat interessant. Ens acompanyen el Tomeu i el Moisés, dos estudiants del Master de Professorat de la UB que estant fent el Practicum 1 al nostre institut, d’ara endavant ens faran companyia.

img_0900

 

img_0901

Avui tot anirà al voltant de l’actuació!     Nois ja sabeu…avui treball del bo!

Comencen amb un primer exercici: El COS, saber escoltar el Cos. Pensar en el moviment que estem fent, i com deixar de ser jo per ser una altre personatge…que serà un animal!

Cal pensar en un animal i visualitzar com es mou… Aleehoop! La sala Carlos Díaz s’omple de koales, serps, mussols, cangurs, serps, ocellots, dinos… Això sembla un zoo!…Quina bogeria!… Això sí, silenciosa…

img_0904

img_0903

I ara A VEURE SI TROBEU LES 7 DIFERÊNCIES entre aquestes dues imatges!:

koala

 

img_0905

QUIN KOALA ÉS MÉS BONIC ?

De repent Ester para el moviment i els fa que s’observin i treguin conclusions sobre els seus moviments. Ara l’hauran de fer a càmera lenta.

Un cop fet, anem a complicar les coses. En Xavi diu que prou de fer l’animal i que ha de tornar poc a poc a humanitzar-se…cal evolucionar d’animal a persona… D’això se’n diu expressió corporal… tinc la sensació de estar visualitzant Les Metamorfosis d’en Xavi…vull dir d’Ovidi!

metamorfosis

 

Ara intervé l’Ester i els converteix a tot el grup, en un banc de peixos. ¡Toma ya!, això va d’animals. El banc s’haurà de moure, tot seguint un líder i en funció de la direcció, el líder canviarà. Excel·lent exercici per veure qui s’arrisca a portar la iniciativa i qui es deixa emportar…

img_0907

 

img_0909

 

img_0910

Timbre i pausa:

La segona part de la sessió serà més de paraula i no tan de gest, ara hauran de comprar, vendre, discutir, pagar, barallar-se per uns Doritos… ho faran per grups. S’observaran, comentaran… però sense fer un Rondo!  Què què és un Rondo? Millor ho explico la setmana vinent… Apa adéu.

Per cert, us deixo amb el Moisés, que us explicarà les seves sensacions respecte al que ha vist!

Una nova jornada teatral a l’institut, avui protagonitzat pels alumnes de 2n d’ESO amb els companys de La Calòrica. En aquesta ocasió han sigut n’Ester i en Xavi qui han vingut, dos actors de la companyia, que han ensenyat un parell de tècniques de representació teatral molt divertides.

I en què consisteix aquestes tècniques que empren els actors? En trucs de màgia? Doncs no. Més fàcil que tot això, i també més difícil. El truc consisteix a parar atenció al cos. El cos, sí, aquest munt de cames i braços i peus i nassos i orelles i cabells que a vegades ens oblidem que tenim.

I ja els ho han advertit n’Ester i en Xavi: “fixeu-vos bé en els braços, els peus, la cara, la veu”. I després d’aquestes breus instruccions ha vingut el primer exercici, que ha consistit a simular els moviments d’un animal. Cadascú aquell que més gràcia li fes. Àligues, gossos, gats, pingüins,… de sobte hi havia tot tipus de bitxos movent-se avui a la sala Carlos Díaz.

Aquests animals, en un segon moviment, s’han convertit en una mena d’humans animalitzats. És a dir ha obligat els alumnes a sentir com seria un koala si fos humà, com seria un mussol si fos humà. Bé que els ho ha recordat en Xavi: “a partir d’ara, quan aneu pel carrer, pel metro, allà on sigui, fixeu-vos bé en les persones que us envolten, i penseu en quin animal són”. I que n’és de divertit, observar la fauna que ens envolta!

Moisés Dolç Salord

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *