EXAMEN!!

1 de febrer 2018

L’Enric per sorpresa ens va preparar un examen que consistia en explicar amb dibuix i anotacions les idees que finalment vam escollir: “sustos” al macba, un forat al quadre, un cristall en comptes d’un quadre, posar-nos dins d’un quadre com si fóssim el quadre i fer de treballadors.

El que havíem de fer era dibuixar en un paper mil·limetrat de dibuix com seria la instal·lació, què necessitàvem, què podria passar o el que crèiem que passaria quan estiguéssim allà fent tot.

Ens va portar per cadascú un boli de 4 colors per fer l’examen.

Després ho vam posar en comú.

Marta

 

 

 

Despleguem les idees

25 gener 2018

La Mercè ens ha donat feina per fer a casa: Fer un tríptic amb els motius i coses que ens calen per fer cadascuna de les 3 idees. Després les posarem en comú i prendrem decisions.

   

Més tard ens comenta la Cloe que això de dormir al museu i penjar durant la nit un quadre en alguna sala és molt difícil perquè requereix posar en risc els sistemes de seguretat del museu.

Modifiquem la idea i continuem donant-li voltes a tot plegat. Comencem a pensar en la idea d’instal·lar un quadre des del que puguem observar o interaccionar amb els visitants……

Canvi de xip!…..IDEES

Jo aquesta optativa la volia des del principi, per això em vaig apuntar. El primer dia em va semblar una mica avorrit i pesat, jo crec que com era el primer dia i l’Enric ens va portar aquella presentació tan llarga doncs vaig pensar “quina caca”. Passaven els dies i allò de les motxilles tampoc ens va agradar gens, fins que el Jairo li va dir a l’Enric que això no era art i era avorrit, llavors l’Enric va canviar de xip.           Jare                                                                                                     

         ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Desembre/gener 2018

A partir d’aquí vam començar una pluja d’idees sobre què és el que volíem fer. Teníem clar que ens interessava treballar amb el MACBA ja que era una ocasió potser única que no volíem desaprofitar i que ens brindava un marc idoni per desenvolupar les nostres idees.

 Les primeres idees podien semblar absurdes o boges, però no en vam descartar cap.

 

L’Enric ens va ensenyar alguna de les seves obres que podien ajudar-nos a centrar les idees.

Vam estar unes quantes setmanes pensant i debatent, valorant i descartant, votant i refent,  triant i raonant…

Finalment vam quedar-nos amb 3 idees:

  • Fer de treballadors del MACBA
  • Dormir una nit al MACBA
  • Donar “sustos”a la gent que visita el MACBA

I l’Enric ens va demanar Responsabilitat, Compromís i Treball per tirar el projecte endavant.

 

CLASSIFICACIONS

16-novembre-2017

L’Enric va venir ben decidit:

“Buideu les motxilles i les butxaques i poseu-lo tot sobre la taula. TOT!”

La nostra taula és la unió de totes les taules formant un gran quadrat, i va quedar plena de tota mena de coses que a més vam haver de barrejar (no ens va agradar gens ni mica!).

Un cop teníem tot ben barrejat vam pensar maneres d’ordenar-ho o classificar-ho. Ens vam sortir unes quantes però vam triar fer-ho per colors. No va ser fàcil i com que necessitàvem més espai vam retirar les taules i vam fer-ho al terra.

El resultat va ser un KNOLING, una manera d’ordenar objectes relacionats en forma paral·lela i quadrada.

La Mercè es va pujar sobre d’un armari per poder fer fotos i vídeos de tot el procés.

Què col·leccionem?

L’Enric treballa amb col·leccions, treballa a través de la col·lecció, la relació entre la col·lecció del museu i col·leccions pròpies…

I nosaltres, què col·leccionem?

L’Hernan col·lecciona monedes.

L’Edgar, monedes, pues, discos, revistes de música.

La Tian Ci i la Selah, cromos, xapes i pegatines.

El Joel, Legos, sobretot d’Star wars.

L’Ariadna fulles d’arbres, petxines de la platja, pedres i vidres polits.

La Paula T. col·lecciona polseres i gogos

La Paula Ch. no col·lecciona res.

La Selene, petxines i cromos de sèries.

La Marta, ulls de peix (ulls de sta. Llúcia) i polseres.

L’Ana, princeses Disney i xapes d’obrir llaunes.

La Jare, cartes, cromos, pedres i petxines.

El Jairo, guitarres petites (62), etiquetes i xapes d’ampolles.

Les dues Cloes col·leccionen cromos de Hello Kitty.

La Sara, no ho sabem.

La Cloe gran col·lecciona fotos de coses que troba.

La Mercè col·lecciona imatges que li agraden i de petita col·leccionava embolcalls de caramels i bitllets cap-i-cua.

 

Les col·leccions s’acaben?, o no s’acaben mai?

Col·leccionem en capses o en àlbums?

Una col·lecció ha d’estar ordenada?

D’on ve la paraula col·lecció? …………………..

Correspondència. Una carta pel MACBA

Avui, 2 de novembre, hem repassat la visita al MACBA i l’Enric ens ha proposat que escrivíssim una carta per alguna persona del MACBA, algú a qui volguéssim explicar què ens va agradar o no i preguntar alguna cosa.

Hem escrit cartes a l’Ariadna i al Pablo agraint la visita que ens van fer pel museu i demanant-los que volem tornar. Hem fet unes cartes molt boniques amb dibuixos i detalls. Després hem anat junts a buscar una bústia per Sant Andreu.

Ens anem al MACBA

Edifici blanc i amb molt vidre. La primera impressió per dins és que és molt blanc, lluminós i espaiós. Té una rampa enorme que puja fins dalt de tot.

Ens hem trobat amb l’Ariadna que ens ha ensenyat el museu. Per començar ens ha fet un circuit molt ràpid passant per les sales d’obres exposades. Després ens ha portat al seu lloc preferit, sota la rampa on hem tancat els ulls durant 5 minuts i hem escoltat el soroll del museu.

Hem anat a l’auditori/Sala d’actes i ens ha ensenyat els magatzems on guarden i restauren les obres d’art. També les oficines on treballen i on hem begut aigua.

A l’entrada secreta de l’Auditori ens hem amagat tots i quan l’Enric, l’Ariadna i la Cloe han entrat els hem donat un “susto”.

Al sortir hem vist un altre edifici on estava la biblioteca i unes sales molt grans on assajaven teatre.

El que més ens ha agradat és una de les obres que és una habitació pintada de blau. També les llums que penjaven al mig d’una escala. Altres obres que recordem és l’obra Rizen de Tapias, un conjunt de tuberies i uns miralls molt grans.

Abans de marxar ens han ensenyat una obra de Keit Haring pintada a una paret exterior del museu.

En aquesta visita al MACBA ens ho hem passat molt bé. Hem pogut observar llocs on ningú més podia passar i ens ha servit per a conèixer més el creador. Hem pogut investigar per després saber on o com podem exposar la nostra obra i per inspirar-nos.

Continuem coneixent l’obra de l’Enric

L’Enric ens diu com li va anar la presentació del llibre i ens desvetlla que va trobar el llibre i el paper que havia amagat dins, fa temps, a la biblioteca del museu. La seva obra es un arxiu documental, una col·lecció de documents trobats, classificats, ordenats…

Ens mostra el seu “llibre”. Realizar un papel és una publicació de papers que exposa i explica. També ens ensenya alguns vídeos i fotografies.

Ens comença a parlar de les col·leccions.

 

 

Primer dia amb el nostre creador, l’Enric Farrés Duran

L’Enric és un artista que porta ulleres, és alt, prim i va una mica despentinat. Té els ulls blaus i és ros. És un noi reservat, tranquil, tímid, creatiu, original, amb idees, misteriós, curiós. És una persona astuta…perquè ens fa preguntes que ens fa dubtar.

Primer ens vam presentar i ens va preguntar per què ens havíem apuntat a Creadors. Després ens va demanar que li ensenyéssim l’institut i vam donar una volta per tot l’edifici explicant-li els espais i les seves funcions.

L’Enric, aquella tarda havia de fer la presentació d’un llibre a la F. Tapias i ens va demanar ajuda per saber si la presentació en power point era adequada, si s’entenia o no i si ens semblava bé com ho volia fer. Li vam donar la nostra opinió.

Veient allò que havia fet vam poder conèixer la seva història com artista i la seva personalitat.

Ens presentem

Hola a tots i totes, som els alumnes de 1r d’ESO de l’institut Doctor Puigvert i aquest any som nosaltres els encarregats de treballar amb l’art i la imaginació. Esperem ser tan creatius com els companys dels anys anteriors.

Estem impacients per començar Creadors en Residència i conèixer el nostre artista. Ens han informat que és un narrador que es diu Enric Farrés Duran. Ens agradaria agafar idees i que pugui fer realitat les nostres històries. Durant els propers mesos ens esforçarem perquè pugueu veure la nostra creació. Estem segurs que aquí ens ho passarem genial, serà divertit i aprendrem molt.

Us anirem informant durant l’any i esperem que us agradi.

CLOE MIRALLES
EDGAR MARQUÈS
JOEL VIÑAS
HERNÁN LÓPEZ
JARE MÁRQUEZ
ANA SÁNCHEZ
TIAN CI JIANG
JAIRO MONTES
SELAH SANTOS
CLOE MARTÍNEZ
PAULA CHINCHILLA
PAULA TAPIAS
ARIADNA PÉREZ
MARTA GONZÁLEZ
SELENE SERRAT
SARA ALCRUDO