Laboratori de Pensament Lúdic – The Game of Kin

Què he après amb the «Game of Kin»?

Hem après a cooperar millor en equip i a seleccionar les coses de cada animal que més necessitaríem. També hem après que els humans i els animals ens hem anat adaptant durant el pas del temps i ara «ho hem fet» en aquesta activitat.

 

Presentació:

Después cerramos los ojos.

Organitzem els grups:

 

Procés d’especulació:

Construcció de mons:

Presentacions:

 

Mons:

Híbrids:

 

 

Taller amb la Clara Nubiola

Què hem après amb la Clara Nubiola?

Nosaltres pensem que aquesta activitat ens ha ajudat a gaudir més de la nostra ciutat i descobrir llocs que no coneixíem perquè passava amb presses o, directament, no m’hi fixava. També a veure-la més detalladament. Ens hem adonat que no cal que un dibuix estigui molt detallat per estar ben fet o ser bonic si no que cal dibuixar el que et sorprèn i t’agrada.

Primera sessió de planificació de la nostra ciutat

Per començar a pensar què hi hauria a la nostra ciutat, cadascú va anar dient algunes coses que hi podríem posar. Al principi ningú va pensar que si era una ciutat necessitava electricitat, aigua potable, depuradora… Però al final ja vam dir coses raonables que la ciutat havia de tenir imprescindiblement. Quan a ningú se li van acudir més coses, vam començar a descartar les més absurdes i vam deixar les necessàries i algunes que podrien fer que la ciutat fos més bonica. Quan vam acordar tot el que hi posaríem, vam començar a pensar, totes aquelles coses, on estarien de la ciutat i com serien de grans o petites. Al principi ens va costar organitzar-nos perquè molta gent posava algun edifici, restaurant, etc. on li donava la gana, però al final ho vam aconseguir fer ordenadament.

Brainstorming

En aquella classe de creadors en residencia totes les persones de la classe vem haver de dirles coses que pensavem que havia de tenir una ciutat ideal. La gent va començar dient coses inútils com animals pels carrers, però després algunes persones van dir que el més necessari eren coses com electricitat, una depuradora i coses que necessita la ciutat. Al final vam acordar que hi havia d’haver les coses necessaries i coses extra, tot i que hi havia certes discrepàncies. També vam veure alguns exemples d’artistes que treballen amb maquetes de ciutats.

Constant _ New Babylon

Aitor Lajarín – Postcity


Bodys Isek Kingelez


Miquel Navarro


Ciutat Desig

Vam fer una activitat pensant com seria per nosaltres la ciutat perfecta.

En primer lloc vam fer una pluja d’idees amb els edificis o cases que volem que hi hagi en la nostra ciutat ideal, per tant, la intenció del projecte és fer conjuntament una representació de la ciutat que tots voldríem.

Aquesta activitat ens permet deixar volar la nostra imaginació.

 

 

 

Ciutat: obligacions

Chombart de Lauwe, es un artista que va marcar en un mapa els llocs on anava una noia a diari, només va marcar casa seva, l’escola i casa del seu professor de piano. Es va adonar que no coneixia gaire part de Paris perquè sempre feia el mateix recorregut.

Nosaltres vam fer el mateix. Vam agafar un mapa de Barcelona i vam marcar quins llocs anàvem a diari, principal ment vam marcar un punt que tots anàvem, que era la escola, després cadascú va marcar casa seva. També vam marcar algun lloc on anem en el nostre temps lliure o a fer les extraescolars.

Al fer aquesta activitat ens vam adonar que no coneixíem tota Barcelona. La intenció del projecte era poder veure que cadascu es movia per diferents llocs. ens vam adonar que coneixem molts pocs llocs de la ciutat.

 

La ciutat

Quan vam començar el trimestre, els professors volien fer un projecte en què treballéssim la ciutat, per això els professors van voler que nosaltres tinguéssim l’oportunitat de mirar la nostra ciutat des del nostre terrat, ja que es pot veure tota Barcelona. En pujar vàrem veure diversos edificis i llocs molt representatius de la ciutat. També vàrem trobar que Barcelona és més gran del que nosaltres coneixem, ja que nosaltres acostumem a tenir uns punts claus a la nostra «rutina» per moure’ns per la nostra ciutat.