Sessió de contaminació amb el claustre de professors, tot un èxit!!

El dia 29 de novembre vam tenir una experiència molt diferent, i per algú la millor fins ara, en la sessió de claustre on havíem de mostrar el nostre projecte de Creadors en Residència.

Estàvem molt nerviosos abans d’entrar a la sala polivalent, on es feia el claustre, 45 professors i alguns adults més que no coneixíem fan molta impressió.

Després de les presentacions comencem amb un joc de concentració que suposa un repte per nosaltres, el de la numerologia.

Ho mostrem i tres vegades seguides ens trepitgem,  per dins ens anem dient que no és el moment de no aconseguir-ho. Al quart intent  ja tornem a respirar, arribem a 20!

Formem tres grups i ho fan els professors. Ho aconsegueixen més aviat del que esperàvem… primera sorpresa!

Passem al gimnàs on tenim preparats tres espais, un per cada grup. Nosaltres tenim assignat un exercici per explicar i ja estem més relaxats. Ens dividim i comencem amb les explicacions i demostracions.

Zip-zap-boing: fa molta gràcia veure jugar als nostres professors, sembla que s’ho passen bé i van trencant el gel. Gairebé mai tenen l’oportunitat de relacionar-se d’aquesta manera.

Formem un cercle i un es posa al mig. Aquest s’ha de deixar caure i el grup l’ha d’agafar. Hem de confiar en els companys.  Expliquem com ho hem de fer i, tot i que al principi amb una certa por, els professors van agafant confiança i ho van provant.

Un pas més! Ens hem de deixar caure d’esquena des d’ una certa alçada. Experimentem la pèrdua de control d’un mateix i segona sorpresa, els professors s’animen molt! Són uns quants els que es llencen, està molt bé!!

 

Últim repte: han de pujar els màxims possibles a sobre d’un step. Tercera sorpresa, s’organitzen bé i abraçats els uns amb els altres aconsegueixen pujar-hi  MOLTS!!! 

Després fem nosaltres una demostració pujant 8 a sobre d’un pupitre. Aquesta vegada estem seriosos i concentrats i ho aconseguim a la primera.

Quarta i última sorpresa, s’animen els professors i el que era una broma: “voleu pujar vosaltres?” es pren com una invitació i cap a dalt del pupitre!!

Aquí estan!!

En acabar, compartim la vivència!

Estem molt satisfets!!!

Assaig de la sessió de contaminació

Concretem els exercicis-jocs que farem i com ens organitzarem.

La sessió començarà a la sala polivalent amb una presentació oral i a continuació passarem a la vivència dins el gimnàs.

El professorat es dividirà en tres grups i a cada grup hi haurà algú de nosaltres que explicarà que s’ha de fer i com ho farem.

Practiquem entre nosaltres com explicar les activitats. Ja ara, sense profes, estem nerviosos.

Volem mostrar com pugem molts a dalt del pupitre, i cau un company. No es fa mal, però ens recorda que hem d’estar callats i concentrats.

 

La temporada d ‘hivern de l’Ateneu Popular de Nou Barris presenta: NU!!!

El passat 12 de desembre vam anar a l’Ateneu Popular de Nou Barris a veure l’espectacle NU.

Nu és un espectacle de circ que vol parlar amb senzillesa i transparència de les relacions humanes a partir d’objectes.

Un espai nu, on els cossos es busquen, es perden, es fragmenten i es recomponen per confessar-nos algun dels seus secrets. Situacions absurdes sense ornaments, plenes de poesia i màgia.

Circ d’hivern de l’Ateneu Popular de Nou Barris

Les tècniques de circ que vam veure són:
• Acrobàcia de terra (individual i per parelles)
• Perxa
• Suspensió capil·lar
• Malabars

Ens va sorprendre molt la suspensió capil·lar, cap de nosaltres ho havia vist mai i va ser espectacular!!

Hem de dir que no ens va deixar indiferents.

Les nostres impressions en acabar la sessió.

Molt a prop de l’Ateneu vam trobar un espai molt adequat per continuar amb el treball d’equilibris per grups iniciat a l’institut.

A continuació una petita mostra…

 

La imaginació i l’step!!

Com cada dimecres, comencem amb uns minuts de relaxació escoltant una cançó. Al principi ens costava moltíssim estirar-nos i callar, ara encara ens rebel·lem,  però  ens ajuda a trencar amb les dinàmiques viscudes a la classe anterior. Intentem deixar fora tot allò que ens neguiteja i situar-nos des d’un altre lloc.

Fem un joc de concentració per començar i després, ens plantegen què som capaços de fer 5 persones amb un step?

Aquí una petita mostra:

Treballem la creativitat!

Ens activem caminant per l’espai i relacionant-nos de diverses maneres, hem d’estar pendents de la resta de companys per reaccionar davant els seus gestos.

Després ens proposen el joc dels 8′:

 • 8′ ballant
 • 8′ parlant
 • 8′ dibuixant o escrivint.

Finalitzat el temps hem de mantenir-nos quiets, en silenci, tancar els ulls i caminar amb els ulls tancats. Ens queixem de tot el que ens proposen, però a poc a poc anem seguint les pautes que ens donen.

Ens sorprenen alguns dibuixos, mai no hauríem dit que algú pogués dibuixar un cor… ens anem coneixent!

Part pràctica:

A veure com ens apanyem! Ens hem de treure una peça de roba en grups de quatre i cadascú d’una manera diferent. Costa ser original!

Per acabar fem veure com si ens dutxéssim per grups, sentim com cau l’aigua, ens ensabonem,  ens esbaldim   i per últim ens assequem.

Tanquem els ulls i guardem silenci. Ens apropem tots al centre i ens abracem amb els ulls tancats. Després els obrim i observem l’abraçada col·lectiva.

Gaudim de la sessió i sortim contents i orgullosos de com ha anat!

Ens apropem al circ!!

Escalfem:

 • Caminem per un espai delimitat per cons passant una pilota al company que ens miri als ulls,
 • Fem el mateix corrent,
 • Afegim el joc de la numerologia i arribem fins a 53!!!!
 • Afegim una altra pilota sense perdre el contacte visual i
 • ARRIBA EL PUPITRE!!!
 1. L’hem d’aixecar entre tots,
 2. Ens apropem al pupitre d’un en un i interaccionem amb ell, no podem repetir l’acció dels companys,
 3. I arribem al gran repte: Pujar tots damunt el pupitre !!

Ens motivem molt i aportem diferents propostes.

Sentim por, desconfiança, seguretat, protagonisme, alegria en sentir que anàvem tots a una, sentiments una mica contradictoris.

En Sergio ens comenta que és el primer exercici que fem que comporta un cert risc i parla per primera vegada d’un exercici pròpiament de circ.

Intentem fer una piràmide, però hem de reconèixer que som impacients i que ens precipitem molt.

Ens costa planificar les nostres accions, escoltar-nos i concentrar-nos.

Un pas més: les improvisacions!

La Sílvia i el Sergio continuen proposant-nos exercicis per consolidar el grup, per confiar els uns en els altres, escoltar-nos, per perdre la vergonya a apropar-nos, per coordinar-nos, ens ensenyen les tècniques per agafar-nos amb seguretat…  Gairebé totes les propostes són de grup i no destaca cap de nosaltres, però arriben les improvisacions!!

La proposta és que pugem a l’escenari, on hem col·locat un banc, i estem uns minuts fent  el que ens surti.

Fa vergonya tot i que sortim per grups!!

Molts utilitzem la fórmula d’empènyer-nos. Les pautes que ens donen són: esperar, percebre el company, dir sempre que sí a la proposta que ens fa el company o donar una alternativa.

D’alguna manera, però, acabem sortint tots! Alguns semblen molt còmodes a dalt de l’escenari, d’altres ens fem molt petits. Tot i això, molts repeteixen!!

Poc a poc!!

3a sessió pràctica

Semblava impossible, però hem aconseguit editar els vídeos i al final de la sessió  mostrem a en Sergio i la Sílvia la  presentació.

Si hem de ser sincers,  ens sentim millor amb nosaltres mateixos que el dia anterior quan vam haver de reconèixer que no ho teníem fet.

Hem reflexionat sobre tot el procés i ens ha faltat compromís, implicació, organització i responsabilitat. Hem après que  no podem deixar tota la responsabilitat a una sola persona i que cal saber en qui es pot confiar per fer la feina.

Continuem fent exercicis per desinhibir-nos una mica més i fer grup.

A tots ens impressiona i agrada molt, un en concret:

Deixar-se caure d’esquenes, no és gens fàcil!!!

 

IMG_8337

Hi ha algú que crida: Som un equip!!!

 

 

 

2a sessió pràctica!

Lliurem els deures al Sergio i la Silvia i comencem amb exercicis de relació i de concentració.

És molt important la cohesió del grup. Hem de ser capaços de confiar els uns en els altres i perdre la por al contacte físic.

  

Tenim pendent el repte del joc de la numerologia, superar el 7 al que vam arribar el primer dia. Al final de la sessió arribem a 17. Tot un èxit!


La nostra presentació

Volem sorprendre en Sergio i la Silvia i comencem a preparar una presentació com a grup per a ells i també per al blog.

Quant ens costa posar-nos d’acord, demanar la paraula i ordenar totes les idees que van sortint!!!

Sembla que estem d’acord en què farem, ens separem per grups i comencem les gravacions. Tenim il·lusió però som poc realistes i una mica desorganitzats. A l’hora de posar-nos davant la càmera tots ens encongim i costa molt més que a l’assaig.