Presentem les nostres produccions en públic

“XYZ REMOBLAR”

Finalment, vam presentar les nostres produccions en públic!!!

invitacio_enResidencia_Remoblar_

Va ser tot un aconteixement per a nosaltres: exposar els mobles dissenyats i elaborats per nosaltres, explicar el projecte a personalitats de l’àmbit educatiu i cultural i fer d’amfitrions en una festa final de curs. Tot un repte que vam superar amb gran satisfació.

Naturalment tot això ho vam fer arropats pels i les nostres acompanyants d’aquest curs Núria Alèxit, Jorge Gonzalez i Juli Carandell que ens van donar suport en tot moment. També ajudats en cos i ànima pels components “dels nostres estimats artistes” de Makea tu vida, Mireia, Alberto i Rebeca. I no ens volem oblidar de la nostra productora preferida de A bao A qu, Agnès Sebastià sense la que res de tot això hauria estat possible.

I la presència d’un àngel que va aparèixer com una evocació esperançadora ens fa encarar el nostre futur com una a-Ventura. 

En quant disposem d’imatges d’aquest dia les compartirem amb totes vosaltres.

Complexitat tècnica

Hem après una tècnica contructiva per construir estructures a través de la unió de llistons de fusta en els seus extrems. Una unió feta a través d’un roblonat metàl.lic a una distància determinada. Cada llistó queda en una direcció diferent marcant els eixos XYZ de les tres Dimensions.

 

I finalment aconseguim les estructures de llistons de fusta amb proporcions diferents.

dissenyant estructures polivalents

Darrerament hem estat treballant força per portar a terme els dissenys que hem estat treballat.

Hem treballat amb un munt d’eines que no coneixíem com el Trepan de banc, amb broques de diferents mesures. Hem après a fer servir l’eina i a conèixer les mesures de seguretat. Ara entenem com de complexe és això de la producció de productes d’ús comú. Mesurem, marquem, col.loquem la peça, revisem la posició i l’angle …. i finalmet perforem. Fer les coses amb exactitud té el seu intríngulis i és important perquè sinó després no serveix.

 

Makea tu vida ens introdueix en el disseny d’estructures

Aquesta setmana hem començat a construir estructures a tamany real.

Makea tu vida ens ha portat un material amb el que hem pogut crear peces de diferents  proporcions. Amb llistons de tres mesures (40, 70 i 110cm) hem creat cubs de tres mesures. Posteriorment, hem volgut intercanviat llistons i ens han sortit prismes de diferents proporcions.

Els anclatges de tres peces estan fets segons disseny d’un Disenyador reconegut. Es van lligant els llistons de dos en dos amb cargols metàl.lics fins que et queda un nus rígid de 3 dimensions.

Parlem de l’arquitecte i dissenyador Ken Isaacs que en els anys 60-70 va centrar el seu treball en les seves “Living Structures”, unitats modulars DIY que intentaven unificar múltiples funcions de l’hàbitat i el mobiliari.

Ara nosaltres estem intentant aprofitar el que ens ensenyen els de Makes tu vida per assajar amb aquestes estructures modulars. Veurem què surt!

Construint amb llistons de fusta

Les darreres setmanes hem estat estudiant la manera de construir amb llistons de fusta.

Per crear estructures en 3D, hem estat fent galces per a anclatges recuperables. No ha estat fàcil i finalment hem après a fer els anclatges per negatiu treient una part de fusta a un i a l’altre llistó. Ha quedat una unió fix que es pot montar i desmontar perquè no es fa amb cola ni amb cargols.

Per serrar els llistons hem fet servir els sargents.

També hem fet servir les llimes quan hem necessitat polir els cantells.

 

Estructures polivalents

Hem començat a dissenyar estructures amb palets de fusta per a resoldre necessitats que tenim a l’institut. Volem uns suports que ens permetin exposar treballs i maquetes i que també serveixin com a espais de treball i de relació entre nosaltres.

 

De moment estem en fase de disseny fent petites maquetes a escala. A veure en què acaba…

     

Exposició de llums

Aquestes imatges són el resultat de l’activitat sobre disseny i elaboració de llums que portem fent les darreres setmanes .

Hem dissenyat llums amb tot tipus de materials.

Ara, a més, estem creant l’espai i les condicions per exposar-les: Superfícies de recolzament i elements de tancament també amb materials reciclats; Retolació per explicar el que s’exposa…

Veureu que les produccions són tant diverses com diferents sóm les persones que les hem creades. “Tants caps, tants barrets” diu la dita catalana per explicar que cada persona és un món i tothom tenim la capacitat de crear i produir formes noves.  Així, ens sentim una mica artistes també com els nostres guies de Makea tu Vida

          

I quan accionem l’interruptor… es fa la llum i les nostres produccions prenen una dimensió inesperada. Llums, ombres, i reflexos que fan de cada peça una veritable obra de disseny, tant per la seva utilitat com pel seu valor estètic.

  

Llums amb material de reciclatge

Després de la sortida a la planta de recollida selectiva de Montcada i Reixac i de visionar el documental interessantíssim encara que una mica llarg de “Obsolescència programada”, vam pensar que també nosaltres podíem dissenyar un objecte reciclant materials. Finalment vam decidir dissenyar un llum i ens vam posar a treballar.

Hem estudiat tipoligies de llums, hem après a fer una instal.lació elèctrica completa fent servir clavilles, interruptors i portalàmpades. Hem fet servir un munt d’eines que no coneixíem. Un treball apassionant!!!

  

    

 

Sortida a la Planta de recollida de residus de Montcada i Reixac

El passat dimecres 31 de gener,  vam fer una sortida al Parc de recollida selectiva de residus de Montcada i Reixac. Guiats per la representant de la associació Andrómines vam fer una visita a les seves instal.lacions i un taller relacionat amb l’aprofitament dels residus. Vam poder veure molt clratament la problemàtica actual del l’acumulació de residus degut a un consum desmesurat. I d’altra banda, vam comprendre molt bé la diferència entre reciclar i reutilitzar. D’aquí la “triple R” de que ens parlaven. Reduir, Reutilitzar i Reciclar. Tres conceptes necessaris per fer aquest món més sostenible.

La responsable de l’Associació Andròmines va ser qui ens va guiar pel recinte i ens va ensenyar l’ús que es pot tornar a donar a una gran part dels residus que arriben a la planta. Al final del procés de recollida, selecció i arreglo dels materials, alguns elements arriben a la botiga sostenible. Molt recomanable.