De moment, què en pensem de tot plegat…?

A mi m’ha agradat molt fer les màscares del Pokemon i jugar a jocs. Mehakdeep

A mi m’agrada molt fer el vestit per a la pel·lícula.                                                          Marwa

A mi m’ha agradat fer la meva màscara de Dark way                                                     Nika

A mi m’agrada fer coses amb el Serafín.                                                                        Ashraf

A mi m’agraden totes les màscares que hem fet.                                                Spandan

Em va agradar molt la instal·lació del MACBA sobretot la casa que tenia forma d’ou amb molts llibres a dins.                                                                                            Arshpreet

A mi em va agradar molt fer les màscares de Pokemon i la instal·lació del MACBA.                                                                                                                                               Anjila

A mi m’agrada molt En Residència. Vam anar al MACBA que és un edifici molt gran i amb moltes sales. Va ser molt bonic!                                                                     Afsara

A nosaltres ens va agradar molt fer les màscares de Pokemon i posar-li un nom.                                                                                                                                                 Mariya i Shakib

A mi m’agrada fer coses diferents amb el Serafín, la Cloe, l’Anna i la Inés. Mehwish

A mi m’ha agradat fer la màscara i veure la pel·lícula Dark Way.                            Giorgi

 

 

Seguim treballant en el vestuari…

Aquests dies hem seguit fent el vestuari de la nostra pel·lícula.

Un dels grups hem estat fent les màscares de cartró.  Primer hem dibuixat sobre les màscares unes formes geomètriques i després les hem pintat de de  dos colors diferents. Després cadascú de nosaltres hem triat  un tros de roba que ens posarem per cobrir el cap. Després hem dibuixat formes geomètriques sobre cartó per fer les platilles que retallarem a sobre de la roba  per cosir-les al que serà el nostre vestit.  Els colors de la roba seran els mateixos que el de la màscara.

L’altre grup, després de fer la màscara i fer-los ulls i boca hem començat el vestit. La base del nostre vestit són granotes de color gris i hi hem enganxat amb cola calenta trossos de roba de formes geomètriques diferents que hem dissenyat sobre el dibuix d’un maniquí.

 

Jo enganxo trossets de roba de sac per fer la meva disfressa.
Jo tallo roba amb forma de semicercle per enganxar-la a la disfressa.
Jo enganxo una peça de roba en forma de triangle per decorar la meva disfressa.
Jo estic cosint la meva disfressa.
Jo estava tallant la roba i l’Afsara es preguntava com fer més bonica la disfressa.

Jo estic cosint la roba de la pel·lícula amb el Serafín.
Jo enganxo un tros de roba a la meva disfressa.

Jo estic ajudant el Giorgi a fer el vestit.
Jo estic ajudant l’Ovi amb la disfressa.
Jo estic fent la meva disfressa i estic enganxant roba amb cola calenta.
Jo enganxo trossos de roba a la meva disfressa.
Jo estic enganxant trossos de roba per fer la meva màscara.

 

Presentem el nostre projecte a tot el claustre de professors

Dimecres passat vam explicar a tots els professors el  projecte que estem fent amb el Serafín. Per començar ens vam presentar, vam dir els nostres nom i el país d’on veníem. Després vam presentar el Serafín i el MACBA i vam explicar en què consistia el nostre projecte. Hem començat fent unes màscares de diferents Pokemons i hem vist pel·lícules fantàstiques. Hem explicat que hem creat un món imaginari que es diu Crystal i que té  tres llunes que es diuen Darkway, Dub i Kooc que són de color blanc, vermell i verd. Hem ensenyat el mapa del planeta que hem dibuixat que té muntanyes, una zona amb gel, rius, boscos…i és com una illa envoltada d’aigua. El nostre projecte consisteix a fer una pel·lícula que passarà en aquest planeta. De moment, hem començat a fer les màscares per al nostre vestuari i les vam ensenyar. Després el Serafín va explicar com faríem la pel·lícula i que al final, quan estigui acabada, la projectarem en una sala i tothom qui vulgui la podrà veure.

 

Comencem a fer el vestuari de la nostra pel·lícula

Durant aquests dies estem començant a fer les disfresses que ens posarem a la nostra pel·lícula. Ens hem dividit en dos grups i cada grup està fent màscares i vestit diferents. Un dels  grups ha pintat una màscara de catró de diferents colors i  l’altre ha estat fent unes màscares de roba de sac on li s’han fet uns ulls i una boca per poder respirar. Alguns han començat a fer els vestits amb trossos de roba de diferents colors.

 

Visita al MACBA

Avui hem fet una visita al MACBA.

Quan vam arribar ens va rebre el Jordi, la persona que ens va guiar pel museu per veure les exposicions.

Primer ens van deixar una estona perquè poguéssim mirar les obres. Hi havia televisions amb pel·lícules que podies escoltar amb auriculars. També hi havia dibuixos, quadres, escultures…

Després vam entrar a una sala on hi havia un ou molt gran que semblava una casa i a dins s’hi podia entrar i hi havia llibres que podies agafar i mirar. El Jordi ens va preguntar si el que havíem vist era art i vam dir que sí perquè era una cosa diferent, bonica i amb molta imaginació.

Després vam entrar a una sala sense llum i a poc a poc els ulls es van acostumar a la foscor i vam començar veure llums molt petites que il·luminaven el que hi havia: espirals fetes de llum, un planeta que brillava amb tot de puntets i es movia….

 

Dibuixem el nostre planeta

Després de posar-li el nom al nostre planeta, ara hem de decidir com serà. Per fer-ho  hem seguit els passos següents:

1-Primer hem dibuixat el seu contorn. Per ajudar-nos el Serafín ens ha deixat un llibre on s’explica com dibuixar mapes fantàstics.

2-Després de dibuixar el contorn del nostre planeta, hem hagut de decidir el lloc on es situaran els diferents espais.

Hem après les paraules: bosc, desert, aiguamoll, erm, prat, riu, serralada, illa, arxipèlag i zona gelada.

3-Hem decidit la grandària que tindrà cada part del planeta i si tindrà mar.

4-Després d’uns quants esborranys…

Ja el tenim dissenyat!

Veiem la pel·lícula Laberint

Avui hem vist la pel·lícula Laberint, dirigida pel mateix director que The Dark Crystal, Jim Henson. A tots ens ha agradat molt. Aquesta pel·lícula barreja personatges reals amb personatges animats. Després de veure-la cadascun de nosaltres ha reconstruït una part de l’argument amb l’ajuda de diferents fotogrames. Tracta d’una família, el pare, la mare, la Sarah i el seu petit germà, en Toby. Els pares de la Sarah li demanen que cuidi del seu germà però ella s’enfada perquè només fa que plorar i desitja que se l’emportin. El rei dels follets, Jareth, seguint els seus desitjos s’emporta el nadó i a canvi li ofereix una bola màgica però ella no l’accepta i, penedida, anirà al castell a rescatar-lo.

Imatge relacionada

Aquí teniu el tràiler.

 

 

Creem el nostre planeta

Avui hem estat parlant del nostre projecte . La idea és que farem una pel·lícula i la gravarem. Aquesta pel·lícula la farem tota nosaltres: farem el vestuari, dissenyarem el lloc on passa la història, farem el guió…i la presentarem a final de curs  a tot l’institut!

Per començar avui ens hem proposat crear el planeta on passarà la nostra història. Primer, a través d’un aplicatiu, hem triat el planeta que ens agradava per la forma dels continents i la quantitat de mar. Després hem decidit que tindrà tres llunes una de color verd, un altra de color vermell i una de blanca blanc. Després hem decidit  la mida de les llunes i la distància a què estaran del planeta.  Ara només ens falta el nom del planeta i de les llunes. Per decidir-los, cadascun de nosaltres hem escrit cinc noms inventats en un paper, després hem passat el full passat al company que teníem al costat costat i hem tornat a escriure tres noms més. Finalment cadascú ha triat un dels noms que tenia al seu paper i els hem escrit a la pissarra i hem votar els noms que més ens agradaven.

El nom del nostre planeta és CHRYSTAR

El nom de les tres llunes és: DARKWAY, DUB i KOOC

 

Veiem la pel·lícula The Dark Crystal

A la sessió d’avui hem vist la pel·lícula The Dark Crystal, una pel·lícula fantàstica de cinema d’animació dirigida per Jim Henson. Després hem posat en comú el que ha passat a la pel·lícula posant en ordre a tot el que hem vist. La pel·lícula era en anglès i alguns de nosaltres l’hem poguda seguir sense llegir els subtítols. Ens ha agradat molt i  hem acabat d’entendre tot l’argument quan entre tots l’hem reconstruït.

Resultat d'imatges de the crystal dark pelicula

Els protagonistes de la pel·lícula, Jen i Kira i la seva mascota Fizzgig:

Resultat d'imatges de the crystal dark pelicula

Aquí teniu l’enllaç al tràiler.