Visita al MACBA (III)

Des de Eduard Arbós EN RESIDÈNCIA a l’Institut Montjuïc https://ift.tt/QiZg8S

El passat dimecres, dia 29 de gener, vam anar de excursió al MACBA. Vam sortir de l’institut a les onze i escaig i vam iniciar el nostre viatge en autobús fins al MACBA, on vam arribar a les onze i mitja passades.

 Vam estar una estona esperant a l’entrada fins que va arribar l’Elena,  que seria la nostre guia en la visita al museu. La primera obra que vam veure va ser una instal·lació anomenada, si no recordo malament, “Com a casa” de Jordi Colomer, que estava formada per una sèrie d’armaris que feien referència a la Barcelona dels Jocs Olímpics, una ciutat que van voler vendre com un lloc molt nou i bonic, però no tot era com ho pintaven, així que aquesta espècie de vells armaris representaven les cases dels barcelonins per dins.

 Seguidament ens vam dirigir a observar una altra obra, que s’anomenava “Mistos“, i com diu la paraula, tracta de una maqueta d’uns mistos de l’artista Claes Oldenburg. Aquesta obra fa referència als colors de la senyera, i els mistos que estaven “destruïts” representaven les quatre columnes de Montjuïc, que van ser destruïdes durant la dictadura de Primo de Rivera ja que eren un símbol del catalanisme.

Després d’això vam veure algunes obres més, com les fotografies de la Barcelona antiga de Xavier Ribas o el New Babylon de Constant. Però les primeres dos obres que vam veure, van ser unes de les que més em van interessar.  També vam veure obres molt curioses com el vídeo de la casa partida per la meitat de Matta-Clark, Sherrie Levine que es dedicava a fer seves les obres dels altres, o la instal·lació que estava plena de claus que no tenia nom, aquella va ser una de les obres més estranyes, per dir-ho així, que vaig veure. I ja, per últim, vam veure una altra instal·lació que constava d’uns monjos, que no tenien peus i que semblava que estaven clavats al terra. Les figures d’aquests monjos jugaven amb les ombres que projectaven i al voltant hi havia unes cortines pintades en trompe-l’oeil.

 La sortida, en general,  em va semblar molt interessant i vaig aprendre moltes coses sobre l’art i termes que no havia escoltat mai. Em va agradar molt.

Maria

14_01_29_MACBA22 14_01_29_MACBA14 14_01_29_MACBA05

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *