16_01_22_CaixaForum_56

Parlo sabent que no es tracta d’això

El passat divendres 5 de Febrer  l’optativa de Creadors en residència vam anar al Caixa   Fòrum per veure una exposició d’art contemporani: Parlo sabent que no es tracta d’això.

Aquí teniu algunes fotos d’aquest dia:

Van fer un concurs de comissaris i el guanyador va ser Juan Canela el qual va fer aquesta exposició al Caixa Fòrum, el comissari era qui decidia quins artistes posaven obres d’arts a la seva exposició, la col·lecció era de del Caixa Fòrum i el MACBA.

Una de les peces que més ens va impactar tant per la seva originalitat com perquè estava molt treballada va ser l’obra anomenada autoretrat de l’artista Abrahan Cruz Villegas que era unes fotos seves pintades de color lila fluix.

Una obra era del Pep Vidal, aquesta era la Tesi Doctoral del propi autor en el qual al principi de la tesi hi havia apuntat molts “me acuerdo de…” i ell va tenir l’idea de continuar posant en totes les pàgines de la tesi aquesta mateixa frase.

Una altre obra era una d’una farmàcia, es deia Numerosis, era aquell rellotge que hi ha sempre amb el símbol de la farmàcia, allà el rellotge estava del rebés, i el temps anava passant molt ràpid, i de tant en tant s’anava aturant, en aquell moment sortia una paraula que costava trobar, si t’hi fixes els números al revés semblen lletres.

Al final, després d’observar amb deteniment totes les obres de l’exposició, vam anar a una cambra de plom, que de fet era una instal·lació artística anomenada “Espai de dolor”, de l’artista Joseph Beuys.  Allí normalment no s’hi pot entrar però ens van deixar entrar-hi.  Un cop dins d’aquesta cambra, i asseguts al terra,  ens van repartir un paper per a cada un i el Pep ens va explicar que a la seva tesi els darrers dies havia anat allà a escriure amb un boli verd a la nit a escriure “me acuerdo de…” en aquesta mateixa cambra.  La seva proposta va ser que féssim el mateix, o sigui, que escrivísim en un full totes aquelles coses que recordavem mentres érem allí dins, en un silenci absolut i totalment concentrats.  Hem preguntat a tots els nostres companye com es van sentir fent aquesta activitat en instal·lació artística anomenada “Espai de dolor”. Les paraules que han dit són les següents:

Atrapat, fred, segur, pensatiu, tancat, depressió, inestable, inseguretat, refugiada, mal rotllo i tristesa.

Ens ha agradat molt anar aquesta exposició perquè em pogut descobrir coses noves i moltes maneres més creatives de crear una obra d’art.

guvcview_image-19

Que pot arribar a fer una planta?

En Max Ferrer, l’Oriol Ravés i la Gina Mas havíem de fer un projecte que tingués a veure amb les plantes del tipus que fossin, així que vam pensar que seria divertit fer experiments amb elles, sense intenció de matar-les.
De seguida ens vam posar a buscar experiments que puguéssim fer amb les plantes o amb parts d’elles.  Al final,  vam reunir-los tots fent així una presentació.  En total, vam recollir 8 experiments dels quals n’hem fet 5, però només van sortir bé 4.
Ens ho vam passar molt bé fent els experiments, va ser molt divertit perquè vam pujar al terrat a posar un dels experiments, vam anar a l’hort diversos cops per regar les plantes i també per mirar un dels nostres experiments i vam descobrir moltes coses interessants que encara no sabíem.
Experiments fets i amb èxit:

1-COLORS!
Aquest experiment consistia en posar fulles d’enciam en colorant alimentici i ho vam fer. El procés de posar l’enciam amb el colorant va ser molt divertit, perquè barrejàvem colors i ens sortia algun altre color diferent i que no teníem.
Al acabar el procés vam començar amb l’etapa del resultat, vam esperar fins el final de les vacances de nadal per veure’l:

Com es pot veure hi ha algunes plantes que no només han près el color del colorant sinó que han absorbit tot el que hi havia.

 guvcview_image-19

2-Buscant la llum

En aquest experiment vam agafar una patata petita trobada a l’hort que tenia un grill  i per altra banda vam fer un circuit tancat amb només una sortida que era la llum.
Primer vam agafar una capsa del taller de volum i vam passar a l’acció, amb unes tisores ens ho vam muntar prou bé per aconseguir un circuit que almenys s’aguantava.

Vam col·locar la patata dins d’aquesta capsa, i al llarg de 4 setmanes vam anar observant que el grill havia crescut i s’havia convertit en una tija que buscava la llum dins del circuit i creixia cap a munt esquivant els obstacles.

Aquest experiment el vam posar al terrat perquè la sortida tingues llum.

activ_plantas4IMG_5553IMG_5555

3-La planta invisible
Aquest experiment el vam fer amb un recipient amb tapa, alcohol i una fulla de color totalment verd.
Vam omplir el recipient de alcohol i hi vam posar a dins la planta.
El resultat que va quedar no era el que ens esperàvem, la fulla es va quedar totalment seca i tenia un color marró fluix i el alcohol va esdevenir verd. Nosaltres ens esperàvem que es quedes transparent.

guvcview_image-23

4-Ous plantats!?
Aquest experiment es va fer amb ous buits i partit per la meitat. A dins hi vam posar terra i llentíes.
Vam plantar les llenties dintre els ous i els vam posar en la caixa original dels ous i vam posar la caixa d’ous a l’arbre.

20160115_130418

 

Hi ha un experiment que no ha funcionat.  És el següent:

1-Plantem una pinya:
El material que vam necessitar:
-Terra
-1 pinya
-1 test
-1 ganivet
Procediment:tallem la part de dalt de la pinya fins que només quedin les fulles i aleshores ho plantem i esperem un temps a que faci les arrels.

baixa

 

Per aquest projecte, o millor dit, per aquest conjunt de petits projectes, el temps que hem utilitzat ha sigut el just que ens han donat.
Bàsicament els nostres problemes han estat provocats per la falta de material, però ens las hem arreglat fàcilment.
Hem solucionat els problemes sorgits, demanant i fent un esforç aconseguint el material. I en algun cas, com el dels Ous Plantats, hem hagut de canviar el que estava previs i adaptar-nos a la realitat.

En general, el resultat ha estat bo, ens ho em passat molt bé i hem après.  Estem molt satisfets i creiem que el pròxim projecte ens ho passarem igual o fins i tot millor.