PARAULES MALETA

En aquesta sessió ens hem aproximat a les paraules amb una mirada diferent. Hem descobert les paraules maleta. Són paraules que tenen la capacitat de significar alguna cosa més que la definició que trobem al diccionari. Dins seu s’obren altres significats possibles. Són com un gran laberint. Són les paraules que engresquen a imaginar i a fabular, a pensar que la realitat amaga moltes altres realitats…

El Jordi ens ha preguntat si sabíem què volia dir HIPOTÍMIC… Hipo què????? Definiu la paraula, vinga…! I tots hem escrit el que primer ens ha vingut al cap. Aquí teniu algunes de les nostres definicions.

DSCN1259DSCN1262DSCN1271DSCN1272DSCN1270DSCN1269

EXPLOREM LA REALITAT

El Jordi Oriol, amb la Sílvia, el Joan i el Marc, de la companyia Indi Gest, han vingut a la Biblioteca on érem tota la classe de 4rt B.Primer, expectació! Després ha estat guai, ens han fet preguntes que cap profe, abans, no ens havia fet:

Quin és el teu primer record? Quin és el teu plat favorit? T’agrada més el mar o la muntanya?… Així ha estat com ens hem après a conèixer una mica i a trencar el gel… Per al proper dia  ja tenim deures: mirem els objectes com si ho féssim amb una lupa. DESCOBRIM-HI ALLÒ QUE APARENTMENT NO SEMBLEN!

És un centímetre… però també pot ser un ratolí, oi?
Al mig del carrer, un somriure vegetal!
Ei!
El ratolí de l’ordinador també pot ser el musell d’un gat. O el somriure blau del Doraemon.