UNA VISITA DIFERENT AL TNC

El dimarts dia 4 de novembre, vam anar al Teatre Nacional de Catalunya.

DSC01457

DSC01454

Vam començar el recorregut, guiats per Jordi Carrillo, per les “cavernes”, on hi havia el material escenogràfic de les diferents obres de teatre que s’han representat al Teatre Nacional. Mobiliari com armaris, portes, pianos (sense teclat), cadires…  O altra decoració com gespa artificial, tombes, arbres, pedres…

 

A continuació vam procedir a veure la primera de les tres sales, la Sala Tallers, on abans es perfeccionava la decoració i ara és on s’acaben d’enllestir les obres.

DSC01494La següent sala va ser la Sala Gran, que comptava amb gairebé 900 butaques amb un angle molt inclinat. Aquesta sala era més rica en tecnologia (focus, maquinària de so…).

 

A més, vam veure-hi el muntatge de l’escenografia espectacular de l’obra “El president”.DSC01502

DSC01504

Després de passejar-nos per passadissos i sales exclusives, vam arribar a la Sala Petita, una sala molt més acollidora i familiar, amb butaques a cada costat, on ens van explicar que, en el teatre, tots els que hi treballen, des d’actors a tècnics, s’hi ubiquen gràcies als dos rius que tenim a Barcelona, el Besòs i el Llobregat.

Estem molt agraïts al Jordi Oriol i a la seva Companyia, per haver pogut tenir l’oportunitat de veure el TNC amb uns altres ulls i no amb els d’espectador corrent , ja que ha estat una experiència molt interessant i entretinguda que ens servirà de manera positiva per continuar amb el projecte i, fins i tot, per pensar-hi com a possible sortida laboral.

 

 

 

VIURE UN ASSAIG

Va ser molt divertit i diferent assistir a l’assaig i fer de “conillets d’índies” seient a les quatre bandes de la sala per poder veure el fragment de l’obra des de diferents punts de vista i, després, comentar-li al director si ens era còmode i agradable. La sala, de color negre, era un lloc molt estrany per a nosaltres; per als actors, aquest color és imprescindible per no distreure’s.

IMG-20141025-WA0063

Al final de l’assaig vam tenir l’oportunitat de fer preguntes tant als actors (Isis, Norbert i Carmela) com al director (Aleix) i la seva ajudant (Patricia).  Ara esperem amb ànsia veure l’obra acabada! Hi anem el dia 26 de novembre! Us ho explicarem!