Galeries

entrada-gen_bloc_3inst4

Nous temes, 3 instal.lacions

Com ja sabeu, estem treballant el mar, una extensió d’aigua salada que es pot abordar des de molts punts de vista.
Després d’haver fet diverses aproximacions amb petites experiències i pràctiques artístiques – treball amb cartografies, amb el perfil de la costa, el missatge a l’ampolla, el blau de blaus, l’horitzó…-, ara plantejarem nous temes.
Hem fet una recerca a diaris i notícies i ens hem fixat en dos aspectes que no volíem deixar de tractar en la nostra Residència i que ens portaran a fer unes peces finals pel nostre projecte.bloc-gen-inst1
El primer tema que hem triat ha estat la immigració i la pastera com a símbol de tots aquells i aquelles que s’aventuren a creuar el mar a la recerca d’una vida millor, i com sabem, arriscant la seva vida.

El segon tema ha estat l’illa de residus que flota a l’oceà com a mostra de la degradació i el malbaratament de recursos de la nostra societat. En aquest cas simbolitzem aquesta idea a través d’un iceberg que flotarà en el mar…
Seguint amb aquest tema també estem preparant una silueta del mar Mediterrani a base de deixalles.


En properes entrades al bloc us anirem mostrant la materialització d’aquestes idees.

prova_cianotipies49

Aprenem a fer cianotípies

Ja comencem a preparar l’exposició al museu marítim. Una de les coses que volem mostrar són cianotípies amb diverses superposicions de transparències: mapes, missatges i textos, elements marins, xarxes…

prova_cianotipies01 prova_cianotipies08 prova_cianotipies10 prova_cianotipies09 prova_cianotipies11prova_cianotipies06Hem fet una prova al taller per aprendre com es fa aquesta tècnica i per veure com queden diverses proves.

L’Oriol, en Víctor, en Georges i la Carlota se n’encarreguen de seguir les instruccions de la Mònica. Més endavant ho anirem fent tots per torns per poder crear un collage d’imatges en aquest suport.

PROCÈS
Preparem els objectes i elements per damunt el paper fotogràfic. La Carlota escriu un text damunt un vinil i fem la còpia d’uns mapes cartogràfics amb acetat .

prova_cianotipies03 prova_cianotipies05 prova_cianotipies04
Disposem els objectes i transparències damunt del paper i ho fixem amb unes pinces. Ho desem en una carpeta per portar-ho al pati.
Allà ho deixem pla al sol fins que el paper perd el color blau i ho tornem a tapar.
Movem una mica l’ampolla damunt el suport i també els cargols, petxines i pedretes de mar que hem dipositat damunt una de les proves.

prova_cianotipies17 prova_cianotipies15 prova_cianotipies14 prova_cianotipies13 prova_cianotipies12 prova_cianotipies16
Tornem a tapar-ho i entrem a l’aula. Submergim els papers i els anem movent amb cura fins que perden el color.


En un altre recipient amb menys aigua barregem aigua oxigenada i el blau torna a arribar a la saturació. Les tornem a esbandir i les traiem amb compte i les deixem assecar damunt d’un vidre.


Han quedat molt bé!

llibreta-enR6

La llibreta d’artista: avaluant

Sembla fàcil, però no ho és tant…

L’avaluació de les nostres llibretes ha estat part important d’una sessió.

Ens hem autoavaluat, hem avaluat els altres i en han avaluat l’Àngels i la Mònica.

 

IMG_1785 IMG_1784 IMG_1783 IMG_1782 IMG_1786 IMG_1778 IMG_1776 IMG_1767L’avaluació de qualsevol pràctica artística o projecte és difícil i un aspecte essencial de tot projecte educatiu.

En el nostre cas, com expliquen els alumnes, han estat autoavaluats, i avaluats pel grup, per la creadora i per mi.

La Mònica i jo hem coincidit molt en aquesta avaluació, i hem tingut en compte, a més de la llibreta d’artista, altres aspectes fonamentals en el procés, com són la participació, la motivació, el treball a l’aula i l’actitud.

Àngels Pradilla, professora del grup