Continuem explicant la primera sessió

Continuem explicant la primera sessió amb el Fernando Prats, desprès de la seva exposició van començar les presentacions dels alumnes, a més del nom van dir perquè els interessava , perquè  feien l’optativa de Visual i Plàstica, què n’ esperaven   i què farien  els cursos propers.

A continuació col·loquem unes fotografies de l’aula i dels alumnes que formen aquest grup

Astrid – Yuanjie – Artur – Joana

Laura – Maria – Mònica – Samuel

Soraya – Lluís – Pedro – Cheng

Daryl –  Patricia – Maria

Leire

Primera sessió

Hi va haver la primera sessió amb els  alumnes i el nostre artista Fernado Prats.

Primerament ens va explicar com havia sortit del seu país Chile i havia vingut a estudiar a Barcelona on va començar la seva trajectòria artística  i professional.

Desprès ens va a explicar en què consisteix la seva obra, com la pensa, com es documenta, com la produeix, com es tot el seu procés creatiu, com el finalitza, com la presenta i  com  l’exposa.

Segons anava desenvolupant-se  aquesta sessió vam començar a entendre tot el que els dies anteriors no compreníem de la seva obra.

Encara ni imaginàvem en què consistiria el nostre treball

Es un señor bastante interesante y de carácter simpático, nos entusiasmó sus ganas de trabajar con nosotros y enseñarnos sus técnicas que no son las mas habituales.

En nuestro primer día de clase nos puso un PowerPoint de todas sus obras y nos explico su biografía.

Tenemos muchas ganas ya de saber en qué se va a basar nuestro proyecto

                                                                          Astrid Gracia                                                             Joana Mestres

 

En la exposición que nos hizo Fernando Prats nos enseño como trabajaba con el humo,

Antes nos explico su llegada de Chile a España, que vivía en una casa del barrio del Rabal y que enfrente de el tenia una familia musulmana como vecinos. Fernando se fue de viaje y cuando volvió se encontró con que la casa de sus vecinos se había quemado a causa de un cortocircuito y la familia había muerto, a Fernando le supo muy mal por que apreciaba a esa familia, en especial a los niños.

Ve todo ennegrecido por el humo del incendio, afectado y viendo cada día los restos que quedaron del incendio, fue una de las cosas que le inspiro para empezar a trabajar con el humo.

                                

                               Arthur Hervás                       Lluís Lozada, 

EN RESIDÈNCIA AL MENÈNDEZ

“Creadors EN RESIDÈNCIA als instituts”

Expliquem com va anar el començament del projecte “Creadors EN RESIDÈNCIA als instituts”, al nostre institut el Menèndez y Pelayo

1-    Vam rebre informació del projecte

2-    Vam anar a veure la presentació del projecte “Creadors en residència als instituts de Barcelona”

3-    Ens va semblar interessant, per a participar-hi i vam fer un projecte

4-    Ens donaren una de les vuit residències, però encara no coneixíem  l’artista que ens havien assignat,  ens limitàrem a mirar que és el que havien fet els anys anteriors:

http://blocs.xtec.cat/enresidencia0910infantaisabeldiari/

http://blocs.xtec.cat/enresidenciamonturiol1011/

http://blocs.xtec.cat/enresidenciasantandreu/

5-    Ens informàrem, sobre el creador en qui havien pensat per fer la residència al Menéndez y Pelayo era, Fernando Prats, artista d’origen xilè fincat a Barcelona des de ja fa anys. Aquí va començar el treball amb els alumnes:  trobar informació a partir  d’Internet, de la seva pàgina web, http://www.fernandoprats.cl/., d’ un llibre seu on hi ha un resum de la seva obra i  la trajectòria seguida des dels seus començaments fins ara.

6-    No vam entendre res del que feia, ens preguntàvem,  pinta?, fa vídeo?, fa fotografia?, i que es això del fum? què és?, com és pot pintar amb fum?, tot era parlar i fer preguntes sense entendre que faríem.