EL CUENTO DE NUNCA ACABAR… ¿O SÍ?

Avui, no sé per què em ronda pel cap la cançó de Celtas Cortos, Cuéntame un cuento y verás que contento, me voy a la cama y tengo lindos sueños…

Nova sessió de En Residència… I jo em pregunto… Com anirà avui?

La Laura, l’Andrés i jo, ens enfrontem a un nou repte! Crec que en català no existeix reptàs!

Però es podria inventar! Alerta responsables del diccionari del IEC!

La veritat és que estem treballant amb un grup d’estudiants amb molta desídia, un cert desinterès i poques ganes de treballar i… la dificultat de crear és encara més gran.

Tot i això, ens conjurem per tirar el grup i el projecte endavant! Ganes no ens en falten!

El dimarts passat l’Andrés em va dir que avui ens acompanyaria la Linn, una coreògrafa sueca que imparteix classes a ALAS i que ens donaria un cop de mà.

Quedem a La Cantina de l’Insti per fer un cafè abans de la sessió i quan arribo, em trobo amb l’Andrés i…  a l’altre cantó de la taula, un somriure espectacular.

És el somriure de la Linn… transmet energia, optimisme, vitalitat, seguretat…ens presentem, parlem, planifiquem entre els tres… i jo penso…veuràs el que t’espera!

Comença la sessió… i … Oh my God…comença l’espectacle!

 

A un ritme trepidant d’escalfament, de moviments i de música, la Linn i l’Andrés aconsegueixen imposar un ritme tant intens que els nois i noies del projecte, a penes poden respirar. No paren…

A munt, A baix…

a terra, saltant…

passant pilotes…

corrent, aturant-se…

treballant per parelles, per trios…

 

Comencen a suar i sota les diferents ordres i activitats dels dos coreògrafs, l’activitat és realment viva i els creadors aconsegueixen captivar el grup i portar-lo al seu territori…

Els fan treballar de manera individual i també col·lectiva… les dues hores passen volant i els nois i noies acaben fosos i sense alè…

Dediquem una estona a reflexionar sobre el que han fet i a crear imatges mentals a partir de música i ball…un nou repte!

I jo em pregunto…però qui és aquesta Linn? D’on a sortit?

LINN JOHANSSON

Linn Johansson se dedica a la danza, la performance y la pedagogía del movimiento. Se forma en el Royal Ballet School de Estocolmo, y continúa sus estudios en París y Nueva York.

Ofrece clases de danza contemporánea / entrenamiento físico e improvisación en varios centros y escuelas en Suecia y España desde 2001, en la ACIDH (Asociación Catalana de Integración y Desarollo Humano) para personas con inteligencia reducida, entre otros.

Colaboradora artística con Andrés Waksman desde 2001, además de Roseland Musical, Jordi Cortés, Konic theatre, María Muñoz (Cía.Mal Pelo) Leo Castro, Vero Cendoya, Exprimenta Butoh entre otros. Actualmente trabaja como bailarina / intérprete en diferentes proyectos artísticos.

S’acaba la sessió i de camí al meu despatx penso….

Linn… els contes… els contes a vegades acaben bé…

No serà… que la Linn… és HAMELINN i els Residents són els ratolins que segueixen la seva música?

Els contes són molt savis!  I jo encara crec en els contes!…

i en les Ales

 

i aquestes ALAS ?  Tindran a veure amb volar?

Volar sols?

Jordi Sánchez

Professor. INSTITUT BARRI BESÒS.

Barcelona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *