Presentació de les primeres idees per fer una intervenció artística a l’institut

Els nois i noies comencen a pensar i esbossar idees per poder fer una intervenció seguint les pautes marcades pel Luis. Tot el que hem observat, valorat i pensat sobre els objectes i espais de l’institut, són la base sobre la que treballar, la nostra “paleta de colors”. Quines coses encara que semblin impossibles o absurdes els agradaria fer?

Elements que identifiquen l’institut. Maquetes.

Entre tots pensem i classifiquem coses que són pròpies de l’institut. El Luis ens demana que fem maquetes d’algunes a fi d’observar-les, mesura-les i manipular-les.

 

Quin és l’element que més identifica a un alumne?: Una taula i una cadira.

Comencem fent maquetes a escala de taules i cadires utilitzant cartró, filferro i palletes de plàstic.

 

Construïm, apilem, fem estructures…


 

Modificacions. Concepte que implica

Hi ha una cosa que no heu fet fins ara, que és alterar una mica la forma de l’objecte. Per exemple, una possibilitat és que la taula i la cadira estiguin “aixafades”. Una altra possibilitat és tallar-la en dos, un altra, fer un forat en una i ficar una pota de l’altra barrejant els elements.

Fins ara heu treballat sobretot l’equilibri i és important que proveu això. No us importi que es trenquin, són per jugar i quant més juguem millor.

 Luis Bisbe

 

Vídeos:

kevin alba erik

ona

arnau luna

 

Aquest trimestre també hem fet mooooooltes maquetes a escala! De cadires, taules, papereres, fluorescents, timbres etc.
AQUEST PROJECTE ÉS MOOLT DIVERTIT!

Mariam Hassan

Construcció de l’habitacle

Ens hem posat d’acord i hem trobat la forma, mides i funcions definitives, i seguint les instruccions del Luis ens hem posat mans a l’obra per construir l’habitacle.

Hem mesurat les 4 parets, hem traçat angles rectes amb escaires i mesurant les diagonals, hem foradat finestra i porta, hem calculat la inclinació de la teulada i hem deixat unes pestanyes laterals per encolar-ho. Ho hem tallat tot amb cúters i guants de protecció que ens ha portat el Luis.

En una altra sessió hem encolat les parts amb una pistola de cola blanca i ho hem subjectat amb uns sergents. Per deixar-ho assecar fins el proper dia ha estat molt divertit, ja que, com és tan gran, ho hem hagut d’agafar entre tots, aixecar-ho i posar-ho contra una paret.

També hem confeccionat el llibre del relax amb imatges, frases i pintures que hem anat fent tots.

Arriba el dia del muntatge. Uns aguanten per aquí, uns altres per allà, i de mica en mica tot pren forma. Una mica de cola, precinte, corda, uns sergents i pes a sobre… i ja està!

Què millor que unes quantes imatges per veure el procés:

 

PER FI!!  Acabats i ús habitacle

Després de passar molts dies pensant, dibuixant, debatent, maquetant i construint, per fi tenim acabat el nostre habitacle de la calma i el relax.

Hem pintat les parets per dins de color blau clar i hem estampat núvols blancs amb una esponja. D’aquesta manera l’interior de la cabana és com un exterior obert que ens transmet tranquil·litat. Hem acabat també el llibre amb imatges, textos i pintures relaxants i hem posat la cadira de profe que és la més còmoda de l’aula.

Hem estat pensant com pintar-la per fora. El Pau té una bona idea, si a l’interior hem posat un exterior per fora posem tot el que hi hauria a l’interior. Altres la volen pintar com una cabana vella de color negre amb totxos i heura que la mig cobreixin. De moment la deixem així i ens dedicarem a pensar en la obra que hem de fer amb el Luis.

 

Han passat els dies i uns quants alumnes ja han provat l’habitacle per tractar de relaxar-se i continuar després la classe més concentrats. I sí, FUNCIONA!!

 

I que diuen els nostres petits artistes?

En aquest trimestre hem fet una cosa molt divertida i imaginativa, hem creat el nostre propi habitacle!
El que vam fer primer va ser els esbossos, i a votacions, vam escollir com seria la nostra petita casa: Triangular, quadrada, amb dos, tres, quatre, cinc parets, amb sostre, sense, amb sòl, o sense, i moltes propostes més. Al final el nostre habitacle ha acabat amb quatre parets, amb sostre, sense sòl, amb una finestra, i una porta. Per dins la hem pintat de color blau cel, i de moment no hem fet res més. Però estic convençuda que quedarà molt bonica!

Mariam Hassan

 

– PER QUÈ VAM CONSTRUIR LA NOSTRA CASA DE CARTRÓ?

 – La vam construir amb el propòsit de què els companys de classe es relaxessin mentre estiguéssim dintre la casa. Per així quan sortíssim de la casa estiguéssim més tranquils.

 – VA SORTIR BÉ AQUESTA FINALITAT?

 – Va sortir bé, perquè uns companys es van ficar dins la casa, i al sortir estaven molt més tranquils.

 Alba i Kevin

 

HABITACLE AMB LUIS BISBE

Quan el Luis Bisbe, artista d’art, va venir al nostre institut ens va proposar de fer un projecte fet per nosaltres i amb la seva ajuda.

Vam decidir, de fer un habitacle agradable per a tothom i quan algú estigués nerviós a la classe, anar una estona per tranquil·litzar-se, mentre  mirava un petit llibre fet amb dibuixos nostres i imatges relaxants.

Vam començar el projecte, fent maquetes per veure realment com volíem que fos el nostre habitacle; el vam fer primer a escala i després a dins i a fora i vam posar com volíem decorar-lo.

Després, al cap d’uns dies, vam elaborar la maqueta real, les mides, qui feia el què… fins que vam trobar cartrons per a fer-ho.

Vam dibuixar les mides amb regle i després vam tallar amb cúter. Al acabar de tallar-les totes, les vam ajuntar amb cola i unes peces que hi posaven pressió.

Quan ja estaven ben juntes, vam enganxar el sostre. En acabar ho vam deixar secar.

I l’últim que hem treballat ha estat pensar els detalls que hi volíem posar, com totxos, colors (taronja, verd, blau, negre…), i decoració de dins.

Ona Iñesta Sánchez

 

El nostre habitacle

Tot va començar en una optativa del institut Doctor Puigvert. Els primers dies vam fer uns quants dibuixos a la llibreta per veure quina seria la forma, el seu volum, etc. A continuació vam fer unes maquetes molt variades de cartró. Jo mateix vaig fer moltes fotos de les que hem posat al nostre blog. Van passar setmanes i més setmanes i en Lluis Bisbe va portar uns cartrons gegants per fer l’habitacle a la nostra mida real. Vam fer grups de 4 o 5 alumnes per retallar i donar forma a les quatre parets més el sostre. A mi em va tocar fer la paret de la finestra. Després vam ajuntar les parets amb uns objectes metàl·lics que feien molta força. Quan les parets ja estaven subjectes les vam fer uns quants retocs d’última hora. El següent dia la Mercè Gaja va portar pintura de color blau cel per a l’interior de l’habitacle. Va ser molt divertit! Ara, aquests dies ens falta pintar l’exterior i una mica de l’interior. Espero que aquest habitacle sigui molt bonic.

Arnau Ribera. Febrer 2013