SOL, SOLET…o DIARI D’UNA CREACIÓ…

Aquest dijous han assistit a l’assaig, els tutors de 2on d’ESO, el Vladi (2on A), el David (2on B) i la Laia (2on C). La veritat és que s’ho han passat molt bé i a la Mariona i a mi, la seva presència ens ha anat d’allò més bé, perquè els exercicis s’han desenvolupat millor que de costum, això vol dir que els nois no s’han alterat amb la seva presència, més aviat al contrari, el públic els ha fet créixer…

Se han venido  arriba!

Aqui teniu una mostra…

Els tutors s’han mostrat sorpresos davant el treball que els seus estudiants han desenvolupat en la sessió d’avui.

La veritat és que s’han lluït!

La segona meitat de la sessió ha anat encaminada a efectuar un treball personal per tal de…

…crear un monstre, un alienígena… que ens portarà a la dimensió desconeguda.

https://www.youtube.com/watch?v=DQI_4p1f-mQ

Els nois-noies han creat, han presentat i justificat davant tots nosaltres la seva elecció. Tot un exercici de creació, criteri, exposició oral i defensa d’arguments!

A veure que surt de tot això…

De camí al meu despatx em pregunto on serà realment la dimensió desconeguda… pot ser dins del mateix institut?

Jordi Sánchez, professor a l’Institut BARRI BESÒS. Barcelona.

 

La dimensió desconeguda (1959-1964)

Més de cinquanta anys després de la seva primera emissió, la sèrie The twilight zone continua seduint els cinèfils. No es pot negar l’aportació de la sèrie de Rod Serling al cinema de ciència-ficció i suspens, malgrat que alguns capítols, vistos amb perspectiva, puguin semblar-nos naïfs. Viatges en l’espai i el temps, somnis a la frontera amb la realitat, contactes extraterrestres… El primer capítol (On és la gent?), emès el 2 d’octubre de 1959, és una peça emblemàtica i la seva influència en el cinema no ha estat poca. Es deixa notar en films com Abre los ojos, d’Alejandro Amenábar: un home es troba perdut en un poble desert, tothom ha desaparegut, però tot té una explicació més o menys plausible dins la seva ment. També hi ha un instant que ens recorda La cabina, d’Antonio Mercero, tot i que al capítol la idea no s’explora amb tanta intensitat com en el film espanyol. Fins i tot podria haver estat la inspiració d’una gran novel·la catalana: Mecanoscrit del segon origen, escrita per Manuel de Pedrolo l’any 1974.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *