27 d’octubre- El fantàstic sr Fox

Fantástico Sr. Fox per Iris Giménez i Shiomara Jaramillo

El passat 27 de setembre, a la classe de projecte vam veure una pel·lícula d’animació que se titula Fantástic Sr. Fox , basada en un conte de Roal Dalh.

El Sr i la Sra. Fox porten una vida ideal amb el seu fill Ash i el seu jove nebot Kristofferson, que està de visita. Però després de dotze anys de vida domèstica, aquesta tranquil·litat resulta massa per als instints animals del Sr Fox. Molt aviat torna a la seva vella vida com astut lladre de gallines i posa en perill no només la seva estimada família, sinó també a tota la comunitat animal. Atrapats sota de la terra, sense aliment suficient per repartir, els animals acaben per unir-se per lluitar en contra dels malvats grangers. Al final, el Sr Fox utilitza els seus instints animals per salvar la seva família i els seus amics.

18 D’OCTUBRE Visitem “Reserva” a l’Espai 13 de la Fundació Miró

per Arnold Gonzalez i Alexander Garcia

El passat dia 18 d’octubre vam anar al Museu de la Fundació Miró, a l’exposició de l’espai 13: Reserva de Gerard Ortín. L’espai 13 és una sala on exposen joves artistes.

Quan vam arribar, ens van demanar que busquéssim diverses coses que per la sala: una olor, coses que els animals no podien veure i nosaltres sí, escultures d´animals,  imatges d´animals i una frontera invisible.

Després vam anar una altra vegada al jardí de fora i vam comentar les respostes,  unes correctes i algunes altres, no.

Vam estar parlant sobre l’agressivitat humana i l’agressivitat animal. Com els humans canalitzem l’agressivitat de diverses maneres com per exemple en l’esport.

Finalment vam anar cap a l’ institut.

11 d’octubre

PER FI FEM SERVIR CÀMERA!

per Javiera Beltran i Pau Guijarro

El dimecres 11 d’octubre, el Cristian ens va portar una càmera de vídeo, i ens va explicar que faríem un documental sobre les classes. Ens va deixar la càmera  i ens va explicar com anava. A partir d’aquell dia  la podríem fer servir! A continuació ens va dir el que faríem en aquella sessió. Tornaríem a veure  l’escena de “Mr Fox”,  en la qual el llop i la guineu es van trobar, i a partir de la qual es va fer tota a pelí.

També  ens va explicar dos experiments: l’experiment de la presó d’Stanford i el de Milgram.

El d’Stanford consistia  en un grup de voluntaris, dividits en dos grups: els carcellers i els presoners.

El segon experiment, el de Milgram, que consistia en tres subjectes, dos d’ells estaven compixats, un estava disfressat de científic i l’altre estava en una altra sala “agarrat” amb cables,  i es suposava que cada vegada que el subjecte que no sabia res li donava una descarrega elèctrica, perquè el científic  li ordenava cada vegada que responia malament a preguntes variades.

Desprès d’una pausa, vam posar les taules en rodona i vam parlar.