25 d’abril

Vam començar la sessió amb una explicació de Cristian sobre com anàvem a fer les peces de la cuirassa amb guix.

Després ens vam organitzar en tres grups rotatius per poder treballar amb més fluïdesa. Un grup prepararia peces de la cuirassa, un altre grup entrenaria i un tercer grup aniria a veure la videowall de la Miró. Els dos grups que no treballaven amb el guix, aprofitarien per aprofundir en dos dels conceptes que estem treballant: la cuirassa emocional i les relacions amb els altres.

Adreça desconeguda

Durant aquest dos darrers divendres hem llegit l’obra Adreça desconeguda de Katherine Kressmann Taylor publicada el 1938.

La sinopsi de l’obra a la publicació de La Magrana diu així:

L’alemany Martin Schulse i el jueu nord-americà Max Eisenstein s’estimen com a germans i han obert plegats una galeria d’art a Califòrnia. Però Martin decideix tornar a casa, de manera que Max es queda sol per ocupar-se del negoci. Es cartegen amb freqüència des del primer dia, però quan Hitler accedeix al poder el 1933 la complicitat de la primera correspondència va derivant cap a l’horror. Una història escrita sense complaença ni demagògia que descriu la tragèdia íntima i col·lectiva de l’Alemanya nazi.

Amb aquesta obra hem pensat sobre com les circumstàncies socials, polítiques i econòmiques poden regir les nostres conductes més íntimes.

Si en voleu saber més,  aquí teniu una entrevista a l’actor Lluis Homar que parla de l’obra.  I un fragment!

Normes de l’enfrontament

Normes de l’enfrontament

  1. No podem moure els peus
  2. No toquem el cap de ningú ni les parts íntimes.
  3. Ens movem al ritme del so.
  4. Una vegada per persona.
  5. Hem de fer el mateix número de cops per trencar l’armadura.
  6. No piquem amb les mans.

18/4/18

Després d’unes quantes setmanes sense poder treballar en el projecte, reprenem la feina. Cristian ens mostra uns vídeos que ha realitzar per a què puguem veure com ha fet els motlles de silicona amb els que finalment farem l’armadura de guix. Ens adonem de com està canviant el projecte a mesura que va avançant: els assajos i els errors, les decisions que cal prendre.  Ell ha fet el motlles a partir de les dades estàndards per a joves de 13-14 anys.

Dissenyarem l’armadura seguint la mesura àurea i per entendre-ho una mica més veiem aquest vídeo.

Ens prenem les mesures de l’alçada i des del terra fins el melic. Amb aquestes mides es calcularia la mitjana de tots i es dissenyaria una armadura estàndard.

Ja tenim també enregistrat l’àudio que seguirem per a l’enfrontament. Segueix el model de les proves Navet, però amb les nostres regles d’enfrontament.