Inauguració Res:c:ty, la ciutat als nostres peus

La inauguració es va fer el dia 31 de maig a les 18.00 h. Nosaltres vam convidar a alguns familiars, els professors van fer difusió entre la resta del professorat i la gent que ha fet possible aquesta optativa, com l’associació A Bao A Qu i les persones que hi van participar en el projecte. En total vam ser unes 70 persones. Aquesta exposició la vam fer en el Dipòsit del rei Martí al Carrer de Bellesguard, 14, Barcelona.

El que vam fer va ser explicar uns aspectes vitals del funcionament de la ciutat. També vam explicar els personatges que viuen en la ciutat i com seria el seu dia a dia.

En les explicacions vàrem introduir les activitats que vam fer per crear la ciutat. Vam explicar el que havíem fet damunt d’un mapa de la ciutat de Barcelona i que ens havíem adonat que tots vivim en una petita área de Barcelona, a prop de l’escola.

Abans de fer el plànol vàrem fer tres activitats que es veuen reflectides en la ciutat: Un dibuix de com ens imaginàvem els edificis i de com ens agradaria que fossin, aquests edificis no hi són a la ciutat donada la seva complexitat. Vam fer unes derives per Sarrià i mentre caminaven anàvem dibuixant les cases i edificis que trobàvem interessants. I, per acabar, vam fer un joc que es deia “The game of kin” que consistia en que estàvem a un habitat on hi faltava un element fonamental per viure i havíem de crear un mutant entre diferents animals per intentar sobreviure en aquell habitat hostil. Tot ho vam fer per alliberar-nos de la nostra realitat i així poder imaginar-nos la ciutat que ens agradaria, que ens imaginem, aquesta ciutat utòpica que hem dissenyat.

Tota aquesta idea de ciutat la vam treure parlant de què ens agradaria que hi hagués a la nostra ciutat del futur, com ens agradaria que fos una ciutat. On cada un de nosaltres pugues decidir com funciona cada part, com treballaríem, que cada un de nosaltres pugués tenir alguna cosa a dir o algun lloc que li agradés que hi hagués a la ciutat.

El resultat el podeu veure en les fotos que teniu aquí baix, esperem que us agradi i gràcies per haver llegit aquest bloc que arriba a la seva fi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *