DISSENYEM EL QUE FAREM AL SOLAR

La reflexió que hem fet avui al començament de la sessió ha estat molt significativa. Ens adonem que aquesta manera de treballar és molt diferent del que estem acostumats a fer. Per primera vegada hem començat amb un procés sense saber quin seria el resultat final. Ens està agradant força per què ens manté la curiositat ben desperta!

Desprès de 5 mesos amb el projecte ens hem apropat força al que construirem al solar, en termes de funcions i materials. La Lali i el Lluc ja ens han desvelat aquests últims: barres d’acer, tauler encofrar, corda i pintura.

Abans de començar amb el disseny de la nostra construcció al solar, busquem referents. Per això, hem fet una petita recerca en internet sobre diferents construccions que es poden fer amb els materials amb els que hi comptem. Hem obtingut imatges molt interessants i que tenim molt present a l’hora de començar amb el disseny. En grups de 4 treballem a partir d’uns petits pals de fusta, ret de plàstic, cola i un cúter i fem una de les estructures que més es repetien a les imatges a partir de l’elaboració d’un cub. A partir d’aquest se’ns acudeixen moltes idees per incloure hi. Per exemple, l’Anna pensa en posar alguna mena de sostre en aquesta estructura, i creu important tenir en compte l’observació del recorregut del sol per donar sol i ombra. També pensa en la necessitat de recolliment dins de les estructures. La Natàlia, d’altre banda, pensa en la seva decoració i diu que es podrien incorporar parts de l’hort.

Retallem amb el cúter els petits pals de fusta
Retallem amb el cúter els petits pals de fusta
L'Anna, en el seu segon dia en el projecte!
L’Anna, en el seu segon dia en el projecte i ens dona moltes idees!
El grup de l'Oriol ha creat algunes "figures" per tenir en compte algunes alçades de parts de l'estructura
El grup de l’Oriol ha creat algunes “figures” per tenir en compte algunes alçades de parts de l’estructura

 

Finalment, comencem a dibuixar els nostres primers dissenys. El Miquel posa èmfasi a la reflexió a l’hora de dibuixar i a la repetició d’aquests dibuixos. Ens diu que quantes més errades cometem en aquest procés, millor ens sortirà el resultat. Per tant, traiem fora la por que alguns tenim d’equivocar-nos, i ens fiquem en aquest moment individual de reflexió i dibuix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *