MICRÒFONS, CASTANYES, MERCAT i FLORS…

Aquest dimarts, dia 30 d’Octubre, desafiant un fred gèlid i una olor a castanyes que ens retenien a no sortir de l’Institut…  vam iniciar camí cap el Mercat de les Flors, a veure l’espectacle MICRÒFONS dins la grada jove del Mercat.

Tres professors anaven  amb els  alumnes: La Laura Domingo, el Pau Bou i jo mateix. Allà ens esperaven l’Andrés Waksman i el Jordi Puigdefàbregas coreògraf i ballarí convidat per l’Andrés i que ja ha treballat amb els nostres estudiants.

Els alumnes de la Residència, anaven acompanyats pels 20 estudiants de 4art d’Eso que cursen la matèria d’Arts Escèniques i que havien d’observar i fer un treball de camp sobre l’espectacle que anàvem a veure…

Un cop esmorzats, ens esperava la Sònia Fernández que, amb el seu encant habitual, ens va ensenyar tots els secrets i les entranyes del Mercat… i en especial la sala Pina Bausch!…  Paraules majors!

els camerinos, els passadissos…

Un cop a la sala gran, ens preparem per veure l’espectacle, el MICRÒFONS de JORGE DUTOR i GUILLEM MONT DE PALOL

#LOSMICRÓFONOS,

Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol se submergeixen en un univers comú, allò que constantment ens rodeja: la cultura pop. Jugant i recomposant lletres, tornades, títols de cançons i altres elements de la cultura popular suggereixen paisatges en els que el públic entra en un camp de records personals i associacions salvatges creant relacions entre els diferents elements proposats.

Però qui són el Guillem i el Jorge? Aquí teniu un breu CV…

Guillem Mont de Palol y Jorge Dutor colaboran juntos desde 2008. Guillem ha estudiado en la SNDO (School for New Dance Development, Ámsterdam) y es coreógrafo y performer. Jorge estudió en la RESAD (Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid). Sus intereses artísticos se centran en el lenguaje, la voz y su fisicalidad, el cuerpo, la musicalidad y el ritmo. Empezaron a trabajar juntos en Ámsterdam y han realizado diversas piezas que han sido presentadas en diferentes contextos nacionales e internacionales.

 

Un cop acabat l’espectacle, es proposa un col·loqui diferent i molt potent, on alguns del alumnes assistents assumeixen el rol dels artistes, tot responent les preguntes del públic!

Al sortir, ens fem una foto i comentem l’obra, els alumnes reflexionen sobre el que han vist i… l’obra no els ha deixat indiferents, alguns mostren sorpresa, d’altres entusiasme, alguns comenten que algunes escenes no les han acabat de comprendre… d’altres flipen amb el Titànic i la Céline Dion del Jorge… ningú diu que no li ha agradat…

 

La veritat és que el Jorge i el Guillem han aconseguit tenir-los atents durant 60 minuts, fent servir, el cos, la veu i el nom de artistes i cançons del pop del 80 / 90… Fantàstic!

La meva sorpresa de camí a l’institut és que algun alumne va taral·lejant Purple Rain en veu baixa… Per què serà?

I jo penso… Gràcies Sonia i gràcies Mercat… poc a poc anem fent camí… el que han vist aquests nois i noies avui,  no els ha deixat indiferents!… Teatre, Dansa, Cos, Paraula, Música… This is Art!

Jordi Sánchez.

Professor a l’Institut Barri Besòs.

Barcelona

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *