ASSERTIVITAT I ART

L’Ana ens porta sempre paraules noves, conceptes que fins ara no havíem sentit mai. Avui ens ha parlat de l’ASSERTIVITAT.

És una qualitat que totes les persones hauríem de tenir; consisteix en reconèixer i donar-te permís per a que els teus sentiments els puguis expressar i no reprimir-los (positius i negatius), però sense ferir a l’altre. És la responsabilitat de ser lliure d’expressar-los de la forma més conciliadora, suau i positiva possible. És útil perquè ens dóna veu (no callem) i ens ajuda a comunicar-nos d’una forma més amable, ajudant a l’altra persona a que ho entengui.

Això ens ha portat a parlar de si podem criticar obres d’Art si no entenem d’Art i l’Ana ens ha explicat que tots som lliures d’expressar la nostra opinió encara que no entenguem, però sempre amb respecte.

I ens ha fet un resum molt interessant de la història de l’art modern. Des dels grecs amb l’ideal de bellesa, passant pel Renaixement on l’artista-inventor plasma la realitat i el Barroc que té com a objectiu el realisme, fins que arriba la fotografia i amb ella la crisi del dibuix, la pintura i escultura que trenquen amb la tradició realista. Les Avantguardes independitzen l’art i es torna investigació, ens fa pensar, però quan tot es posa en crisi comença l’Art Contemporani i tot es qüestiona. L’artista canvia l’ús de l’objecte fins que també ho qüestiona. Art i vida, performances, ruptures, pensament, acció.

Avui en dia el món de l’Art és un espai de llibertat, d’investigació. Hi ha moltes veus, l’important és ser obert i respectar totes les possibilitats.

Qui escriu la història? S’han de posar en dubte les coses i buscar respostes. Ho fa la Història, però també ho fa l’Art.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *