ASSERTIVITAT I ART

L’Ana ens porta sempre paraules noves, conceptes que fins ara no havíem sentit mai. Avui ens ha parlat de l’ASSERTIVITAT.

És una qualitat que totes les persones hauríem de tenir; consisteix en reconèixer i donar-te permís per a que els teus sentiments els puguis expressar i no reprimir-los (positius i negatius), però sense ferir a l’altre. És la responsabilitat de ser lliure d’expressar-los de la forma més conciliadora, suau i positiva possible. És útil perquè ens dóna veu (no callem) i ens ajuda a comunicar-nos d’una forma més amable, ajudant a l’altra persona a que ho entengui.

Això ens ha portat a parlar de si podem criticar obres d’Art si no entenem d’Art i l’Ana ens ha explicat que tots som lliures d’expressar la nostra opinió encara que no entenguem, però sempre amb respecte.

I ens ha fet un resum molt interessant de la història de l’art modern. Des dels grecs amb l’ideal de bellesa, passant pel Renaixement on l’artista-inventor plasma la realitat i el Barroc que té com a objectiu el realisme, fins que arriba la fotografia i amb ella la crisi del dibuix, la pintura i escultura que trenquen amb la tradició realista. Les Avantguardes independitzen l’art i es torna investigació, ens fa pensar, però quan tot es posa en crisi comença l’Art Contemporani i tot es qüestiona. L’artista canvia l’ús de l’objecte fins que també ho qüestiona. Art i vida, performances, ruptures, pensament, acció.

Avui en dia el món de l’Art és un espai de llibertat, d’investigació. Hi ha moltes veus, l’important és ser obert i respectar totes les possibilitats.

Qui escriu la història? S’han de posar en dubte les coses i buscar respostes. Ho fa la Història, però també ho fa l’Art.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ELS NOSTRES MONS

Els nois i noies també inventen mons com l’Ana, canviant normes o imaginant impossibles possibles.

Alguns d’aquests mons:

daniel-800x600

El món que m’he inventat és un món on les paraules s’han de comprar, les paraules boniques són més cares i les paraules que utilitzem a la nostra vida quotidiana són molt barates, les paraules també serveixen d’aliment. En comptes de supermercats n’hi han tendes de paraules, segons el seu preu estan escrites en uns papers de diferents colors. Blanca de 0,1 € a 5 €, blaves de 5 € a 50 €, grogues de 50 € a 100€, verdes de 100€ a 300€, roses de 300€ a 500€, vermelles de 500 € a 1000€, liles de 1000 € a 5000 €, taronges de 5000 € a 50000 € i tot lo demés negre amb tinta blanca. I es fabriquen amb un metall especial. Aquest és el meu món, si t’agrada bé i si no també.

Daniel A.

sara-r-800x600

El meu món tracta sobre la distància entre persones o coses:

Quan coneixes a una persona que et cau molt bé, que la sensació que tens al cos és com si el coneguessis de tota la vida, fastigueja molt que per culpa de kilòmetres et separin d’aquella persona, que normalment la veus una o dues vegades a l’any.

Que en comptes d’abraçar, fer-te petons i poder observar les emocions de l’altre persona, únicament les pots observar per una pantalla de mòbil, no les sents! M’encantaria que amb un xisclar de dits apareguessis junt aquella persona amb la que desitges tant veure’t.

Sara R.

laura-h-800x600

Un món sense coses privades.

En el món que he pensat el que canviaria seria que totes les coses les hauríem de compartir perquè no hi hauria res privat. Llavors totes les coses serien de tothom i si per exemple veus que algú porta alguna cosa que t’agrada li demanes i te l’ha de deixar perquè seria de tots, i potser l’altra persona et demana una altra cosa.

Llavors en comptes de comprar el que faries seria intercanviar coses, per exemple, canviar fruita per roba. Seria com antigament, faríem “trueques”.

Laura H.clara-800x600

En el meu món ideal existiria una pluja màgica. Consistiria en que quan plogués, cada  persona hauria de demanar el que ell volgués.  Hi ha dos normes, la primera és que només es pot demanar una cosa per persona, i la segona que no es poden demanar diners.

Amb aquesta pluja màgica la gent pobre no passaria gana. Així també de tant en tant tindries coses gratis.

Clara M.