OFICIS I TENSIONS

A l’iniciar la classe, vam fer un repàs del que en la sessió anterior vam veure al TNC:  tots els racons del teatre i els diferents oficis que podem trobar dins de la professió. En Marc ho va escriure a la pissarra per recordar-ho. Aquí us en deixo una imatge:

tensionsIMG_20141118_161042

Després, en Jordi ens va parlar dels nostres moviments corporals. Sabíeu que tenir les mans ocultes significa per a la resta de persones  que estem amagant alguna cosa? O que tenim inseguretat i por? O que parlar amb el cap alt és dolent per a la nostra columna vertebral? Vam aprendre moltes coses interessants i, realment, va ser molt divertit veure els “mestres” gesticulant i fent uns moviments com si fessin “el burro”, perquè per a nosaltres no és gens comú.

tensionsIMG_20141118_161527 tensionsCAM00832_800

A sota us deixo l’escala de tensió corporal de Jacques Lecoq, un actor i mestre d’actuació francès, amb una petita descripció del que impliquen els seus moviments.

  • Catatònic: Bàsicament el nostre cos no ha de representar cap tensió al cos, es podria dir que estem tots al terra, que és el que vam fer nosaltres.
  • Califòrnia: Els moviments realitzats són ondulats, com si estiguéssim fumats.
  • Neutre: La tensió corporal neutre és no tenir cap expressió facial, si algú se us apropés amb aquesta expressió no us semblaria una mica… misteriós?
  • Clown: La tensió que es reflexa amb els nostres moviments és divertida.
  • Comèdia de l’art: Els moviments tenen més expressió corporal de la normal i molta tensió, cosa que crida l’atenció de les persones del seu voltant.
  • Melodrama: Són els típics moviments de les telenovel·les.
  • Tragèdia: Aquest últim moviment s’assembla molt al d’una escultura grega, dóna la impressió de no tenir moviment per l’excés de tensió acumulada al cos.

tensionsIMG_20141118_142113Ha estat una sessió molt divertida! Crec que parlo per tota la classe a l’hora de dir que ens ho em passat molt bé. Sempre ens ve de gust fer coses noves, oi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>