“LA CALAVERA DE CONNEMARA”

CREADORS EN RESIDÈNCIA  A LA SALA VILARROELL

El passat 2 de novembre la Sala Beckett   va convidar a veure l’obra “La Calavera de Connemara” els alumnes participants en el projecte Creadors en Residència” a la sessió de la nit. L’obra està dirigida per l’Iván Morales, creador resident a l’INS JOAN FUSTER.

Sinopsi de l’obra

 

Som a l’oest d’Irlanda, a Connemara, una comarca rural, verda i encara salvatge, a principis dels anys noranta.

El solitari i misteriós Mick Dowd sembla tenir una vida molt anodina, les seves activitats semblen limitar-se a beure poiteen i fer safareig cada nit amb la seva veïna addicta al bingo, l’anciana Maryjohnny, i a rebre la visita de tant en tant del Thomas, un policia local amb ínfules de convertir-se algun dia en un detectiu triomfador com el seu admirat Colombo. Tant de bo encara tingués al seu costat la seva difunta esposa, l’Oona, ella era l’amor de la seva vida i no passa dia que el Mick no la trobi a faltar.

Durant uns pocs dies, cada tardor, l’avorrida existència del Mick pren un caire una mica més sinistre: És l’encarregat de desenterrar els cadàvers que ja fa més de set anys que descansen al cementiri local. És una ocupació macabra, però algú l’ha de fer, per al bé del bon funcionament social. Cal fer espai per als morts nouvinguts.

Però aquest any no serà pas com els altres. Ha arribat el moment d’exhumar les restes de l’Oona. I els rumors que l’acusen d’haver estat el culpable voluntari de la seva mort tornen a aparèixer entre el veïnat, fins i tot en els que ell considerava els seus amics.

Per si això no fos prou, per primera vegada estarà obligat a treballar amb companyia, i tindrà el pitjor dels ajudants possibles, el jove Mairtin, el bala perduda del poble, que guarda més cops amagats dels que sembla.

Benvinguts a La calavera de Connemara, una comèdia negra d’amor i ossos.

Iván Morales

 

 

L’obra ens va agradar molt; vam riure i sobretot ens va permetre conèixer una mica més  l’Iván Morales en la seva faceta de director.

EL NOSTRE DIA A DIA!!!

De les tres hores setmanals, l’Iván Morales dirigeix una sessió de dues hores tots els dimecres.

L’objectiu és, a mig termini, presentar un espectacle protagonitzat i fonamentalment creat pels propis alumnes, amb l’assessorament constant de l’Iván i Gemma Bartui, professora del centre.

Es tracta de desenvolupar al màxim la imaginació i la capacitat expressiva dels nois, així com l’ esperit de cooperació i  de treball en equip.

Fins el moment actual, s’ han proposat als alumnes, exercicis teatrals de diversos tipus:

S’ha treballat la improvisació a partir de situacions proposades per l’Iván i, altres vegades, inventades pels  alumnes.

 

 

 

S’han fet exercicis individuals i grupals.  

S’ha donat, i es dóna, molta importància a la concentració i a la capacitat de reaccionar en situacions diferents.

Actualment, en aquests darrers dies, s’ha proposat un exercici en el qual els nois i noies han de composar tres personatges diferents, tot utilitzant objectes que els caracteritzin. Així, cada noi i noia, posa en pràctica tres registres diferents i, a poc a poc, augmenta la seva versatilitat.

 

Pròximament, iniciarem exercicis d’expressió corporal, de direcció i de vocalització, que acompanyaran els exercicis de dramatització.

27 de setembre, VISITEM LA SALA BECKETT!!!!

LA SALA BECKETT ENS OBRA LES PORTES

El dimecres 27 de setembre ens vam apropar a la Sala Beckett o ens esperava Víctor Muñoz responsable de formació i relació amb els autors. Amb ell vam conèixer l’edifici, antiga cooperativa de treballadors de Poble Nou que és la seva seu des de fa un any i mig, i vam realitzar dues activitats per treballar el silenci, la concentració, la confiança en un  mateix i en els altres i la cohesió de grup.

La visita  ens va permetre acostar-nos al procés de creació artística, conèixer la història de l’edifici, la sala d’assaig, els camerinos (que van despertar molta curiositat), la sala principal… estem molt agraïts!

20 de setembre , HEM COMENÇAT!!!!

A principis del mes d’octubre vàrem encetar a l’Institut el Projecte “Creadors en Residència”, amb la col·laboració de la Sala Beckett i la intervenció del dramaturg, actor i director teatral Ivan Morales.

Som un grup de 20 alumnes de segon d’ESO  els engrescats en aquest projecte. No estem segurs del que anem a fer, però podem garantir que tenim bona disposició i molta curiositat!!

Aquests som nosaltres!!