“LA CALAVERA DE CONNEMARA”

CREADORS EN RESIDÈNCIA  A LA SALA VILARROELL

El passat 2 de novembre la Sala Beckett   va convidar a veure l’obra “La Calavera de Connemara” els alumnes participants en el projecte Creadors en Residència” a la sessió de la nit. L’obra està dirigida per l’Iván Morales, creador resident a l’INS JOAN FUSTER.

Sinopsi de l’obra

 

Som a l’oest d’Irlanda, a Connemara, una comarca rural, verda i encara salvatge, a principis dels anys noranta.

El solitari i misteriós Mick Dowd sembla tenir una vida molt anodina, les seves activitats semblen limitar-se a beure poiteen i fer safareig cada nit amb la seva veïna addicta al bingo, l’anciana Maryjohnny, i a rebre la visita de tant en tant del Thomas, un policia local amb ínfules de convertir-se algun dia en un detectiu triomfador com el seu admirat Colombo. Tant de bo encara tingués al seu costat la seva difunta esposa, l’Oona, ella era l’amor de la seva vida i no passa dia que el Mick no la trobi a faltar.

Durant uns pocs dies, cada tardor, l’avorrida existència del Mick pren un caire una mica més sinistre: És l’encarregat de desenterrar els cadàvers que ja fa més de set anys que descansen al cementiri local. És una ocupació macabra, però algú l’ha de fer, per al bé del bon funcionament social. Cal fer espai per als morts nouvinguts.

Però aquest any no serà pas com els altres. Ha arribat el moment d’exhumar les restes de l’Oona. I els rumors que l’acusen d’haver estat el culpable voluntari de la seva mort tornen a aparèixer entre el veïnat, fins i tot en els que ell considerava els seus amics.

Per si això no fos prou, per primera vegada estarà obligat a treballar amb companyia, i tindrà el pitjor dels ajudants possibles, el jove Mairtin, el bala perduda del poble, que guarda més cops amagats dels que sembla.

Benvinguts a La calavera de Connemara, una comèdia negra d’amor i ossos.

Iván Morales

 

 

L’obra ens va agradar molt; vam riure i sobretot ens va permetre conèixer una mica més  l’Iván Morales en la seva faceta de director.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *