ALLAN KAPROW I EL HAPPENING

 

ALLAN KAPROW I EL HAPPENING
Durant la sessió del divendres 4 vam aclarir idees i pensaments que faran que una performance es porti a terme correctament i sigui clara pel públic.

Després de fer comentaris i donar el nostre punt de vista, vam començar a parlar sobre l’artista Allan Kaprow i el seu happenning.

Qui era Allan Kaprow?

Allan Kaprow va ser un gran artista,va néixer l’any 1927 a Atlantic City i va morir al 2006 a California. Fou l’inventor del concepte “Happening”. L’any 1959 presenta la seva primera obra ->” 18 happenings in 6 parts”( es va publicar un libre en el qual s’explica tot el procediment de l’obra). Kaprow va dictar tres regles per poder fer possible que en un futur les seves obres poguessin ser recreades. 

Site-Specificity: Tenir un lloc específic per realitzar-les.

Imperformance: Accions temporals puntuals. 

Dubart: Qüestionar les accions que es duen a terme.

Què vam tractar?

Ens van passar una simulació del llibre de Kaprow el qual vam examinar i comentar.També vam veure diferents videos. El vídeo més destacat va ser l’entrevista a Soledad Guitierrez sobre Allan Kaprow “Altres maneres”. Soledad descriu l’artista com algú que tot el que feia el portava a l’autoconeixement, involucrat en el moviment feminista,en el treball en equip i les coses del dia a dia. Era un artista que no generava objectes, i que no volia passar a la història.

Mishell Suárez, 4t ESO

 

img_8847

 

img_8845

image1

image2

EN RESIDÈNCIA. EL HAPPENING I ALLAN KAPROW

La nostra última sessió del divendres 4 de novembre, la Laia ens va parlar sobre el concepte Happening, el seu fundador, origen i artistes reconeguts per el Happening.

El concepte de Happening és un tipus d’espectacle, generalment planejat curosament, tot i que amb cert grau d’espontaneïtat, en què un artista representa o dirigeix una funció, combinant elements del teatre i de les arts visuals.

La primera representació pública de Happening va ser la d’Allan Kaprow, (inventor del concepte) a la Reuben Gallery de Nova York l’any 1959, titulada “18 happenings in 6 parts”.

Allan Kaprow (Atlantic City, Estats Units, 1927) és un dels homes que més ha influït en l’art contemporani als anys 50 i 60. Quedant en la història com el creador del Happening, però que aplicada a l’art es refereix a una acció artística efímera en la qual el públic és part integrant de l’obra.

Per a Allan Kaprow la reinvenció és l’única mara de mantenir l’art connectat amb el present.

En conclusió, el que s’ha aprés en aquesta sessió, es pràcticament el significat del Happening i del seu fundador Allan Kaprow, també mirant vídeos sobre les seves obres i d’altres.

Meritxell Valdelomar Yeng, 4t ESO

 

img_8849

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *