ACCIÓ I TEATRALITATS DISSIDENTS, MACBA

Divendres 3 de febrer,

Hem anat al Macba i hem fet una taller anomenat Acció i teatralitats dissidents, una proposta educativa creada per la Marta Galán, artista performativa, que ens apropa a algunes de les obres de la col·lecció relacionades amb l’art d’acció.

dscn2366

dscn2367

A l’inici de la visita hem posat en pràctica els aprenentatges que hem fet durant el primer trimestre amb la Laia, i hem fet una acció al vestíbul del museu. La proposta consistia en fixar-nos en els gestos, actituds i moviments de les persones que s’hi passejaven per la plaça del davant del museu, posteriorment calia triar un d’aquests trets i convertir-lo en el motiu principal de la nostra acció.

dscn2377

dscn2379

Vam triar com a motiu central el riure i vam decidir ocupar el vestíbul del museu dels nostres riures. La Laia també va participar i va enriquir molt l’experiència.

 

dscn2382

dscn2391

Un cop acabada la nostra pràctica, ens vam endinsar a les sales del museu i ens van explicar algunes obres d’artistes de la col·lecció; Íntim i personal, de l’Esther Ferrer, Comptar i numerar les pigues d’una part del braç per part dels assistents, de Francesc Abad…

dscn2530

dscn2521

Després vam iniciar un debat sobre alguns temes que posen de manifest aquestes obres; com exposem al museu una performace?, és la documentació del procés d’una acció obra d’art en si mateixa?, qui decideix si l’obra d’un artista té prou qualitat com per ser exposada en un museu?…

dscn2384

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *