Presentació del grup

“El teatre és una manera de parar el temps”

El que acabeu de llegir és la definició del teatre que ens ha volgut compartir l’Edgar, un dels vint-i-un alumnes de 2n d’ESO que formen el grup de teatre de l’Institut Moisès Broggi, dins la matèria de Projecte. Enguany, el  grup té la sort de participar en el programa EN RESIDÈNCIA, amb en Pau Miró com a creador resident i la Sala Beckett com a entitat col·laboradora.

El blog ens servirà com a diari del procés de creació que seguirà el grup. Dins del projecte, l’alumnat periòdicament redactarà una reflexió per a explicar i valorar una activitat realitzada i el procés seguit. Anirem publicant aquestes reflexions al blog, com a forma de documentar les experiències d’aprenentatge que generi el projecte.

Abans de la primera sessió amb en Pau Miró, els i les alumnes van elaborar el seu perfil teatral. Van descriure les seves habilitats,  experiència i coneixements teatrals, i van explicar quins aspectes del teatre els interessen més. A continuació, compartim amb vosaltres algunes de les seves respostes.

He visto obras de teatro y sé que se tiene que hablar alto y claro, moverte bien y que no se te note que estás nervioso, como si se lo estuvieras contando a un amigo. En la escuela hice dos obras de teatro, en una hice de tres personajes y en la otra fui narradora. Y no tengo miedo de hablar en público.

Me gustaría mucho actuar, porque nunca lo he hecho y creo que podría hacerlo bastante bien. También me gustaría maquillaje o vestuario, sé combinar bastante bien la ropa y me gusta mucho maquillar.

Nuria Gallardo

No he hecho teatro. Pero he participado en diversas óperas desde los seis años. Gracias a eso he aprendido a moverme por el escenario, a aprender un guión, a hablar en público… A veces voy al teatro y a la ópera con mi padre. He hecho ópera, actuando de solista y en grupo.

Me interesa sobre todo  actuar y es a lo que estoy acostumbrado en ópera. Algo que también me parece interesante es la creación del guión, pero no sé demasiado.

Tomàs Jiménez

Les meves experiències teatrals van començar a la guarderia fent una obra d’uns gats. Jo era una de les protagonistes. També vaig fer una obra a sisè de Primària amb unes amigues, fora del col·legi. L’obra era Oliver Twist. No vaig tenir un paper molt important, però per a mi ho va ser. 

Vaig intentar entrar a la Sala Beckett, però els horaris no quadraven.  Llavors em vaig apuntar a una escola d’art dramàtic, on ara estic. Els primers dies em va fer vergonya perquè  no coneixia ningú. L’any passat vaig fer una obra sobre els Youtubers, i jo n’era una.

Núria Muys

Mis habilidades teatrales son que me puedo aprendrer un texto o guión con bastante facilidad y no me suelo trabar cuando hablo. Antes tenía mucho miedo escénico, pero creo que lo estoy superando y cuando hago alguna exposición oral me expreso mejor y estoy más tranquila.

En una obra, me gustaría encargarme del vestuario o de los efectos sonoros. No me interesa mucho actuar, pero si escribimos nosotros el guión, me gustaría participar.

Natalia Suárez

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *