Impressions sobre el procés creatiu

Avui, divendres 15 de març, l’alumnat de 2n d’ESO que forma part del projecte de teatre ha tancat els ulls i s’ha situat en el dia de l’estrena: 29 i 30 de maig, a la Sala Beckett. Després d’imaginar-se la situació, cada alumne/a ha redactat una frase per a descriure el procés creatiu seguit durant tot el curs amb en Pau Miró.

Aquest ha estat el resultat:

Ha sigut una experiència estranya, diferent i especial, no m’esperava que faria això en la vida. (Greta Ortuzar)

És una experiència creativa; tot i que a vegades es fa pesada, és una bona experiència. (Maia Giannakos)

Ha sigut xulo i divertit. (Leyre Pineda)

La creació d’una obra innovadora que mai s’ha vist. (Núria Muys)

El procés creatiu que hem fet des de setembre i acabarem al maig ha sigut molt productiu i divertit. (Anna Sala)

Procés creatiu amb un final del que podem estar contents. (Aina López)

Per a mi ha estat una excursió amb alts i baixos vibrants. (Marc Gómez)

Una força de 20 N (que la fuerza te acompañe). (Arnau Pujal)

Peculiar, una mica creatiu, però ha estat bé. (Jeremy Cedeño)

Al principi estava poc segura de l’obra, però al veure el resultat, està molt bé. (Alba De La Cruz)

Aquest procés ha sigut a vegades avorrit, però interessant, perquè he après coses noves; però a vegades se m’ha fet pesat. (Núria Gallardo)

És meravellós veure triomfar una cosa que has vist créixer poc a poc. (Edgar Aguadé)

El projecte ha sigut un viatge, en què pas a pas, hem vist, hem jugat, hem experimentat. (Roger Losada)

Un camí de petites coses que poden transformar-se en coses molt grans. (Alexandra Moral)

Vivències personals convertides en una obra teatral. (Daniel Puig)

Una experiència estranya però amb resultat satisfactori. (Judit Casino)

Ha sigut una evolució en què al principi costava d’avançar, però que ara ha adoptat forma i ha quedat molt bé. (Tomàs Jiménez)

Ens va costar començar, però al final hem acabat un bon treball. (Laura Delgado)

He descobert què és un procés creatiu, i em sento feliç i creativa. (Irina Tunyk)

Tot el que fèiem semblava sense sentit i estúpid, però al final l’ha tingut. (Natalia Suárez)

Reflexión: Coreografías

El viernes 1 de marzo, en la hora de proyecto, el grupo de teatro se fue a la Sala de Actos, a acabar la actividad realizada el viernes anterior (viernes 22 de febrero) junto a un coreógrafo llamado Joan Maria Segura. La actividad consistió en elegir una canción infantil que nos gustara y hacer una pequeña coreo.

Estuvimos haciendo unos ejercicios para calentar. Luego jugamos al pica pared representando un animal o objeto, lo que nos sirvió para darnos cuenta de que a veces las cosas no son como lo que creemos que son, que si tú intentas hacer de silla pero no doblas bien las piernas no parece una silla. Luego le enseñamos las coreografías que habíamos hecho y él nos dijo lo que cambiaría, por lo tanto, lo cambiamos y se lo volvimos a enseñar. Le gustó bastante más con las cosas cambiadas; aunque no nos hizo muchos cambios, nos sirvió. También nos enseñó unas técnicas de coordinación jugando al siguiente juego:

COREÓGRAFO: A      ALUMNO 1º: B     ALUMNO 2º: C    ALUMNO 3º: D

El coreógrafo hacía un gesto, cuando él acababa el de al lado hacía lo mismo, entonces a la vez que B hacía el gesto, él hacía otro, C imitaba el que había hecho B, B imitaba el que acababa de hacer A, entonces A cambiaba de gesto…, y así consecutivamente hasta que toda la clase lo había hecho.

El objetivo de esta actividad era la coordinación, la atención y la concentración. Porque te hacía pensar en lo que hacía el de al lado para después hacerlo tú, también de vez en cuando mirabas a tu alrededor para ver cómo quedaba y te tenías que concentrar para hacerlo bien.

Sobre esta actividad he aprendido que preparar las cosas a veces cuesta más de lo que uno cree, porque en el poco tiempo del pica pared te tenías que pensar una cosa para hacer, preocuparte de que lo pareciera, no moverte, y eso es muy difícil de conseguir. Sin embargo, creo que lo hicimos bastante bien.

Creo que de esta actividad lo que más vamos a usar es la coordinación, ya que te tenías que coordinar con el grupo para intentar no repetir cosas y no equivocarte con lo que hacían los demás, y la rapidez, porque en muy poco tiempo tienes que ser lo bastante rápido para parecerte a un animal o cosa. 

Alba De La Cruz