TEORIA DELS COLORS

Des de BTOY EN RESiDÈNCiA a l’Institut Lluís Domènech i Montaner https://ift.tt/2493oME

En l’art de la pintura, el disseny gràfic, la fotografia, la impremta i en la televisió, la teoria del color és un grup de regles bàsiques en la mescla de colors per aconseguir l’efecte desitjat combinant colors de llum o pigment. La llum blanca es pot produir combinant el vermell, el verd i el blau, mentre que combinant pigments cian, magenta i groc es produeix un color negre.

En el model de color RYB, el vermell, el groc i el blau són els colors primaris, i en teoria, la resta de colors son purs. És a dir  (color matèria) que es poden crear barrejant pintura vermella, groga i blava.
 Els artistes utilitzen un cercle cromàtic basat en el model RYB (vermell, groc i blau) amb els colors secundaris taronja, verd i violeta.
Els colors harmònics són aquells que funcionen bé junts, és a dir, que produeixen un esquema de color atractiu a la vista.
 El contrast de colors és la diferencia en les característiques de dos o més colors que interactuen en un disseny afectant a la manera en que se perceben.
Òscar Hurtado i Alba Hurtado

Creació de les plantilles pel projecte final

Des de BTOY EN RESiDÈNCiA a l’Institut Lluís Domènech i Montaner https://ift.tt/1r1kgD2

El dia 20 d’Abril vam començar a fer les plantilles per el projecte del mural de la paret de la terrassa de l’institut. Per fer aquest procés vam tenir que agafar 4 cartolines per fer una plantilla  i per fer tres plantilles vam utilitzar 12 cartolines. Les cartolines les vam enganxar a la pared que tenim en el menjador. Desprès vam projectar la foto ampliada on estaven les cartolines per dibuixar-les per sobre.  Al acabar aquestes instruccions, vam començar a tallar les plantilles.

IMG_2771

IMG_2770

IMG_2765

 

CARLA BUENO I GEMMA ORTEGA 3r

 

Assaig cabana

Des de Pep Vidal EN RESiDÈNCiA a l’Institut Costa i Llobera https://ift.tt/1TuGira

Divendres 15 d’abril  ens vam posar d’acord per saber com volíem fer la nostra cabanya i vam pensar que hauria de complir els següents requisits:

- Movible però no cal muntar i desmuntar cada cop que anem.

- Lloc per guardar les coses (llibres, teles…)

- Camuflatge

- Veure l’exterior: llum i entorn

Després se’ns va acudir la idea de que podríem fer-la de teles i una estructura de fusta, finalment va sortir la idea d’un tipi. D’aquesta manera podia ser de tela, movible i original.

Ens vam posat d’acord i vam decidir que el proper dia faríem una prova del tipi. Vam estar pensant els materials que necessitaríem, així els professors podien preparar-ho, així aprofitàvem bé l’estona. Al final aquest és el resultat:

 

 

MATERIAL

 

- 8 pals rodons 5cm de diàmetre (alçada standard 2,5 i 3 cm)

- Corda

- Hamaca

- Tela “tipus normal” (és de prova, si ens agrada i ens va molt bé, aconseguirem teles

- Impermeables)

- Tela terra rodona

- Piquetes

 

EINES

 

- Maces

- Tisores de cosir

- Agulla gran i resistent

- Cinta mètrica

- Gomes de tenda

- Permanents

- Estaques

 

Terra: inflable amb una tela a sota?

 

tipi loli

Trobada al taller d’en Pep

Des de Pep Vidal EN RESiDÈNCiA a l’Institut Costa i Llobera https://ift.tt/26rmHPP

Després, vàrem començar a fer dissenys de cabanes de tal manera que es poguéssim arribar a fer, més realistes. Quan tothom va poder dissenyar amb tranquil·litat la seva cabana, les vam presentar a tothom per arribar a una conclusió. Vam parlar una mica de cada cabana i vam arribar a unes certes conclusions:

  • Moltes cabanes miraven al  cel (el sostre de vidre o de plàstic sòlid).
  • Algunes eren a dins del cràter a l’espai que podia construir-se la cabana.
  • Podien ser portables o fixes però vam decidir que era millor si eren portables o plegables per no deixar-la molt i molt de temps.
  • Que el lloc seria accessible en qualsevol dia de la setmana (cap de setmana inclòs)

Per acabar vam parlar amb l’Agnès sobre que és exactament el que havia de demanar a l’ajuntament i a Collserola.

Fitxer_000 (1)Fitxer_000 (2)

Les nostres cabanes

Des de Pep Vidal EN RESiDÈNCiA a l’Institut Costa i Llobera https://ift.tt/26rmHzl

En una sessió vam estar parlant de llocs on pensar, algunes de les propostes eren una cabana. Aleshores, el Pep ens va explicar que ell havia fet una cabana amb les seves pròpies mans, i va viure durant mig any per a fer la seva tesi.

A la següent sessió ens va ensenyar fotografies de la seva cabanya i també d’altre artistes, com Virginia Woolf, Gustav Mahler,  i tot seguit ens va proposar de fer un disseny de com seria, si puguèssim fer-la, la nostra cabana. Era una proposta totalment lliure.  Tots hi vam estar d’acord i ens vam engrescar a fer els nostres dissenys.  

 

Gustav Mahler                                                  Virginia Woolf     

 

JOANA VILA:

El disseny de la meva cabana està situada al en un bosc i al costat d’un llac o riu. La penjaria de dos arbres i li penjaria una escala de corda penjant d’ella. A baix posaria una taula i unes cadires pensar en les meves coses. Tindria un tendal per la pluja. Per dins la cabana tindria alguna cosa per dormir i no gaire cosa més.

cabana_5

TERESA TUR:

La meva cabana consisteix en una esfera feta de fusta ‘envernissada’ (”plastificada”) que està penjada entre dos arbres i agafada per dos cordes molt resistents. Per pujar, hi ha unes escales de fusta que donen la volta a un dels arbres fins arribar a l’altura adequada per arribar a l’esfera sense problemes.

LAIA CALZADA:

La cabana que vaig dissenyar era molt diferent de la que he acabat fent.

Té tres pisos, en el tercer pis hi ha una dutxa (ecològica) perquè l’aigua que s’utilitza baixa per una canonada i va a parar  a un purificador casolà que fa que és torni potable.

Aquesta casa estaria damunt d’una piràmide perquè a mi m’agrada poder disfrutar de la mare natura i no veure la gent com va per la natura fent-la malbé, i també la posaria a dalt perquè m’agrada poder veure molt terreny des d’un sol lloc.

Té més d’uns llits, perquè estimo molt a la meva família, els meus tres germans, els meus pares, als meus avis (els que em queden), els meus cosins, els meus tiets…

CABAN LAIA C_2

AGATHE CASALS:

Vull que la meva cabana sigui petita. Que sigui de 3m d’alçada i 3m de llargada. Com que es per mi sola, m’anirà bé aquesta mida. No cal que ocupi molt espai.

Els materials que utilitzaria per construir la meva cabana, serien:

-maons (molts)

-ciment (suficient per enganxar tots els maons junts)

-fusta (per fer el sostre i alguna i el terra de dins de la cabana)

-trossos de vidre (per fer les finestres)

BLANCA LIMÓN

La meva cabana te forma rectangular, feta de fusta a la part superior i a la part en el primer pis les parets estan fets de

PEP MIRABET:

El disseny de la meva cabanya té tres pisos.

El és on hi ha la sala el menjador el lavabo… de 20m x 30m. Aquest pis fa 3m d’alçada

El segon hi ha una sala plena de coixins de 5m x 5m. Aquest pis fe 2m d’alçada

Hi el tercer és una sala amb una tauleta i dos cadires petites que és per jugar, també dona amb la sala de coixins per que et puguis tirar. Fa 5m x 5m. Aquest pis com que està inclinat fa 0m per una Banda i 1,50m d’alçada per a l’altre banda.

al cabana 1_1

ELISABET LÓPEZ:

El meu disseny està inspirat en una obra que a mi sempre m’ha agradat i que m’ha semblat molt innovadora que és el Palacio de Cristal de Madrid.

Però en comptes de ser una gran instal·lació, sinó només una mini cúpula amb quatre coses escencials (sofa, cadires, taula…) Estaria feta de vidre i per aguantar-lo unes bigues ferro.

ALBERT MUNTANYOLA:

La meva cabana està situada al bosc a uns 5 metres d’altura amb un tobogan pel costat fins el terra amb un coixí per no fer-se mal. Pujaries per una escala fins la porta i quan entressis et trobaries un sofà a l’esquerra i una tele a la dreta, si avancessis veuries dues portes una que dona a la meva habitació i una que com la de gossos però mes gran per tirar-se per el tobogan, just al davant a l’esquerra veuries una quina i al davant una porta que donaria a una terrassa i ja està

Imaginem com serà lexposició!

Des de Domènec EN RESiDÈNCiA a l’Institut Serrat i Bonastre https://ift.tt/1MF53BF

En aquesta sessió hem treballat ja a pensar com imaginem la nostra exposició a la Sala d’exposicions de la Biblioteca Jaume Fuster. Hem treballat en dues coses diferents, per la qual cosa ens hem dividit en dos grups de treball:

D’una banda, hem estat revisant imatges històriques de l’arxiu de Gràcia i hem seleccionat quines imatges de persones volem representar a la maqueta que realitzarem.

IMG_0513

Un cop recollides les fotos, les hem tallat de manera que puguem posar-les en la nostra maqueta del barri.

IMG_0528

IMG_0531

IMG_0533

IMG_0542

IMG_0543

IMG_0544

D’altra banda, l’altre grup s’ha dedicat a anar a la Biblioteca Jaume Fuster i han pres mesures de la sala de l’exposició, dissenyant un plànol de la mateixa.

IMG_0560

IMG_0561

Recapitulem

Des de Domènec EN RESiDÈNCiA a l’Institut Serrat i Bonastre https://ift.tt/1Spu5Uq

Aquesta sessió l’hem dedicat a recopilar la feina feta fins ara durant tot el projecte, repassant tot allò que hem fet fins avui.

IMG_0449

IMG_0446

Els conceptes i idees en què hem treballat han estat els següents:

– Casa ideal

– Maqueta final del projecte

– Cada casa com a unitat mínima de comunitat- escala de veïns-carrer-barri- ciutat

– La història d’una ciutat / barri  – Històries de vida

– El texit, la retícula d’una ciutat

També hem recordat totes les sortides que hem fet per la ciutat de Barcelona, per conèixer-ne la història de les seves  persones…

 

Un refugi antiaeri a la Plaça del Diamant

Des de Domènec EN RESiDÈNCiA a l’Institut Serrat i Bonastre https://ift.tt/1MF54FD

En aquesta sessió hem visitat els refugis antiaeris que estan situats a la Plaça del Diamant del barri de Gràcia.

20160210_135545

Amb l’objectiu de conèixer la història del nostre barri, hem tingut l’oportunitat de que un guia ens expliqui la situació dels habitants del districte de Gràcia en aquesta etapa de la història. Hem conegut els espais, la història de l’autoconstrucció del refugi així com les normes del propi refugi:  els temps màxims que els habitants tenien per accedir al refugi, el nombre de persones que hi cabien, etc.

20160210_134112

 

20160210_135449

També vam intentar imaginar les condicions en què s’habitaven  els refugi: no es permetia introduir menjar, sense bany habilitat, gairebé sense llum, etc.

20160210_14030420160210_13562520160210_14002020160210_135711

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20160210_135711

20160210_140020

20160210_140304

EnResidencia1516

SORTIDA A LA BIBLIOTECA

Des de BTOY EN RESiDÈNCiA a l’Institut Lluís Domènech i Montaner https://ift.tt/1SCyPTO

El dimecres 6 d’abril,  els alumnes de Creadors en Residència vam anar a la biblioteca Francesc Candel, molt propera a l´institut, per col.laborar en la instal.lació de l´exposició d´algunes de les obres i plantilles que hem fet fins ara.  Aquesta exposició estarà oberta al públic fins el dijous 21 d’abril inclòs.

No us la perdeu!

 collage 1

IMG_2656

IMG_2627

IMG_2603

IMG_2610

IMG_2652

IMG_2653

IMG_2637

IMG_2636

Oscar