Presentem les nostres produccions en públic

Des de Makea Tu Vida EN RESiDÈNCiA al Maria Espinalt https://blocsenresidencia.bcn.cat/mariaespinalt1718/index.php/2018/05/27/presentem-les-nostres-produccions-en-public/

“XYZ REMOBLAR”

Finalment, vam presentar les nostres produccions en públic!!!

invitacio_enResidencia_Remoblar_

Va ser tot un aconteixement per a nosaltres: exposar els mobles dissenyats i elaborats per nosaltres, explicar el projecte a personalitats de l’àmbit educatiu i cultural i fer d’amfitrions en una festa final de curs. Tot un repte que vam superar amb gran satisfació.

Naturalment tot això ho vam fer arropats pels i les nostres acompanyants d’aquest curs Núria Alèxit, Jorge Gonzalez i Juli Carandell que ens van donar suport en tot moment. També ajudats en cos i ànima pels components “dels nostres estimats artistes” de Makea tu vida, Mireia, Alberto i Rebeca. I no ens volem oblidar de la nostra productora preferida de A bao A qu, Agnès Sebastià sense la que res de tot això hauria estat possible.

I la presència d’un àngel que va aparèixer com una evocació esperançadora ens fa encarar el nostre futur com una a-Ventura. 

En quant disposem d’imatges d’aquest dia les compartirem amb totes vosaltres.

Complexitat tècnica

Des de Makea Tu Vida EN RESiDÈNCiA al Maria Espinalt https://blocsenresidencia.bcn.cat/mariaespinalt1718/index.php/2018/05/24/complexitat-tecnica/

Hem après una tècnica contructiva per construir estructures a través de la unió de llistons de fusta en els seus extrems. Una unió feta a través d’un roblonat metàl.lic a una distància determinada. Cada llistó queda en una direcció diferent marcant els eixos XYZ de les tres Dimensions.

 

I finalment aconseguim les estructures de llistons de fusta amb proporcions diferents.

dissenyant estructures polivalents

Des de Makea Tu Vida EN RESiDÈNCiA al Maria Espinalt https://blocsenresidencia.bcn.cat/mariaespinalt1718/index.php/2018/05/24/dissenyant-estructures-polivalents/

Darrerament hem estat treballant força per portar a terme els dissenys que hem estat treballat.

Hem treballat amb un munt d’eines que no coneixíem com el Trepan de banc, amb broques de diferents mesures. Hem après a fer servir l’eina i a conèixer les mesures de seguretat. Ara entenem com de complexe és això de la producció de productes d’ús comú. Mesurem, marquem, col.loquem la peça, revisem la posició i l’angle …. i finalmet perforem. Fer les coses amb exactitud té el seu intríngulis i és important perquè sinó després no serveix.

 

MERCAT DE LES FLORS

Des de Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol EN RESiDÈNCiA al Montjuïc https://blocsenresidencia.bcn.cat/montjuic1718/index.php/2018/05/24/mercat-de-les-flors/

El Mercat de les Flors és un teatre ubicat al Poble sec. Aquest lloc és un espai enorme, té un vestíbul bastant gran i té dos escenaris. L’escenari més gran està a la planta baixa i té una capacitat per a 500 persones i, l’altre escenari, està a la primera planta, per poder pujar has d’anar per unes escales de cargol i té una capacitat per a 100 persones.

També disposa uns camerinos molt bonics amb lavabos i dutxes.

JA FALTA POC!!!!

Des de Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol EN RESiDÈNCiA al Montjuïc https://blocsenresidencia.bcn.cat/montjuic1718/index.php/2018/05/24/ja-falta-poc/

Aquest és el plànol del Mercat de les Flors. En aquest teatre, un dels més importants de Barcelona,  farem les diferents accions que hem preparat amb el Guillem i el Jorge, els dos artistes que han vingut a fer-nos Moviment. La presentació d’aquest acte serà el dia 31 de Maig a les 12:00h i esperem que vingui molta gent a veure l’espectacle. Ens fa molta il·lusió poder presentar la nostra feina i estem molt nerviosos.

SORTIDA A L’ESQUIROL

Des de Alícia Casadesús EN RESiDÈNCiA al Jaume Balmes https://blocsenresidencia.bcn.cat/jaumebalmes1718/index.php/2018/05/23/sortida-a-lesquirol/

Diumenge 13 de maig, els nois i noies conjuntament amb les seves famílies vam estar convidats al taller de l’Alícia Casadesús, a L’Esquirol, on ens va explicar el seu projecte artístic que va dur a terme amb l’Antoni Clapés de correspondència entre una obra artística  i un poema  durant tres anys. Allí ja vam apreciar algunes dels dibuixos, esbossos  que l’Alícia havia fet conjuntament amb els poemes de l’Antoni.

Després vam anar caminant des de la casa de pagès de Can Tafura (Tavertet)  fins  a l’ermita de Sant Miquel de Serarols. Vam poder contemplar el paisatge (la Plana de Vic, el Pantà de Sau des de lluny) i dins l’església vam tornar a sentir les explicacions de l’Alícia mentre vèiem  una presentació amb les imatges dels resultats del  projecte artístic Microgames i l’Antoni va recitar uns quants dels seus poemes. Ens van donar detalls sobre com havien estat els quatre caps de setmana que havien servit per tal de reflexionar sobre la mirada a les obres d’art, com aquesta canvia i podem reflexionar sobre aquesta obra en relació al lloc i el camí de la creació.

La jornada es va acabar tornant a Can Tafura, sota la pluja, dinant plegats i comentant el dia que havíem gaudit.

NIT AL MUSEU NACIONAL DE CATALUNYA

Des de Mariona Moncunill EN RESiDÈNCiA al Juan Manuel Zafra https://blocsenresidencia.bcn.cat/juanmanuelzafra1718/index.php/2018/05/23/nit-al-museu-nacional-de-catalunya/

 

DE SIS A SIS

De Sis a Sis és el títol del nostre projecte. vam passar  tota una nit al museu i vam dedicar molt esforç per aconseguir fer tot el que ens havíem proposat, i estem contents amb el resultat.

Ara us expliquem el procés;

Durant varies classes vam dedicar a decidir cap a on volíem enfocar el projecte; vam fer una recuperació de tot el que recordàvem haver treballat i també pluja d’idees sobre temes en els que ens volíem enfocar. En una de les sessions vam recordar que vam veure una tenda de campanya al mig de la sala oval, que formava part de l’exposició a la Sala Educart de l’artista Pep Vidal. Això ens va inspirar la idea de dormir al museu, tot i que en un principi pensàvem que no seria possible però vam mantenir la il·lusió

També ens vam plantejar alternatives per si finalment no hagués estat possible fer-ho, però sense perdre de vista mai el nostre objectiu. Primer va sorgir com una broma o una tonteria però mica en mica va agafar forma i la Mariona va creure en nosaltres.

Karla Monera 

Una vez supimos seguro que podríamos pasar la noche llegamos por consenso que el objetivo era ser los ojos de la gente en la parte del museo que no pueden ver, por eso elegimos el factor de la noche. Todo se concretó con tres intervenciones que queríamos realizar.

Una de ella es Sala OVAL; Una performance (obra de teatro sin sonido más abstracta y de alguna manera más viva) que realizamos la encontrareis reflejada en las pantallas y las fotos.

Con esta acción queríamos destacar la importancia de las personas que hay detrás del museo, haciendo que éste funcione.

De todo el trabajo que realizan y que muchas veces no le damos mucha importancia.

Esta performance  no la podreis ver completa, ya que los unicos expectadores que queriamos tener y a los que dar el protagonismo eran las personas tanto de seguridad como de limpieza y restauración, pero podreis ver un fragmento en el siguiente proyecto que vamos a explicar, también hoy fotos Colgadas en la sala de todo el proceso.

Natalia Liendo

També hi vam realitzar una acció a les sales més visitades del museu en horari diürn, per exemple, la sala en la que es troba el Pantocràtor. El nostre acte consistia en gravar el sons/sorolls d’aquestes durant 10 – 15 minuts, en diferents hores. Amb unes gravadores d’alta qualitat, que permetien sentir el mínim soroll realitzat. Per part nostre, vam romandre en parelles i quasi en silenci absolut, a l’hora de realitzar la gravació.

Amb tot això, d’alguna forma us volem transmetre el que sentiem nosaltres aquella nit o, el que se sent per les nits en aquest museu. Paral·lelement, que escolteu el dia i la nit, i hi feu una comparació. En aquesta sala hi podeu trobar una tablet i cascos amb els quals podeu escollir una gravació d’una sala i escoltar-la.

Milena Titova