Sessió de contaminació amb el claustre de professors, tot un èxit!!

El dia 29 de novembre vam tenir una experiència molt diferent, i per algú la millor fins ara, en la sessió de claustre on havíem de mostrar el nostre projecte de Creadors en Residència.

Estàvem molt nerviosos abans d’entrar a la sala polivalent, on es feia el claustre, 45 professors i alguns adults més que no coneixíem fan molta impressió.

Després de les presentacions comencem amb un joc de concentració que suposa un repte per nosaltres, el de la numerologia.

Ho mostrem i tres vegades seguides ens trepitgem,  per dins ens anem dient que no és el moment de no aconseguir-ho. Al quart intent  ja tornem a respirar, arribem a 20!

Formem tres grups i ho fan els professors. Ho aconsegueixen més aviat del que esperàvem… primera sorpresa!

Passem al gimnàs on tenim preparats tres espais, un per cada grup. Nosaltres tenim assignat un exercici per explicar i ja estem més relaxats. Ens dividim i comencem amb les explicacions i demostracions.

Zip-zap-boing: fa molta gràcia veure jugar als nostres professors, sembla que s’ho passen bé i van trencant el gel. Gairebé mai tenen l’oportunitat de relacionar-se d’aquesta manera.

Formem un cercle i un es posa al mig. Aquest s’ha de deixar caure i el grup l’ha d’agafar. Hem de confiar en els companys.  Expliquem com ho hem de fer i, tot i que al principi amb una certa por, els professors van agafant confiança i ho van provant.

Un pas més! Ens hem de deixar caure d’esquena des d’ una certa alçada. Experimentem la pèrdua de control d’un mateix i segona sorpresa, els professors s’animen molt! Són uns quants els que es llencen, està molt bé!!

 

Últim repte: han de pujar els màxims possibles a sobre d’un step. Tercera sorpresa, s’organitzen bé i abraçats els uns amb els altres aconsegueixen pujar-hi  MOLTS!!! 

Després fem nosaltres una demostració pujant 8 a sobre d’un pupitre. Aquesta vegada estem seriosos i concentrats i ho aconseguim a la primera.

Quarta i última sorpresa, s’animen els professors i el que era una broma: “voleu pujar vosaltres?” es pren com una invitació i cap a dalt del pupitre!!

Aquí estan!!

En acabar, compartim la vivència!

Estem molt satisfets!!!

Assaig de la sessió de contaminació

Concretem els exercicis-jocs que farem i com ens organitzarem.

La sessió començarà a la sala polivalent amb una presentació oral i a continuació passarem a la vivència dins el gimnàs.

El professorat es dividirà en tres grups i a cada grup hi haurà algú de nosaltres que explicarà que s’ha de fer i com ho farem.

Practiquem entre nosaltres com explicar les activitats. Ja ara, sense profes, estem nerviosos.

Volem mostrar com pugem molts a dalt del pupitre, i cau un company. No es fa mal, però ens recorda que hem d’estar callats i concentrats.

 

Tots a una, com un banc de peixos

La Sílvia ens ensenya un video sobre un banc de peixos. Ens fa observar el seu moviment, tots es mouen molt junts, però sense tocar-se.

Ens proposa fer  grups de 5:

  • ens movem per l’espai imitant-los,
  • preparem una seqüència de moviments que acabi dins el vestidor de nois i
  • ho fem davant la resta de companys.

 

 

Reflexionem sobre el que hem vist, si algun grup ha estat més cohesionat que la resta, com s’han organitzat…

Ara la nova combinació ha d’incloure una acrobàcia, un aixecament de pes, un canvi de ritme, un canvi de nivell (per exemple anar dempeus o estar assegut són diferents nivells) i transportar a un company.

Quan ho mostrem al grup gran, un company cau.

No és la primera vegada que passa i ens serveix com a reflexió. Si no estem centrats algú pot prendre  mal.

 

 

 

Per acabar els tres grups ho hem de fer a la vegada i coordinar el final, tots junts amb un desplaçament molt lent i dos nivells.

Això costa una mica més, treballem millor en grups petits.

Continuem parlant de la sessió de contaminació, volem que transmeti els valors que estem treballant i mostrar una mica el que estem aprenent.