Visita al MACBA

El divendres 13 de febrer de 2015 vam visitar el museu MACBA.

1

Primer vam veure l’exposió d’una artista italiana que feia moltes coses diferents: Agafava unes fotos i hi dibuixava i pintava a sobre. La seva família tenia una fàbrica de bicicletes i ella agafava les càmeres de les rodes i feia escultures.  Vam veure un vídeo d’ella: Era una senyora vella i a casa seva hi havia coses velles.

5

6

3

Després vam veure obres d’altres artistes: Un mapa de tot el món que tenia fang al mar i un altre mapa que tenia fang a sobre dels països.

7

També vam veure unes pintures de nois enfadats perquè no tenien diners. Les pintures estaven sota d’uns monopatins. N’hi havia tres o quatre.

8

També vam veure un ós molt gran: no es podia tocar. A l’artista li agradaven les pel·lícules de por.

9

Després vam anar a un altre edifici on hi havia un vídeo a terra. Era una platja. De cop i volta sortien del mar tres noies i després tornaven al mar. A un altre vídeo un noi i una noia feien una línia corba a la sorra. Un noi començava per la dreta i una altra noia començava per l’esquerra. Després es trobaven al mig.

10

11

A un altre vídeo vam veure una  noia  sense roba dins de l’ aigua i estava de peu sobre d’una síndria.

12

Una noia que treballava al MACBA ens va explicar totes aquestes obres. Aquesta vista ens va agradar molt.

Exposició

11

L’altre dia vam visitar una exposició d’en Jordi: L’ordre feréstec. Ell ens va acompanyar. En tornar a l’Institut, vam pensar unes preguntes  que ens ha contestat per e-mail.


• Com et vas fer artista?
Aquesta és una pregunta molt difícil de contestar. Tinc la impressió que no et fas artista, en el meu cas són un seguit de coincidències que et porten a triar aquest camí.
De nen no feia cap esport i preferia llegir o dibuixar, però evidentment no tenia cap consciència de què acabaria fent. Vaig fer-me artista sense saber-ho, per intuïció.

2

• Què feies abans de ser artista?
He treballat de moltes coses, precisament per formar-me i esdevenir un artista.

8

• On busques els materials per fer les obres?
Els materials i les idees les trobes en els llocs més inesperats. Cal estar alerta per no deixar passar les oportunitats que es presenten. Molts cops no trobes materials, els materials et troben a tu.

6

• Per què no compres materials cars?
Ara per ara, prefereixo no gastar molts diners en això i poder llogar un espai / taller on treballar.

15

• On fas les obres?
Les obres es fan en molts llocs, i de moltes maneres. Ara per ara, en faig moltes al taller, però no dubto en utilitzar altres espais o artesans per dur a terme la meva obra. De fet, sempre ha estat així.

5

 

• Com has cremat els papers de les obres que hi ha exposades?
Ho faig desfent una barra de ferro amb la soldadora, fent guspires, que cauen sobre el paper i el cremen.

1

• Com has fet l’obra que sembla una escombra gegant?
Vaig anar al bosc a recollir BRUC tendre, després vaig muntar les branques amb filferro fins a tenir una gran escombra. M’agrada fer coses que no he fet mai i que no sé fer.

9

• Per a qui fas les obres?
No les faig per ningú. No penso que siguin per algú en concret.
Directament no m’importa el seu destí final. Són per tothom.

10

14

• Treballes molt?
Molt, no conec cap més fórmula perquè surtin coses interessants.

13

• Quins altres artistes t’agraden?
Molts. M’agrada molt anar a veure què fan els meus companys, veure exposicions, estudiar-los i llegir el que escriuen, tractar-los personalment i poder parlar de les obres.


ordre_ferestec