Acte de cloenda

Aquest dimecres a la tarda hem exposat al nostre institut el resultat del projecte de tot el curs amb el Ricardo. Ha estat una exposició on els assistents han pogut seguir el procés de creació practicant el que hem fet pas a pas. L’acte ha consistit en una exposició interctiva on es podia provar de fer llestres tot usant els programes d’ordinador i d’altra banda,

 

IMG_2738 IMG_2739 IMG_2741 IMG_2743IMG_2746 IMG_2747 IMG_2748 IMG_2750 IMG_2751 IMG_2756IMG_2763 (1) IMG_2763 IMG_2765 IMG_2766IMG_2763 (1)

Creem art amb les notres tipografies

L’altre dia vam estar amb el Ricardo Trigo creant un mural per exposar les nostres tipografies.

Per fer el mural vam utilitzat dos suports de metacrilat. En un vàrem posar les lletres impreses i a sobre vam posar un altre placa de metacrilat que vam  ratllar, cremar, guixar i embrutar. La idea era crear una obra d’art a partir de l’ exposició sobre les tipografies.

IMG_2692 IMG_2693 IMG_2694 IMG_2695 IMG_2699 IMG_2698 IMG_2697 IMG_2696

Redacció; César, Naider i Lydia

Ens organitzem…

Un cop hem pensat entre tots com volem que sigui l’exposició de la feina que hem fet al llarg del curs, ens hem distribuït en sis grups per preparar les diferents activitats en què consistirà la mostra. Cada grup ha fet una llista del material que necessita per mostrar la seva part del procés tenint en compte els objectius que hem parlat amb la resta.

Grup 1: Fàtima i Bryan

Prepararem una taula amb dos fulls  explicant en què consisteix l’aplicació: un dels fulls explica com funciona l’ aplicació  i l’altre  l’hem dividit en dues parts, una part amb paraules que expliquin el concepte i l’altra part amb paraules que expliquin la finalitat de l’aplicació.

Per presentar-ho farem un  petit resum i tindrem el full amb les paraules clau (que serà visible per a tothom)  per a què ens ajudi a explicar-ho millor.

IMG_2575

Grup 2: Rafia, Mashuda i Nukhba

El procés tècnic.

La nostra presentació tindrà el suport d’un PowePoint on explicarem el procés que hem seguit  per dissenyar l’app i on també hi inclourem fotos.

IMG_2574

Grup 3:  Lydia, César i Marta

Nosaltres  ensenyarem com hem fet les lletres explicant el procés que hem seguit per aprendre a dissenyar una tipografia única. També hem seleccionat un recull de mostres de lletres que formen part del procés de creació.

Explicarem que vàrem partir de la paraula NOVA per fer totes les lletres, de la O minúscula podem treure diferents lletres i de la V unes altres.

Grup 4: Nelson i Zain

Nosaltres disposarem d’un ordinador connectat al projector i mostrerem com usar les lletres a l’ordinador. Es podran escriure petits textos per provar les tipos.  A més hi haurà un altre ordinador amb el bloc del projecte per qui el vulgui llegir i fer el seguiment pas a pas del que hem fet.

 

IMG_2572

 

Grup 5: Naider, Stephani i Zabi

El nostre grup és el que s’encarrega dels ordinadors  i dels programes que serveixen pera modificar les lletres que vam escollir prèviament. Per ensenyar a la gent la dificultat de fer això, tenim preparats uns ordinadors amb el programa i les lletres que utilitzarem per  mostrar-los com es fan les lletres, per exemple, com allargar-les, com moure-les o fer-les més grans o més petites.

IMG_2577

Grup 6: Sameer,  Rajin

La nostra feina ha consistit a digitalitzar les imatges que ens pasaven els nostres companys utilitzant”picSVG.com”. A l’expocisió ensenyarem com es fa tot el procés de digitalització i el públic assistent podrà fer proves amb l’ordinador.

 

Preparant la nostra presentació

El dia 7 de juny a les 16.30 tindrem la presentació a l’institut de tota la feina que hem fet al llarg de tot aquest curs. Aquest dies els estem dedicant a pensar com volem que sigui la nostra presentació i hem decidit que ens agradaria que fos una presentació dinàmica, on els assistents poguessin experimentar alguns dels processos que hem portat a terme i que també poguessin veure com funciona la nostra app.

IMG_2505 IMG_2504 IMG_2502

La nostra app ja està acabada!

Avui el Ricardo ens ha mostrat el projecte de la nostra app acabat i l’hem pogut provar. Ara hem de pensar com farem la difusió perquè la gent la conegui i la pugui descarregar i utilitzar. Finalment portarà el nom de plexiapp en relació als colors dels materials a què fa referència. La nostra aplicació té un domini a internet. Si escrius el nom de l’aplicació al buscador de google apareix la pàgina web de l’aplicació. La voleu provar?  PLEXIAPP.

IMG_2447IMG_2448

Un matí de “relax” a la Fundació Joan Miró

Exposició “À toute épreuve”, més que un llibre

Dimarts  passat vàrem anar a la Fundació Miró per veure dues exposicions. La primera que vam visitar va ser una col·laboració de Joan Miró, el poeta Paul Éluard i l’editor Gérald Cramer. Es tracta d’un llibre creat l’any 1958 amb un poemes que  van ser escrits trenta anys abans pel poeta Élouard. En aquesta exposició també podem trobar les planxes de fusta que es van usar en l’elaboració del llibre. Podem reviure i ficar-nos en l’evolució d’aquest llibre ja que en el museu tenim totes les peces i tots els passos que va utilitzar per fer aquesta meravella de llibre.

Redacció: César Martínez i Lydia Alegre

IMG_2295IMG_2296IMG_2304

Exposició d’Eva Fàbrefas:

“Imagina’t que ets un pot de mantega que es desfà”

La següent exposició que vam visitar era una mostra interactiva d’Eva Fàbregas. Primer de tot, en Jordi Antas ens va parlar del significat de l’exposició i vam comentar les sensacions que ens produïa. Tot seguit, ens vam imaginar, tal com diu el títol de l’exposició, que érem un pot de mantega que es desfà i vam estar  interactuant amb tots els objectes de l’expo: ens vam estirar per on volíem, ens vam emprovar la roba que hi havia penjada, vam escoltar l’àudio de l’exposició, vam mirar vídeos estirats als llits…

IMG_23092017-04-19-PHOTO-00000165IMG_2331

IMG_23272017-04-19-PHOTO-00000152IMG_2330

2017-04-19-PHOTO-000001622017-04-19-PHOTO-000001582017-04-19-PHOTO-00000161

Pícnic als jardins de la Fundació Joan Miró

Per acabar la jornada vam anar als jardins de la Fundació a fer un pícnic i relaxar-nos una estona!

IMG_2343IMG_2341IMG_2338

 

En Carlton ens ajuda a crear la nostra aplicació

Avui ens ha visitat en Carlton, un especialista en programació que ens ha orientat com dissenyar l’aplicació de la nostra app i ens ha resolt molts dels dubtes que teníem.

En primer lloc, ha ressaltat la importància de tenir en compte tres aspectes essencials: què volem fer, de quin temps disposem i de quin pressupost partim. Si no tenim en compte aquests aspectes, podria ser que, per exemple, se’ns tirés el temps a sobre o gastéssim més diners dels que tenim.

IMG_2091  IMG_2096IMG_2141

També ens ha explicat que no és el mateix fer una aplicació per al Android  que fer una per al iphone. Ens ha suggerit que el millor seria fer una app de web que es pugui descarregar al mòbil, ja que seria la mateixa app per a tots els sistemes i a més és més econòmic. També ens ha aconsellat que sempre comencem pel més difícil ja que així, resolent els problemes més complicats la resta sortirà més fàcilment.

IMG_2125 IMG_2109 IMG_2106

Un altre aspecte important és el disseny. No teníem molt clar ni decidit el fons ja que primer vam pensar a  fer un fons amb una imatge de fusta però ho vam desestimar perquè  volíem una cosa més senzilla. Carlton ens ha mostrat uns prototipus dissenyats per ell a partir de les idees que li va suggerir el Ricardo. A partir d’aquí hem començat entre tots a donar-li voltes al tema: quants colors hi haurà, en quines llengües estarà l’aplicació, quin disseny tindran els botons, quines referències personals li demanarem a l’usuari…Entre les decisions que hem pres estan que l’usuari podrà triar 5 colors que es podran repetir, que es podrà guardar la imatge generada i que crearem una icona que es podrà tenir al mòbil amb l’aplicació descarregada.

IMG_2131 IMG_2140 IMG_2139

Finalment hem pensat el nom que li donarem a l’aplicació. Les opcions finalistes són: plexiapp, plexiart, plexi, plexigradat, plexing.

Redacció: Fátima Saeid

Qüestions a fer-nos sobre l’app i sobre l’obra

A la sessió d’avui  hem estat reflexionant entre tots sobre com volem dissenyar la nostra app. Hem estat recollint preguntes que ens ajudaran a crear el disseny final. També hem reflexionat sobre la peça final que sortirà de l’opció guanyadora. Aquí teniu les nostres reflexions:

Qüestions a fer-nos sobre l’app

Es podrà incloure l’opció de “desfer”?

Aquesta opció hem pensat que estaria bé perquè permet tirar enrere en cas de prémer una tecla per error. Creiem que és una opció que s’hauria d’incloure perquè és fàcil equivocar-se i poder rectificar o poder provar diferents opcions abans d’enviar la definitiva.

Fátima

Quants colors introduirem?

Hem decidit d’incloure els 32 colors del catàleg de plexigals però com que tots no hi caben a la pantalla, haurem de pensar com ho solucionem.

Nukhba

Donarem la possibilitat de guardar la combinació introduïda per després poder-la imprimir?

Ens ha semblat interessant incloure aquesta opció ja que si fas una combinació que t’agrada la podries guardar i fer amb la imatge el que vulguis.

Naider

La combinació només pot tenir una orientació vertical?

Hem pensat que podríem incloure altres orientacions per fer un disseny més dinàmic i variat. També, el fet que pugui ser vertical pot donar sensacions diferents alhora de veure la imatge perquè els colors tindran una  altra orientació.

César

En lloc de prémer un botó podrem fer un patró similar amb reconeixement digital?

Creiem que aquest disseny és més modern ja que permet poder lliscar el dit fins trobar el color que vols.

Nelson

Quantes jugades podrà fer cada usuari?

Hem pensat que es podrien fer tres jugades i després es bloquejaria i es podria repetir en dos minuts.

Samir i Rajin

Podríem posar de fons una textura similar a la fusta?

Aquesta idea té relació amb l’obra final que sortirà de la combinació guanyadora, ja que ens porta a la imatge de l’obra física, el producte final que serà la que s’exposarà.

César

Com es triarà la combinació guanyadora?

Hem de decidir si es tria entre un número de combinacions tancat o bé si  s’espera a què estiguin introduïdes totes les possibles combinacions, la qual cosa suposaria deixar-ho tot absolutament obert, ja que no es pot assegurar que el número d’usuaris aconsegueixin esgotar totes les combinacions i si això s’aconseguís tampoc no es pot saber quant de temps podria durar el procés.

Qüestions a fer-nos sobre l’obra

Usarem la fusta com a suport de l’obra?

Com enganxarem el plexiglàs a la fusta?

Quants cargols introduirem i de quin tipus?

Barrejarem cargols de fusta i de plàstic?

Quin procés aplicarem per triar la combinació guanyadora?

Què passarà si en el moment que es generi l’obra el catàleg de plexiglàs ha canviat?