Qüestions a fer-nos sobre l’app i sobre l’obra

A la sessió d’avui  hem estat reflexionant entre tots sobre com volem dissenyar la nostra app. Hem estat recollint preguntes que ens ajudaran a crear el disseny final. També hem reflexionat sobre la peça final que sortirà de l’opció guanyadora. Aquí teniu les nostres reflexions:

Qüestions a fer-nos sobre l’app

Es podrà incloure l’opció de “desfer”?

Aquesta opció hem pensat que estaria bé perquè permet tirar enrere en cas de prémer una tecla per error. Creiem que és una opció que s’hauria d’incloure perquè és fàcil equivocar-se i poder rectificar o poder provar diferents opcions abans d’enviar la definitiva.

Fátima

Quants colors introduirem?

Hem decidit d’incloure els 32 colors del catàleg de plexigals però com que tots no hi caben a la pantalla, haurem de pensar com ho solucionem.

Nukhba

Donarem la possibilitat de guardar la combinació introduïda per després poder-la imprimir?

Ens ha semblat interessant incloure aquesta opció ja que si fas una combinació que t’agrada la podries guardar i fer amb la imatge el que vulguis.

Naider

La combinació només pot tenir una orientació vertical?

Hem pensat que podríem incloure altres orientacions per fer un disseny més dinàmic i variat. També, el fet que pugui ser vertical pot donar sensacions diferents alhora de veure la imatge perquè els colors tindran una  altra orientació.

César

En lloc de prémer un botó podrem fer un patró similar amb reconeixement digital?

Creiem que aquest disseny és més modern ja que permet poder lliscar el dit fins trobar el color que vols.

Nelson

Quantes jugades podrà fer cada usuari?

Hem pensat que es podrien fer tres jugades i després es bloquejaria i es podria repetir en dos minuts.

Samir i Rajin

Podríem posar de fons una textura similar a la fusta?

Aquesta idea té relació amb l’obra final que sortirà de la combinació guanyadora, ja que ens porta a la imatge de l’obra física, el producte final que serà la que s’exposarà.

César

Com es triarà la combinació guanyadora?

Hem de decidir si es tria entre un número de combinacions tancat o bé si  s’espera a què estiguin introduïdes totes les possibles combinacions, la qual cosa suposaria deixar-ho tot absolutament obert, ja que no es pot assegurar que el número d’usuaris aconsegueixin esgotar totes les combinacions i si això s’aconseguís tampoc no es pot saber quant de temps podria durar el procés.

Qüestions a fer-nos sobre l’obra

Usarem la fusta com a suport de l’obra?

Com enganxarem el plexiglàs a la fusta?

Quants cargols introduirem i de quin tipus?

Barrejarem cargols de fusta i de plàstic?

Quin procés aplicarem per triar la combinació guanyadora?

Què passarà si en el moment que es generi l’obra el catàleg de plexiglàs ha canviat?

 

 

 

 

 

Comencem a crear la nostra app!

Avui hem començat el nostre segon projecte: crear una aplicació de mòbil. Ens hem dividit en grups amb una feina assignada: uns han buscat pantalles trencades de mòbils per internet; els altres han buscat música  freesound per a l’app que evoquessin colors i uns altres han buscat informació de plexiglas. Finalment un darrer grup s’ha entretingut a acabar de polir les tipografies.

2017-03-14-PHOTO-00000098 2017-03-14-PHOTO-00000099 2017-03-14-PHOTO-00000101 2017-03-14-PHOTO-00000102 2017-03-14-PHOTO-000001112017-03-14-PHOTO-00000100

El grup que ens vam organitzar per buscar informació sobre plexiglas vam fer una recerca sobre els tipus de plexiglas que hi ha. Entre tots aquells que vam trobar vam triar els que eren transparents i de diferents colors. Vam agafar els números de referència i vam confeccionar una llista. Mitjançant l’aplicació, triarem un patró de colors a l’atzar i després l’utilitzarem per materialitzar l’obra.

Llistat de plexiglas i exemples de colors:

IMG_2068 PLEXIGLAS® (GS allround) azul 5H22 GT copia  PLEXIGLAS® (GS allround) naranja 2C04 GT copia

Presentació del nou projecte

El Ricardo ens ha explicat que el nou projecte consistirà a elaborar una aplicació de mòbil. En aquesta aplicació l’usuari triarà una combinació de colors que generarà una imatge (un degradat) que entrarà a formar part d’una base de dades i el sistema seleccionarà per atzar o per una pauta matemàtica una imatge que posteriorment esdevindrà una obra d’art  física que s’exposarà i que es realitzarà utilitzant el plexiglas com a material fonamental.  Nosaltres haurem de seleccionar els colors que formaran part de l’aplicació a partir de plàstics reals i digitalitzar pantalles de mòbils trencades. També vindrà un programador per ajudar-nos a crear l’aplicatiu. El resultat serà una obra fruit d’un procés aleatori on l’autoria està repartida entre diversos participants: nosaltres, el programador, els usuaris…

IMG_1363IMG_1362

Mostra de les tipografies

La sessió d’avui l’hem dedicada a visualitzar conjuntament les tipografies ja acabades. Hem projectat les diferents tipos que hem creat i hem anat veient com havien quedat les lletres en majúscula i minúscula i també els signes tipogràfics. En total hem creat tres tipografies diferents i el més important és que tots hem participat en la seva elaboració.

IMG_1345IMG_1348

IMG_1347IMG_1351

I ara ens falta posar-los noms! Aquí teniu algunes de les propostes que vam fer entre tots per a cada tipografia (la creada per la Marta, pel César i per la Lydia).

Anteuni–>Per la tipografia de la Marta i Lydia

Drunk Arial

Disorder–>Lydia

Srnemfbnsrnzcl–> Marta

Shadow (ombra)–>Cesar

Mochi–>Lydia

Ciclor–>Cesar

Abstèmia

Resseca–>Lydia

Xanxe–>Marta

Trap-ster

Onemila–>Per a tots

Lefonmila–>Per a tots

I els noms finalistes són…

IMG_1361

Continua la lectura de Mostra de les tipografies