Presentem el nostre projecte al claustre de professors

L’altre dia  vam estar exposant el nostre treball al professorat de l’institut. Primer de tot, vam mostrar-los un parell d’imatges del nostre treball, també vam explicar una miqueta que és l’art contemporani i qui és Ricardo Trigo. Dos companys de la classe van anar  a explicar la seva experiència sobre el projecte i també van donar la seva opinió. Després vam explicar com estàvem treballant ,i vam oferir que si algú tenia interès o experiència podria ajudar-nos a acabar o perfeccionar el nostre projecte. Diferents professors van manifestar el seu interès per col·laborar-hi.  De moment, per al dia de portes obertes de l’institut, es farà servir la tipografia Drunk Arial per alguns dels cartells que guarniran el centre. Aquesta tipografia, que transforma la coneguda Font Arial, s’ha fet entre el Ricardo i nosaltres per poder practicar amb el programa Font Forge amb el qual estem treballant per fer les nostres tipografies.

img_1209  img_1213img_1211

El procés pas a pas

L’altre dia vam estar modificant les lletres que vam dissenyar prèviament. Primer de tot, un grup s’encarrega de dissenyar les lletres. Després, un altre grup  fan les fotos de les lletres acabades i  les envien per correu electrònic. Aleshores un altre grup s’encarrega de descarregar-les i vectoritzar-les. Després fem carpetes per guardar totes les fotos i els posem noms per identificar-les. Tot seguit, anem a una pàgina que es diu ”Picsvg” on escanegem les fotos i les digitalitzem.

img_1649 img_1650img_1655

Grup que treballa amb el programari:

Un dia amb el programa ”Font Forge”

Vam començar practicant amb les lletres d’Arial i quan ja vam aprendre a utilitzar les eines del programa FontForge ens vam posar a modificar les nostres lletres. Era bastant difícil d’utilitzar perquè no som experts, però amb una mica de pràctica ho vam aconseguir . El programa funciona amb punts base a través del quals movem per  adquirir el gruix o la llargada que volem.

img_1652 img_1653 img_1654