Comencem el nostre projecte amb el Ricardo!

Ha arribat el dia! Comencem a treballar en el nostre projecte: crear entre tots una tipografia pròpia a la qual li donarem un nom i que volem que sigui la tipografia del Milà, amb la idea que ens sigui útil a tots i també fer-la pública.

Vam començar per fer les nostres pròpies lletres, partint de la paraula nova. Tots teníem idees diferents però totes acaben sent molt relacionades. Primer vam fer la paraula nova en lletra minúscula i després, vam començar a escriure una lletra majúscula i la mateixa al costat en minúscula. Alguns ens vam portar els nostres dissenys a casa per continuar fent  l’abecedari complet per a la següent classe i poder acabar abans i així es podrien escanejar.

Com va ser el procés  de disseny de les lletres? Primer vam escriure moltes lletres iguals per veure quina era la que ens agradava més. Un cop vam escollir la lletra que més ens agradava la vam ensenyar al Ricardo perquè ens digués que ja la podíem passar a “tinta” Aleshores vam agafar un retolador amb una punta una miqueta gruixuda i vam repassar les nostres lletres.

A la següent sessió, ja teníem algunes lletres fetes i el Ricardo ens va dir que ja les podíem passar a l’ordinador. La Mercè, representant de la Fundació Joan Miró que sempre ens acompanya i ens dona suport a les classes, ens va portar uns ordinadors i a poc a poc vam continuar fent lletres, perfilant-les amb bolígraf negre amb la punta no molt fina i passant-les a l’ordinador. Ens vam dividir en quatre grups: un grup continuava fent lletres, l’altre passava les seves lletres a l’ordinador, un altre grup manipulava el programa per poder passar les lletres a digital i modular la seva mida i l’últim grup anava fent fotografies  de com  treballàvem i de les lletres que anàvem fent.

Ja tenim moltes lletres fetes, però encara ens falten per poder acabar i escollir-ne una!

Redacció: Lydia, i Fátima

img_0996img_0998img_1004

img_1006img_1002img_1008

 img_1592img_1607img_1603

img_1605img_1613img_1611